Korihait kohtaa sunnuntaina Lehtosen ja Wrightin Kouvot

13.10.2013

Korisliigakauden kotivoitolla ja vierastappiolla aloittanut Korihait saa vastaansa sunnuntaina Pohitullissa Kouvolan Kouvot.

Sarjan nuorimmalla joukkueella pelaava Kouvot on aloittanut sarjan kahdella tappiolla. Ensimmäisessä pelissä mestarisuosikki Kataja haki Kouvolasta selvän voiton, mutta keskiviikkona Kouvot venyi jatkoajalle Salon Vilppaan vieraina. Jatkoajalla kokeneempi kotijoukkue oli kuitenkin kaksi pistettä parempi.

Kouvojen joukkue on selvästi nuorentunut viime kaudesta kun kokeneemmista pelaajista Antto Nikkarinen lähti Loimaalle ja Samuli Vanttaja ja Aleksi Akpaso Kotkaan. Lähtijöitä kouvolalaiset ovat korvanneet nuorten maajoukkueissa kovia lukemia tehneillä pelaajilla. Kouvojen nuorisokaartista kannattaa seurata parikymppisiä Ilari Seppälää ja Daniel Dolencia. Heistä erityisesti Seppälä on aloittanut kauden todella tehokkaasti tehtaillen 15,5 pisteen ja 5 syötön ottelukohtaiset tilastot.  Kouvojen amerikkalaiskolmikon muodostavat sentteri Delvon Johnson, takamies Frankie Sullivan ja laituri Lawrence Wright. Korihaiden paidassa kaudella 2011 – 2012 pelannut, kimmoisa ja urheilullinen Wright muistetaan erityisesti Pohitullissa erittäin hyvin parin kauden takaisista otteistaan. Pronssiotteluun päättyneellä kaudella Wright oli Korihaiden paras pistemies 17,8 pisteen keskiarvollaan. Lisäksi ”Lauri” Wright muistetaan erityisesti ilmavista donkeistaan ja torjunnoistaan.

Myös Kouvojen penkinpäässä istuu uusikaupunkilaisille tuttu mies, sillä entinen Hailuotsi Jyri Lehtonen valmentaa nyt neljättä kauttaan kouvolalaisia.

Korihait aloitti kautensa voitokkaasti kukistamalla Salon Vilppaan viime viikon perjantaina, mutta keskiviikkona Kotkassa tuli lunta tupaan oikein urakalla. ”Kotkan reissusta saimme runsaasti uutta oppia ja tulemme olemaan sunnuntaina taas valmiina heti alusta lähtien”, kertoo Korihaiden päävalmentaja Ari Mikkola.

Korihait – Kouvot pelataan siis sunnuntaina 13.10. klo 17.00. Liput otteluun maksavat 12 euroa ja S-etukortilla 10 euroa. Sarja-avauksessa käyttöön otetut muutokset yleisöpalveluissa ovat saaneet runsaasti kiitosta yleisöltä, joten sisäänkäynti halliin tapahtuu jatkossakin yläovista. Esiotteluna pelataan klo 14 B-poikien valtakunnallisen 1-divisioonan avausottelu Korihait – LrNMKY. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, paikalla myös buffetti.