Korihait kohtaa Salon Vilppaan viimeisessä harjoitusottelussa

24.09.2014

Korihait kohtaa Salon Vilppaan viimeisessä harjoitusottelussa

Harjoituskaudella voitosta voittoon kulkenut Korihait joutuu perjantaina todelliseen testiin kun Salon Vilpas Vikings saapuu Pohitulliin. Korihait on voittanut kaikki neljä aikaisempaa harjoitusotteluaan selvällä erolla, mutta on myös lähtenyt jokaiseen otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Nyt tuo ennakkosuosikin viitta on aseteltu salolaisten harteille ja Korihait saa ottelusta hyvän kenraaliharjoituksen ennen ensi viikolla alkaa divaria.

Vilppaan kokoonpanosta löytyy kolme amerikkalaisvahvistusta, kun peliä johtaa 182-senttinen Darren Duncan ja korinalustan miehittävät William Walker (200 cm) ja Adam Constantine (206 cm). Salolaisten kokoonpanosta löytyvät tietysti myös kapteeni Jukka Kataja ja heittokone Samu Kaaresvirta. Viime kaudella läpimurtonsa tehneille Vesa-Pekka Laineelle ja Ilmari Kalliolle on odotettavissa alkavalla kaudella vielä enemmän vastuuta. Uusina vahvistuksina Vilppaan paitaan pukeutuvat Kaarinan Urasta siirtyneet Sakari Salminen ja Ville Hänninen. Korihaiden ja Pohitullin yleisön kannalta Vilppaan ehdottomasti kiinnostavin pelaaja on viime kaudella Korihaiden paidassa pelannut Sami Ikävalko. Vilpasta valmentaa jo neljättä kauttaan Mikko Tupamäki.

Sami Ikävalko palaa "rikospaikalleen" Pohitulliin perjantaina Vilppaan paidassa.(FotoMika)

Sami Ikävalko palaa ”rikospaikalle” Pohitulliin perjantaina Vilppaan paidassa. (FotoMika)

Korihait on aikaisemmissa peleissä onnistunut laajalla rintamalla, peliajan ja tehojen jakaantuessa tasaisesti monelle pelaajalle. Eniten pisteitä on pyssyttänyt Adrien Coleman, joka on heittänyt keskimäärin 21 pinnaa ottelua kohden. Mikko Jalosen pistekeskiarvo on neljän pelin jälkeen 18 pinnaa, Nigel Mooren  ja Marcus Vanin puolestaan 13 pistettä per peli. Van on lisäksi napsinut kolmetoista levypalloa ottelua kohden. Aloitusviisikon viides jäsen, Mikael Herbert on pussittanut hieman vajaat kymmenen pinnaa ottelua kohden. Nuorisokaartista kaikki pelaajat ovat päässeet esittämään taitojaan ja onnistuneet myös korinteossa. Tilastollisesti parhaiten ovat esiintyneet kahdessa pelissä 12 ja 7 pinnaa heittänyt Eero Lehtonen ja neljä peliä kuuden pinnan keskiarvolla pelannut Elias Valtonen, mutta myös muut pelaajat ovat säännöllisesti keränneet päävalmentaja Jarno Nikulan kehut.

Korihaiden kenraaliharjoitus ennen ensi viikolla alkavaa runkosarjaa pelataan siis Pohitullissa perjantaina 26.9. klo 18.30 alkaen. Liput otteluun maksavat 5 euroa ja kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn. Kulku halliin tapahtuu tuttuun tapaan yläovesta. Kausikorttikatsomosta löytyy vielä joitakin vapaita paikkoja, joten niitä voi kysellä Ville Vuoriselta numerosta 040-5161561 tai ville.vuorinen@korihait.fi