Korihait lauantaina Lappeenrantaan

14.02.2014

Korihait pelaa jälleen lauantaina erittäin tärkeän ottelun, kun se matkaa Namika Lappeenrannan vieraaksi.

Sarjatilanteen kannalta lauantain ottelulla on suuri merkitys, sillä Korihait on sarjassa kahdentenatoista viidellä voitolla ja Namika kaksi sijaa ylempänä, kaksi voittoa enemmän ottaneena. Molemmilla joukkueilla on viidestä viimeisestä ottelustaan vain yksi voitto ja kummallakin se on tullut Namika Lahden vieraana.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja tähän mennessä molemmat ovat pitäneet pisteet kotiotteluistaan. Namika oli parempi lokakuussa voittaen ottelun Todd Brownin (33 p) ja Greg Loginsin (28 p) johdolla lukemin 82-74. Korihait puolestaan oli parempi Uuden vuoden aatonaattona Pohitullissa vieden ottelun nimiinsä Josh Dollardin huippuottelun siivittämä (26/10/6) lukemin 79 – 67.

Lappeenrantalaisten tehonyrkkinä tällä kaudella on ollut tuttuun tapaan joukkueen jenkkivahvistukset. Korihaita vastaan 33 ja 22 pistettä upottanut laituri Todd Brown on koko sarjan paras korintekijä 22,9 pisteen keskiarvolla. Takamies Brandon McKnight on pistetilastossa 11. reilun 17 pisteen keskiarvolla ja syöttötilastossa 5. keskiarvolla 3,6. Joukkueen kolmas vahvistus on jo viime kaudelta tuttu laituri Greg Logins, jonka tehot ovat olleet noin 15 pistettä ja 9 levypalloa ottelua kohden. Joukkueen täydentävät noin viiden pisteen ja parinkymmenen minuutin keskiarvoilla pelaava suomalaisnelikko Antti Niskanen, Eero Aaltonen, Atte Perttu ja Anttoni Tapio, sekä suomalaistunut jenkki Clifton Jones (2,5/4,6).

Korihait on Hai-Five keräyksen siivittämänä vahvistanut joukkueettaan, kun myöhään tiistai-iltana Suomeen saapunut Lamont Mack on liittynyt vahvuuteen. Mack on lauantain ottelussa pelikuntoinen ja -kelpoinen, joten todennäköistä on että miehen debyytti nähdään Lappeenrannassa. Toiset kaksi pelaavaa jenkkiä ratkaistaan viimeistään lauantain aamuharjoituksissa. Monipuolisen Mackin saapuminen on lisännyt kilpailua pelaavan kokoonpanon paikoista ja sitä myötä joukkueen harjoitusten intensiteetti on noussut aivan uudelle tasolle.

Siivittääkö Lamont ”Hai-Five” Mack uuden joukkueensa voittoon vai käyttääkö Namika kotietunsa hyödykseen selviää siis lauantaina 15.2. klo 17 alkaen.