Korihait kohtaa sunnuntaina Nigel Mooren johtaman Porvoon Tarmon

15.10.2015

Korihait kohtaa sunnuntaina Nigel Mooren johtaman Porvoon Tarmon

Kauden kahdella kotivoitolla ja vierastappiolla aloittanut Korihait jatkaa kotiotteluitaan tulevana sunnuntaina, kun Pohitulliin saapuu sarjassa viidentenä oleva Porvoon Tarmo. Lisämausteen otteluun tuo Nigel Mooren paluu Pohitulliin, jossa hän on pelannut Korihaiden riveissä kolmen kauden ajan. Moorella oli Korihaiden kanssa sopimus myös tästä kaudesta, mutta kentän ulkopuoliset seikat veivät miehen pääkaupunkiseudulle ja sopimuksen purun jälkeen Moore liittyi Tarmon vahvuuteen.

Nigel Moore palaa sunnuntaina Pohitulliin Porvoon Tarmon asussa (Kuva Matti Nurminen).

Nigel Moore palaa sunnuntaina Pohitulliin Porvoon Tarmon asussa (Kuva Matti Nurminen).

Tarmo on tähän mennessä pelannut kaksi ottelua, joista se voitti kotiottelussaan HoNsU:n ja hävisi vieraissa FoKoPo:lle. Yhdellä voitolla porvoolaiset sijoittuvat tällä hetkellä viidenneksi, edellään sarjakärki HBA, kahden voiton Korihait, JKS ja FoKoPo ja perässä voitottomat HoNsU, Pyrintö ja ONMKY. Tarmo on tällä hetkellä sarjan ainoa joukkue, jolla on käytössään herrasmiessopimuksen sallimat kolme ulkomaalaisvahvistusta. Mooren ohella joukkueessa pelaavat jenkkilaiturit Connor Donaldsson (201 cm) ja Julian Boyd (201 cm). Heistä Boyd on joukkueensa tehokkain pelaaja 18 pisteen ja 9,5 levypallon keskiarvoin. Donaldssonin keskiarvot ovat 10,5 pinnaa ja 6,5 levypalloa. Tarmon kolmanneksi paras pistemies on nuori sentteri Mikael Kauhanen, joka on tehtaillut 10,5 pistettä ottelua kohden. Mooren keskiarvot ovat 9,5 pinnaa, 7,5 levypalloa ja 3,5 riistoa. Korisliigakokemusta Tarmossa edustavat takamiehet Teemu Hartikainen ja Juho Helenius. Joukkuetta valmentaa entinen maajoukkuepelaaja Esa Mäki-Tulokas.

”Odotan innoissani paluuta Pohitulliin”, kertoo Nigel Moore. ”Tuntuu oudolta astella kentälle vierasjoukkueen asussa, mutta odotan innolla vanhojen joukkuekavereiden, katsojien ja ystävien kohtaamista”, jatkaa Moore.

”Edellisessa kahdessa pelissä olemme lähteneet todella huonolla jalalla liikkeelle ja se on näkynyt pahasti tulostaululla. Nyt tärkeinpänä asiana olisi saada kasaan tasapainoinen 40 minuuttia erittäin kovaa kotijoukkuetta vastaan. Keskittyminen on kuitenkin edelleen täysin omassa pelissä, ei vastustajassa”, kertoo puolestaan Tarmon valmentaja Esa Mäki-Tulokas.

Korihait on päässyt tappiollisen HBA-pelin jälkeen harjoittelemaan laadukkaasti ja samalla keskittymään tulevaan otteluryppääseen, jossa joukkue pelaa kymmenen päivän aikana neljä peliä. Ensimmäisenä vuorossa siis Porvoon Tarmon kohtaaminen sunnuntaina 18.10. kello 17. Otteluisäntänä toimii LiikuntaInto, joka tuo otteluun lisäohjelmaa myös yleisölle järjestettävillä kilpailuilla. Tarjolla on myös hyviä etuja LiikuntaInnon palveluihin. Ottelussa nähdään myös Hai Five-tanssityttöjen ensiesiintyminen, sekä tuttuun tyyliin Sportian vaparikisa ja Kirstan frisbeet. Liput otteluun maksavat 12/10/8 euroa ja lippujen ennakkomyynti tapahtuu Yhteispalvelupiste Passarissa.