Korihait keskiviikkona Hongan vieraaksi

25.03.2014

Korihait keskiviikkona Hongan vieraaksi

Korihait matkaa keskiviikkona Espooseen, josta se hakee kauden ensimmäistä voittoaan Hongasta. Kyseessä on joukkueiden neljäs ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella. Kolme aikaisempaa ottelua ovat päättyneet kaikki Hongan voittoon, mutta Korihait on saanut piste-eroa pienennettyä jokaisessa kamppailussa, joten nyt voisi olla vuorossa ensimmäinen voitto haiparvelle.

Ensimmäinen kohtaaminen käytiin lokakuun lopussa Uudessakaupungissa, josta Honka haki siinä vaiheessa viidennen perättäisen voittonsa lukemin 93 – 76. Ottelun ylivoimainen ykkönen oli Hongan Ronnie Clark, joka upotti peräti 37 pistettä lähes erehtymättömällä heittopelillä. Toinen keskinäinen ottelu käytiin Espoossa joulukuun lopussa ja myös tässä pelissä Honka oli parempi, mutta tällä kertaa peli ratkesi vasta aivan lopussa. Tuossa ottelussa Korihait oli vielä minuutti ennen loppua kolmen pisteen päässä, mutta kotijoukkue oli lopussa tarkempi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 89 – 81. Kolmas kohtaaminen käytiin helmikuussa Pohitullissa. Honka johti tuota ottelua parhaimmillaan 17 pisteellä, mutta Korihait nousi kolmannella jaksolla pisteen päähän ja pelin viimeisillä minuuteilla jo tasoihin. Ottelun ratkaisijaksi nousi jälleen kerran Clark, joka upotti vain vajaat kaksi sekuntia ennen loppua kolmosen tilanteen ollessa tasan. Korihaiden ja Josh Dollardin summerin soidessa lähtenyt heitto jäi rautoihin ja Honka kuittasi voiton lukemin 100-103.

Honka on tällä hetkellä sarjassa kuudennella sijalla, tasapisteissä Lahden kanssa ja vain yhden voiton Karhua jäljessä. Hongan selvät ykköshahmot ovat olleet joukkueen isot jenkit, Ronnie Clark ja Jaraun Burrows. Molemmat löytyvät sekä piste- että levypallotilaston kärkisijoilta, teholukemin Clark (19,4/6,6) ja Burrows (18,5/9,4). Lisäksi Burrows on korinaluspelaajaksi erinomainen syöttelijä, jakamalla kolme koriinjohtanutta syöttöä ottelua kohden. Hongan kolmas vahvistus on monipuolinen takamies Brady Morningstar, jonka tilastot osoittavat 14 pistettä ja neljää syöttöä ja levypalloa ottelua kohden. Kotimaisesta osastosta espoolaisten syömähampaat ovat entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Iisalo (10/4/2) ja viime kaudella Korihaita edustanut Villematti Kopio (9/2/2). Nuorehkoa vaihtopenkkiään vahvistamaan Honka hankki helmikuussa riveihinsä myös kolminkertaisen Suomen mestarin, Susijengi-laituri Kimmo Muurisen. Muurinen oli alkukauden kokonaan sivussa koripallokentiltä ja onkin pelannut vasta kolme ottelua reilun kymmenen minuutin keskiarvolla. Myös Korihait oli alkuvuodesta Muurisen perässä, mutta kentän ulkopuoliset asiat pitivät maajoukkuemiehen pääkaupunkiseudulla. Hongan valmennuksesta vastaa maajoukkueen tulisieluinen apuvalmentaja Pekka Salminen.

Korihait sai sunnuntaina viimein koko joukkueensa kasaan, joten loppukaudesta lähdetään hakemaan voittoja jokaisesta ottelusta ja ottamaan sarjataulukossa edellä olevaa Namika Lappeenrantaa kiinni peli kerrallaan. Honka-pelin jälkeen seuraava vastustaja onkin juuri sopivasti Lappeenranta, kun joukkueet kohtaavat perjantaina Pohitullissa klo 18.30.

Jonathan Jones on noussut viime peleissä Korihaiden tehokkaimmaksi pelaajaksi tupla-tupla (21/10) keskiarvoillaan (FotoMika)

Jonathan Jones on noussut viime peleissä Korihaiden tehokkaimmaksi pelaajaksi tupla-tupla (21/10) keskiarvoillaan (FotoMika).