Korihait kohtaa kärkiottelussa FoKoPo:n

21.10.2015

Korihait kohtaa kärkiottelussa FoKoPo:n

Pienoisessa otteluruuhkassa oleva Korihait saa perjantaina vastaansa yhden sarjan kärkijoukkueista kun Forssan Koripojat saapuu Pohitulliin. FoKoPo kohtaaminen on Korihaiden kolmas ottelu kuudessa päivässä ja seuraavakin peli on vuorossa viiden päivän kuluttua.

Mikko Jalonen kohtaa perjantaina kasvattajaseuransa (FotoMika).

Mikko Jalonen kohtaa perjantaina kasvattajaseuransa (FotoMika).

FoKoPo jäi viime kaudella miesten 1A-divarissa viimeiseksi, mutta on tällä kaudella voittanut kolme ensimmäistä otteluaan. Ensimmäisellä kierroksella kaatui kotikentällä Porvoon Tarmo ja sen jälkeen vieraissa Tampereen Pyrintö ja JKS. Forssalaiset solmivat tälle kaudelle farmisopimuksen Korisliigan Loimaan Bisonsin kanssa ja pistivät samalla koko joukkueen uusiksi. Viime kauden joukkueesta jäi vain kolme omaa kasvattia ja valmentajakin vaihtui, kun joukkueen päävalmentajaksi siirtyi Bisonsin apuvalmentajan pallilta Joonas Iisalo. FoKoPo:ssa pelaa tällä hetkellä kaksi jenkkiä, takamies Remon Nelson ja sentteri Shane Hayward. Vajaa 180 senttinen Nelson on ollut joukkueen tehokkain pelaaja 20,3 pisteen ja viiden syötön keskiarvoillaan. Parimetrinen Hayward puolestaan on pussittanut 17,3 pistettä ja napsinut 13,3 levypalloa ottelua kohden. Joukkueen tasaisen kotimaisen osaston muodostavat Bisonsinkin riveissä esiintyvät nuoret laiturit Aapeli Alanen (13 p), Henri Niemistö (10 p), Eero Aaltonen (9,7 p) ja Juho-Matti Henttonen (9,7 p).

Korihait on voittanut tähän mennessä pelaamansa kolme kotiottelua ja haki keskiviikkona kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Tampereelta. Pyrintö-voitolla Korihait siirtyi yksin sarjan piikkipaikalle neljällä voitolla. Perässä tulevat kolmen voiton FoKoPo ja HBA, joka voi ottaa kärkipaikan takaisin itselleen jo torstaina ja Korihait vuorostaan kuitata ohitse perjantaina tai sitten FoKoPo tasoittaa jälleen tilanteen voittamalla Pohitullissa. Tämän vuoksi perjantaina kello 18.30 alkavassa ottelussa on sarjan kärkipaikka panoksena, joten kyseessä on todellinen kärkiottelu. Korihailla on forssalaisia kohtaan hieman myös hampaankolossa viime kaudesta, sillä FoKoPo oli ainoa joukkue joka pystyi hakemaan voiton Pohitullista runkosarjan aikana. Korihait voitti kolme ensimmäistä keskinäistä kohtaamista, mutta runkosarjan viimeisessä, molemmille merkityksettömässä ottelussa FoKoPo oli parempi lukemin 104-109. Perjantain ottelun otteluisäntänä toimii Opteam ja lippuja voi hankkia ennakkoon Korihaiden toimistolta tai yhteispalvelupiste Passarista.