Korihait kiusasi Katajaa toisella puoliajalla

25.01.2019

Korihait kiusasi Katajaa toisella puoliajalla

Talvisen perjantain haastava iltapuhde Joensuussa alkoi sentteri Adrian Diazin korilla, johon Mika Nuolivirta vastasi hyppyheitollaan.

Ilari Seppälän kolmonen ja Topias Palmin lay-up toivat lisää virtaa kotijoukkueelle. Korihailta Bryan Colemanilta nähtiin tässä kohtaa myös kaksi onnistusta kahden pisteen suoritusta.

Kahden tasaisen avausminuutin jälkeen Kataja alkoi ottaa otetta ottelusta, kun Topias Palmi heitti kolmosen Matias Ojalan syötöstä ajassa 3:55 ja ero repesi kahdeksaan pinnaan. Ojalan kolmosen jälkeen ero venähti 11 pisteeseen hieman erän puolivälin jälkeen. Korihait piti tässä kohtaa tuumaustauon.

Sieltä ei keinoja jumittaa Katajan peliä löytynyt eivätkä tilannetta parantaneet maajoukkuetason taituri Seppälän kaksi kolmosta vajaaseen minuuttiin.

Chris Jenkins piti hailaumaa osaltaan pystyssä koreillaan. Myös Topias Kuukkanen heitti kolmosen, jonka Daniel Mullings kuittaisi kotvan kuluttua toisessa päässä. Avausneljännes hävittiin 30 − 15.

Mario Edwardsin sihti oli kohdallaan Joensuun LähiTapiola Areenalla, kun Korihait haastoi Katajan vieraspelissä, joka päättyi hyvän taistelun jälkeen 88 − 77. Kuva: Mika Reinholm.

Vincent Simpsonin kolmonen, Palmin kakkonen ja Diazin donkki vyöryttivät peliä edelleen Katajan suuntaan, varsinkin kun Korihaista vain Coleman tuntui onnistuvan korinteossa.

Jakson puolivälissä eroa oli jo 23 pistettä, kunnes Marius van Andringa tykitti kolmosen ajassa 15:03. Johannes Lasaroffin ja Samuli Vanttajan kolmosilla ero kasvoi kuitenkin 25 pisteeseen. Mario Edwardsin kolmonen toi pientä lohtua, mutta pitkälle tauolle lähdettiin kuitenkin selkeältä takamatkalta 53 − 27.

Kolmannen jakson ensimmäisen korin tehtaili illan avauspisteensä tehnyt Stephon Jelks.  Myös van Andringan kolmonen ajassa 21:28 viritteli sopivaa kiriä. Ilman Ojalan ja Simpsonin kolmosia vierailijat olisivat kuroneet välimatkaa kiinni enemmänkin, koska ukilaisilta alettiin nähdä parempaa peliä kummassakin päässä kenttää.

Sekä van Andringa että Edwards tekivät kolmanteen jaksoon kumpikin vielä kaksi kolmosta lisää. Kaksi sekuntia ennen erän päättymistä Palmi kiskaisi oman kaukoheittonsa koriin, joten vikaan kymppiin lähdettiin tilanteesta 67 − 52.

Ajassa 30:52 Marius auttoi joukkueettaan taas yhden ison kolmen pisteen arvoisen heiton muodossa. Myös Jenkins heräsi pelaamaan virkeämmin korin läheisyydessä. Jelksin illan ainut kolmonen toi Korihait tilanteeseen 73 − 62 ajassa 33:50.

Runsaista vapaaheitoista nautiskellut Kataja pysyi johdossa, vaikka sen peli yskikin paikoin. Korihait yritti vielä, kun illan tarkin kolmoshai Edwards (heitot 4/6) antoi näytettä osaamisestaan nelisen minuuttia ennen loppua. Samaan minuuttiin Ojala kuitenkin laittoi oman kolmosensa pussin perukoille, joka söi edelleen vierailijoiden uskoa taistella ottelun voitosta tosissaan.

Korihailta nähtiin vielä kaksi Colemanin kolmosta. Kolmesta vapaaheitostaan hän laittoi vain yhden sisään, kun taas kotijoukkue hyödynsi vapaaheitot kovilla prosenteilla. Miikka Marttinen nosti kolmoskaaren heitollaan ukilaiset vielä kymmenen pisteen päähän viimeisen minuutin puolivälissä. Sen lähemmäksi ei kohtuullisen ryhdikkäästä ja laadukkaasta taistelusta huolimatta ei nyt päästy ja loppunumerot kirjattiin Itä-Suomen yöhön muutamien vapareiden saattelemana 88 − 77.

