Korihait – Lahti Basketball 86-62

13.11.2021

Korihait – Lahti Basketball 86-62

Monikaan ei varmasti odottanut paljoa lauantain Korihaiden ja Lahti Basketballin ottelulta. Haiparvi oli viime lauantaina pelannut kauden huonoimman ottelunsa ja vastassa oli energinen lahtelaisjoukkue. Joukkueen paras pistemies Unique McLean oli lähetetty kotiin, joten ennakkoon oli tiedossa vaikea kamppailu.

Kotijoukkue osoitti ennakkoveikkaukset totaalisen vääriksi. Kauden avausvoitto kirjattiin harvinaisen suurinumeroisesti 86-62.

Korihait oli hallitsevana osapuolena läpi koko ottelun, vaikka ensimmäinen neljännes menikin tasan. Haiparvi pystyi rikkomaan Lahden aggressiivisen kokokentän puolustuksen ja löytämään vapaat väylät korille.

Kotijohto pysyi läpi koko toisen puoliajan yli kymmenessä pisteessä, eikä Lahti pystynyt kuromaan eroa umpeen ollenkaan. Myös Korihailla pysyi maltti johtoasemassa.

Yksinkertaisesti Korihait oli parempi kuin Lahti Basketball. Taisteluilme oli huippuluokkaa, mikä siivitti myös kotiyleisön kannustukseen.

Korihaiden taistelun ruumiillistuma oli ensimmäisen pelinsä tällä kaudella pelannut oma kasvatti Jaakko Lahti (4 pist). Nuori takamies härnäsi vastustajan takamiehiä ja sai hankittua monta menetystä Lahden pelaajille energisellä pelillään.

Jalen Jackson oli jälleen paras pistemies 24 pisteellä. Bojan Sarcevic kontrolloi pallon ylöstuontia hämmästyttävän varmoilla otteilla, vaikka Lahti antoi vahvaa painetta Korihaiden kapteenille. Sarcevicin tilastorivi oli lopulta 20 pistettä, kuusi levypalloa ja yhtä monta syöttöä.

Korihailla on ensi viikolla kaksi vierasottelua ennen maajoukkuetaukoa. Tiistaina joukkue kohtaa BC Nokian ja lauantaina vastassa on sarjakärki Karhu Basket.

Tilastot kokonaisuudessaan

Lehdistötilaisuus

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Seuraava ottelu: BC Nokia – Korihait tiistaina 16.11. klo 18.30 Nokian palloiluhallilla. Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.