Korihait kesytti kotkalaisryhmän kotonaan

3.03.2019

Korihait kesytti kotkalaisryhmän kotonaan

Peli KTP:tä vastaan alkoi Antto Nikkarisen korilla, johon Mika Nuolivirta vastasi hyppyheitollaan. Donte Thomasin donkilla Kotka otti pienen kaulan, jonka Jalen Jackson venytti viiteen pinnaan.

Stephon Jelksin kahdella ja Bryan Colemanin yhdellä lay-upilla Korihait kuitenkin siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 3:31 tilanteessa 8 − 7.

Thomasin ja Tyrell Nelsonin hyökkäyspään tekemisellä kotkalaiset pysyivät johdossa. Ennen viittä minuuttia Marius van Andringa teki illan ensimmäisen korinsa. Toisessa päässä Kevin Langford taas vei joukkueensa johtoon uudelleen, mutta Marius tasoitti pelin numeroihin 13 − 13 ajassa 5:13.

Ennen kuutta minuuttia Donte Thomas heitti ensimmäisen kolmosen joukkueelleen. Peli jatkui tasaisena. Päältä yhdeksän minuutin Miikka Marttinen tasoitti pelin jälleen kerran, mutta Joonas Lehtorannan turvin Kotka vei avauserän 22 − 25.

Korihait löi Kotkan Pohitullissa 84 − 78. Kuva: Vilma Sappinen.

11 minuutin kohdalla Chris Jenkins taituroi kakkosen koriin ja laittoi bonusheiton sisään. Nelsonin donkki taas piti osaltaan kotkalaiset pelissä. Kun ajassa 13:01 Colemanin kolmonen lävisti korirenkaan ja haijohto kasvoi kolmeen, otti KTP aikalisän.

Vauhtikaksikko Thomasin ja Nelsonin voimin vierailija kuroi viidessä pisteessä käyneen eron kiinni. Kuitenkin tämä vahvuus oli illan pelissä myös KTP:n heikkous. Tehot lepäsivät liikaa kahden pelaajan harteilla.

Kaksikolle kampoihin laittoi tässä vaiheessa peliä van Andringa, joka kolmosella teki lukemiksi 37 − 37 pelin 16. minuutilla. Seuraava kolmonen Mariuksen käsistä tuli 18:57. Topias Kuukkanen onnistui myös kaukoheitossa 12 sekuntia ennen ensimmäisen puolikkaan loppua. Puoliaikatilanteeksi jäivät lukemat 45 − 43.

Tuttu tasainen kamppailu korista koriin ja Thomasin sekä Nelsonin johdolla edennyt kotkalaiskoris jatkui kolmannella jaksolla. Kotka oli ottanut neljän pisteen kaulan, mutta Mariuksen hieno kolmonen toi ukilaisten peliin oikeaan asennetta ajassa 23:07.

Työväen Palloilijat pitivät käsissään 1 − 4 pisteen johtoa läpi usein niin ratkaisevan kolmannen neljänneksen.  Varsinkin Jelks pelasi aktiivisesti onnistuen myös pisteidenteossa ja piti Korihait mukana pelissä.

Hieman alakynnessä hiipinyt hailauma pääsi niskan päälle Bryan Colemanin isolla kolmosella, joka tuli pelikellon  näyttäessä 29:17. Syötön tarjoili tietysti Mario Edwards. Marttisen vapaaheittojen jälkeen pääsi kotijoukkue päätöserään numeroista 65 − 63.

Vikan kympin alkupuolella tullut Mika Nuolivirran kakkonen piti haikalan johdossa. Kuitenkin hetki edelliseltä Antto Nikkarinen tasoitti pelin kolkillaan 67:mään.

Kaikesta huolimatta Korihait sai pientä niskalenkkiä, kun Jenkins upotti kaksi vaparia ja sitten Edwards näytti varman korinteon mallia. Lisäksi hänelle puhallettiin vielä yksi vapaaheitto. Sen jälkeen tilanne Korihaille oli 72 − 67 ajassa 32:56.

Kuitenkin Nelsonin ja Thomasin vastaus oli hurja. Thomas syötti ja Nelson veti pallon koriin alley-ooppina. Tähän Jelks vastasi omalla lay-upillaan.

Peli jatkui suhteellisen vähäkorisena trillerinä. Henkisellä puolella Kotkaan alkoi vaikuttaa se, että niin Nelson, Thomas kuin Nikkarinen missasivat vuorollaan yhden kahdesta vapaaheitostaan. Korihait taas oli ollut koko illan tappavan tarkka ja itsevarma, mitä tulee vapareihin.

Pelikellon lyödessä tasan 36 minuuttia, Thomas syötti Nelsonin tasoittavan korin. Nyt lukemat olivat 76 − 76, joten kaikki oli kummallekin vielä täysin mahdollista.

Seuraavassa pallonhallinnassa Jenkins menetti pelivälineen, jonka häneltä kävi riistämässä Joonas Lehtoranta. Kuitenkaan Nikkarisen kolmonen ei mennyt sisään. Se ei löytänyt koriin myöskään puolisen minuuttia myöhemmin.

