Korihait kohtaa nousukuntoisen Tarmon Porvoossa

3.02.2015

Korihait kohtaa nousukuntoisen Tarmon Porvoossa

Korihait matkaa keskiviikkona nousukuntoisen ja miehistövaihdoksia kokeneen Porvoon Tarmon vieraaksi.

Tarmo lähti kauteen nousutavoittein, mutta sen alkukausi oli todella vaikea ja ennen joulutaukoa joukkue löytyi sarjataulukon hänniltä. Vuoden vaihteen tienoilla Tarmo siirsi päävalmentajansa Esa Mäki-Tulokkaan syrjään, mutta muutaman päivän päästä Mäki-Tulokas palasikin takaisin ruoriin. Samassa yhteydessä Tarmon miehistö koki runsaasti muutoksia, sillä Hunter Gibson siirtyi Korihaiden riveihin ja myös muutama suomalaispelaaja päätti kautensa. Tarmo paikkasi menetykset hankkimalla tehomies Josh Noffletin Oulusta, laituri Juho Heleniuksen Pussihukista sekä houkuttelemalla kokeneen seuraikonin, Mikael Holmeen takaisin parketille.

Uusvanhalla valmentajalla ja uusilla pelaajilla Tarmo on noussut tammikuussa hurjaan iskuun ja on viiden viime ottelun perusteella Korihaiden jälkeen sarjan kuumin joukkue. Varsinkin kolmessa edellisessä pelissä Tarmo on ollut kovassa vireessä, sillä ensin se otti kovan kotivoiton BC Nokiasta, murskasi Järvenpään 30 pisteellä ja haki myös vierasvoiton Oulusta jatkoajan jälkeen lukemin 118-111.

Tarmon tehomiehinä ovat viime peleissä hääränneet ulkomaalaisvahvistukset Josh Nofflet (24/7), Jermel Kennedy (20/9) ja Jerrah Young (17/10). Lisäksi kokenut Holme on osoittanut, että taidot ovat tallella ja siitä parhaana osoituksena Oulussa syntyneet 26 pinnaa. JKS-pelissä puolestaan nuori sentteri Mikael Kauhanen oli vireessä ja pussitti 14 pinnaa ja repi kahdeksan levyriä.

Korihait ja Tarmo ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja Korihait on korjannut voitot molemmista peleistä. Ensimmäinen peli Porvoossa venyi Mikael Herbertin viime hetken kolmosella jatkoajalle ja jatkoajan lopussa Mikko Jalonen ratkaisi voiton vapariviivalta Korihaille kahden pisteen erolla (100-102). Joulukuun puolivälissä Pohitullissa Korihait vei voiton lukemin 91-64 hallittuaan peliä alusta loppuun. Tarmo on nyt kuitenkin täysin eri joukkue kuin syyskaudella ja onkin noussut jo yhden voiton päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten helpolla Korihait ei tule Porvoossa pääsemään.

Korihaiden seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 8.2. jo kello 16 alkaen, kun vastaan saapuu HoNsU Jyväskylästä.

Hunter Gibson kohtaa alkukauden seuransa keskiviikkona Porvoossa (FotoMika).

Hunter Gibson kohtaa alkukauden seuransa keskiviikkona Porvoossa (FotoMika).