Korihait kukisti Salon Vilppaan

26.09.2014

Korihait kukisti Salon Vilppaan

Korihait kohtasi perjantaina Korisliigaan valmistautuvan Salon Vilppaan kotihallissaan Pohitullissa. Tasaisen alun jälkeen Korihait karkasi parhaimmillaan jo neljäntoista pisteen karkumatkalle. Vilpas nousi ottelun viimeisillä minuuteilla jopa johtoon, mutta Adrien Colemanin kova yksilösuoritus käänsi ottelun jälleen Korihaille. Korihait otti näin ollen viidennen voittonsa harjoitusotteluista luvuin 90 – 86 (47-36).

Ottelun ensimmäinen kymppi oli tasaista, kori-korista vääntämistä. Viiden minuutin kohdalla oltiin pisteissä 13-13 ja kymmenen minuutin kohdalla lukemissa 19-19. Toisen neljänneksen alkupuolella Vilpas siirtyi parhaimmillaan viiden pisteen johtoon, mutta Korihaiden 9-0 jakso juuri ennen puoliaikaa käänsi ottelun johdon kotijoukkueelle ja tauolle lähdettiin 11 pisteen kotijohdossa. Kolmannen erän alussa Vilpas kavensi nopeasti eron kuuteen pisteeseen, mutta Korihait vastasi ja ero kasvoi takaisin toiselle kymmenelle, jollaisena se säilyi vielä neljännen erän alkupuolelle asti. Hieman ennen neljännen erän puoltaväliä Vilpas aloitti kirin ja ottelu tasoittui. Vajaat pari minuuttia ennen loppua Vilpas nousi William Walkerin koreilla jo 85-86 johtoonkin. Korihaiden riiston jälkeen Adrien Coleman hyökkäsi nopeasti korille ja sai onnistuneen heiton päälle vielä vapaaheiton. Coleman upotti tällä kertaa myös vaparinsa ja siirsi Korihait kahden pisteen johtoon kun peliaikaa oli jäljellä 21 sekuntia. Vilpas ei onnistunut omassa hyökkäyksessään ja Marcus Van sinetöi ottelun lopputuloksen vapaaheittoviivalta.

Adrien Coleman nosti tällä ratkaisulla Korihait voittoon (FotoMika).

Adrien Coleman nosti tällä ratkaisulla Korihait voittoon (FotoMika).

Korihaiden ja koko kentän ylivoimainen ykkönen oli Mikko Jalonen, joka piti Vilppaan puolustusta pilkkanaan ja upotti peräti 32 pistettä lähes 80 prosentin tarkkuudella. Nigel Moore heitti puolestaan 18 pistettä, noukki viisi levypalloa, jakoi viisi korisyöttöä ja riisti pallon salolaisilta neljästi. Adrien Coleman heitti 13 pinnaa ja Marcus Van donkkaili pisteen vähemmän ja poimi myös kymmenen levypalloa. Mikael Herbert arkaili alussa heittonsa kanssa, mutta pelasi lopun vahvasti ja teki 12 pistettä. Elias Valtonen ja Eero Lehtonen (3p) saivat jälleen ansaitusti vastuuta reilusti yli kymmenen minuuttia, Jalmari Salaterä ja Jaakko Lahti auttoivat pitämään Vilppaan jenkkitakurin nollilla ja Aleksi Peltonen taisteli hyvin korin alla. Niko Malinen, Roope Tammi ja Valtteri Järvenpää huilasivat pienten loukkaantumisten vuoksi.

Elias Valtonen jatkoi hienoja otteitaan (FotoMika).

Elias Valtonen jatkoi hienoja otteitaan (FotoMika).

Vilppaan ykkönen oli 27 pistettä heittänyt William Walker, jota säesti seuraavaksi parhaana, hieman yllättäen viisitoista pistettä heittänyt Sakari Salminen. Perniön divarijoukkueesta lainattu Paul Harrison teki tilastot 8/6, mutta takamies Darren Duncan jäi Korihaiden puristuksissa nollille, heitettyään kaikki viisi pelitilanneheittoaan harakoille. Sami Ikävalko palasi viime kauden kotihalliinsa tehoin 7/1.

Korihaiden viralliset sarjaottelut alkavat ensi perjantaina, kun yksi Divari A:n ennakkosuosikeista, BC Nokia saapuu vierailulle Pohitulliin klo 18.30 alkavaan otteluun.