Tilastollisesti tarkasteltuna Kataja oli hieman parempi kolmannen sekunnin alueella ja Korihait taas nopeissa hyökkäyksissä. Kotijoukkue hyödynsi hyökkäyslevypallon koreina paremmin, mutta vieraat saivat menetyksistä kokonaiset 19 pistettä enemmän.

Levypallot joensuulaiset veivät numeroin 43 − 32. Ukilaiset pitivät pallosta huolta kohtalaisesti kerryttäen 11 menetystä, kun isännille niitä kertyi kokonaiset 19 kappaletta. Kumpikin joukkue laittoi 15 kakkosta sisään, mutta Katajan prosentti oli 58, kun Korihait taas pääsivät vain 38 prosentin tasolle. Kolmosissa ei juuri eroa syntynyt, vapaaheittoja joensuulaiset sen sijaan saivat selkeästi länsirannikon vieraita enemmän.

Korihaiden tehonelikko perjantai-illan kamppailussa oli Marius van Andringa (17/5 syöttöä), Bryan Coleman (15/4/3 syöttöä), Mario Edwards (14/6/5 syöttöä) ja Chris Jenkins (12/5).

Katajan viisi eniten pisteitä tehnyttä kaveria olivat Topias Palmi (17/12), Adrian Diaz (17/3), Daniel Mullings (12/7), Ilari Seppälä (10/2/4 syöttöä) ja Matias Ojala (9/4). Koripalloliiton tilastot voi syynätä täältä.

Lehdistötilaisuudessa Marius van Andringa aloitti matsin kommentoinnin:

− Puolustimme hetkittäin hyvin,  jonka jälkeen me taas unohdettiin meidän miehet ja unohdettiin ketä heittää ja ketä ei. Palloscreeneissä oli paljon vaikeuksia, me tiputtiin liian alas eikä oltu tarpeeksi lähellä palloa. Hyökkäyksessä ei tiedetty, mihin pitää juosta ja se on aina vaikeaa, kun joudutaan kesken hyökkäyksen miettimään mihin pitää mennä. Se tappaa rytmin ja pallo pysähtyy. Toisella puoliajalla juostiin vähän yksinkertaisempia kuvioita, jonka jälkeen me pystyttiin toteuttamaan niitä paremmin. Me heitettiin toisella puoliajalla paremmin ja me myös puolustettiin paremmin. Joka tapauksessa aika makea taistelu.

Damion Dantzler jatkoi kapteenin jälkeen valmentajan roolissa:

− Alku oli hyvin vaikea. Ensimmäinen puolikas oli huono. Toisella jaksolla pelasimme paremmin. Peli oli kaksijakoinen erittäin huonon ensimmäisen puolikkaan ja erittäin hyvän toisen puolikkaan takia.

Matias Ojala lausui pelistä vuorollaan:

− Ekalla puoliajalla pelattiin semmoista iloista palloa, saatiin onnistumisia ja puolustuksessa oli hyvä intensiteetti. Tokalla puoliajalla pelasimme ihan ok, mutta Korihait pelasi sitten taas hyvin heittäen tosi kovia heittoja ja saaden fiiliksen päälle. He tulivat takaisin peliin, mutta onneksi saatiin voitettua.

Juha Sten oli tyytyväinen varsinkin pelin ensimmäiseen 20 minuuttiin:

− Ekalla puoliajalla opittiin siitä, mitä on muutaman kerran tapahtunut hyvän euro-voiton jälkeen, kun ei olla oltu valmiita pelaamaan. Puolustimme kurinalaisesti, hyökkäyksessä pallo liikkui ja se oli iloista peliä. Sitten peli lässähti, kun eroa oli 25 pistettä. Korihait alkoi pistämään palloa sisään ja sai siitä energiaa sekä yritystä eikä me enää päästy siihen samaan intensiteettiin kiinni.

Korihaiden taival Korisliigassa jatkuu keskiviikkona 30.1., kun Kouvolan Kouvot matkaa Uuteenkaupunkiin mittaamaan hyvän hengen löytäneiden isäntien orastavan nousukunnon.