Nikkarinen rikkoi van Andringaa, joka heitti vaparinsa sisään. Kun Jelks rikkoi puolestaan Nikkarista, onnistui tämäkin kumpaisessakin heitossa. Pelikello ei paljoa ehtinyt kulkea, kun Nelson rikkoi Colemania, joka oli myös jäätävä vapareissaan.

Kun vielä kapteeni van Andringa sai laitettua kummatkin vaparit sisään, oli haijohto ajassa 38:08 neljä pistettä tilanteessa 82 − 78.

Pelitilanteiden korinteko yski kummallakin, joten Jelksin onnistuneet vaparit ajassa 39:21 olivat pelin sinetti.  Näin kelvollista puolustusta esittänyt Korihait otti kovan voiton sarjanelosesta 84 − 78 aloittaen ratkaisevan maaliskuun juuri niin kuin toivoa sopii.

Lauantaina Kobrat voitti Kaarinassa ja nousi 22 pisteeseen. Korihait majailee kymmenentenä 16 pisteellä, joten matkaa pudotuspeleihin ja sijoille 7 − 8 on vain kolmen voiton verran.

Puolustus oli Korihaiden vahvuus perjantai-illan voitossa. Kuva: Vilma Sappinen.

Tilastollisesti katsottuna KTP oli parempi nopeista hyökkäyksissä( 8 − 16) ja menetyksissä tehdyissä pisteissä (10 − 18). Kumpikin joukkue teki kolmen sekunnin alueelta 38 pistettä, mutta Korihaiden penkki oli terävämpi luvuin 24 − 5.

Levypallot Korihait vei itselleen 35 − 33. Syöttöjä vierailija antoi 21 kotijoukkueen 16:ta vastaan. Kakkosissa kotkalaisjoukkue oli 66 prosentin arvoinen (23/35), kun ukilaiset osuivat 51 prosentin tarkkuudella (19/37). Kolmosia Korihait heittivät kahdeksan (35 %) ja KTP vain viisi (19%). Yksi ottelun ratkaisuista oli KTP:n heikohko vapaaheittojen onnistumisprosentti (17/25) Korihaiden kovaa tarkkuutta (22/23) vastaan.

Korihaiden parhaat pistenikkarit olivat Marius van Andringa (22/2), Stephon Jelks (20/14/3 riistoa) ja Bryan Coleman (16/7).

KTP:n tehot lepäsivät lähinnä kahden pelurin eli Tyrell Nelsonin (26/5) ja Donte Thomaksen (25/6) varassa. Tilastot voi käydä vilkaisemassa täällä.

KTP:n DanteThomas avasi lehdistötilaisuuden:

− He aloittivat hyvin kovalla vauhdilla. Se näkyi että emme olleet pelanneet 2,5 viikkoon. Intensiteettimme oli alhaalla emmekä pystyneet vastaamaan heidän puolustukseensa.

Mikä ratkaisi voiton Korihaille?

− Meillä oli tyhjiä pallonhallintoja. He tekivät koreja. Kun he saivat pisteitä, me emme saaneet mitään. Mentaliteettimme oli väärä viimeisillä minuuteilla, se ei ollut aggressiivinen kuten pelin alussa.

Stephon Jelks jatkoi siitä, mihin vastustajan kaveri jäi:

− Matsi oli hyvin intensiivinen. Uusi puolustustapamme, se miten pelaamme nyt, pääsi yllättämään heidät. Olimme aggressiivisempia heidän kanssaan. Meille ei tullut lipsahduksia pelin aikana ja se auttoi meitä voittamaan.

Valmentaja Tomi Kamiselta kyseltiin, oliko Korihait muuttunut edellisestä kohtaamisesta?

− Oli. Olihan se nähty näissä peleissä uuden koutsin alaisuudessa, se energiatason nosto mikä joukkueessa on ollut. Tavallaan se oli tiedossa. Korihait oli hyvin erilainen, liikkuva ja voitontahtoinen joukkue. Korihait pelasi erinomaisesti ja siitä hehkui voitontahto. Meillä oli käynnistymisvaikeuksia tämän 2,5 viikon tauon jälkeen. Se ei  poista sitä faktaa, että kotijoukkue oli tänään erinomainen.

Pedro Monteiro ruoti voitokasta peliä vuorollaan:

− He aiheuttivat meille paljon vaikeuksia, koska he ovat isoja ja urheilullisia. Tämä oli meille vaikea voitto ensinnäkin siksi, että meidän pitää saada voittoja päästäksemme ylös tältä paikalta. Emme pelanneet hyvin viime pelissä. Tänään oli tarkoitus muuttaa tämä. Onneksi voitimme. Yritämme päästä eroon häviämisen tavasta ja saada luotua voittamisen tavan.

Pelin parhaat haihetket voi kerrata tältä videolta:

Korihaiden seuraava peli on Uusikaupunki Areenan uumenissa Pohitullin parketilla 6.3., jolloin vastaan asettuu stadilainen Seagulls 18:30.