Korihait kohtaa Honsun torstaina

4.11.2014

Korihait kohtaa Honsun torstaina

Sarjakärki Korihaiden kotiottelut jatkuvat torstaina 6.11. jolloin Pohitulliin saapuu sarjataulukossa viidentenä oleva Honsu Basket Jyväskylästä. Honsu on voittanut kauden seitsemästä ottelustaan kaksi, ollen tasapisteissä peräti viiden joukkueen kanssa sijoilla 5-9.

Honsu nousi viime kauden päätteeksi divari B:stä sarjaporrasta ylemmäs voittaen yhtä vaille kaikki kauden ottelunsa. Viime kaudella joukkue pelasi vielä BC Jyväskylän nimellä, mutta tälle kaudelle joukkue otti käyttöönsä legendaarisen Honsu-nimen, jolla se pelasi aikoinaan kaikkiaan 12 kautta koripallon SM-sarjassa.

Honsu lähti kauteen täysin kotimaisella kokoonpanolla, mutta vahvisti rivejään muutaman kierroksen jälkeen jenkkisentteri Rickey Youngilla. 205-senttinen ja satakiloinen Young on osoittautunut kelpo vahvistukseksi, tehtailemalla kolmessa ottelussa 20 pinnaa ja 17 levypalloa ottelua kohden. Honsun paras kotimainen pistemies on takamies Topias Kuukkanen, joka on pussittanut reilut viisitoista pinnaa ottelua kohden. Lisäksi aloitusviisikon toinen takamies, Robert Juvonen on pelannut reilun kymmenen pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Korihaiden ja Pohitullin yleisön kannalta jyväskyläläisten mielenkiintoisin pelaaja on viime kaudella Korihaiden paidassa pelannut Sami Mäntymaa. Korihaissa vajaan viiden pinnan keskiarvolla pelannut Mäntymaa on tällä kaudella ollut Honsun kolmanneksi tehokkain pelaaja, reilun 13 pisteen keskiarvollaan.

Korihait ja Honsu ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kolmisen viikkoa sitten Jyväskylässä. Tuossa ottelussa erittäin ennakkoluulottamasti pelanneet ja todella kovia kolmosia upottaneet jyväskyläläiset pitivät vierasjoukkuetta pihdeissään hieman yli puolet pelistä ja tulivat Mäntymaan kolmosella neljän pisteen päähän reilu minuutti ennen loppua. Korihait selvisi Honsun pyristelyistä lopulta säikähdyksellä ja kuittasi ottelusta voiton 11 pisteen erolla.

Viime aikoina kovia kokenut Nigel Moore johtaa Korihait Honsua vastaan (Kuva Arttu Lehtonen)

Viime aikoina kovia kokenut Nigel Moore johtaa Korihait Honsua vastaan (Kuva Arttu Lehtonen)

Pienistä loukkaantumisista kärsinyt Korihait vietti pariin kuukauteen ensimmäisen viikonloppuvapaan ja on päässyt harjoittelemaan alkuviikon täydellä ja levänneellä kokoonpanolla. Korihait – Honsu Basket pelataan siis torstaina 6.11. kello 18.30 alkaen Pohitullissa. Liput otteluun maksavat 12/10/8 euroa ja lippujen ennakkomyynti tapahtuu Korihaiden toimistolla ja Sportia Cityssä, torin laidalla. Torstain ottelusta on mahdollisuus ostaa myös lippuja VTB-liigan otteluun Loimaan Bisons – Pietarin Zenit, joka pelataan 7.12. Turussa. Liput maksavat 10 euroa.