Korihait lauantaina Vilppaan vieraaksi

29.11.2013

Korisliigan toinen pelikierros starttaa Korihaiden osalta lauantaina kun joukkue matkaa Saloon Vilpas Vikingsin vieraaksi.

Joukkueiden edellinen ottelu pelattiin sarjan avauskierrokselle Pohitullissa lokakuun alussa. Korihait oli tuolloin parempi jenkkien loistavan ottelun saattelemana lukemin 90 – 71. Avausottelussa tehomiehet olivat Korihailta Josh Dollard (28/14), Chace Stanback (23/10) ja Sam McLaurin (19/13). Vilppaalta puolestaan Mikhail Torrance tykitti 21 pinnaa, James Padgett 14 ja Joseph Harris 13.

Avausottelun jälkeen molempien kokoonpanot ovat eläneet jenkkivaihdosten myötä. Vilpas reagoi heikosti alkaneeseen alkukauteen ja pisti ensin James Padgettin ja heti perään Mikhail Torrancen vaihtoon. Tilalle tulivat viime kaudelta tutut Shawn Atupem ja Marcus Relphorde. Korihait puolestaan oli pakotettu hankkimaan loukkaantuneelle Sam McLaurinille korvaaja ja apu löytyi nopeasti Salosta, kun James Padgett hyppäsi Korihaiden bussin kyytiin.

Vilppaan Viikingit saivat uusien vahvistusten avulla kurssiaan käännettyä ja ovat Korihaiden edellä sarjataulukossa kahdeksantena neljällä voitolla, joista kolme tuli peräkkäin marraskuun alussa. Vilpas kärsi edellisessä ottelussaan Korihaiden tapaan tappion Katajalle, mutta kotikentällään sillä on takanaan kaksi niukkaa voittoa Lahdesta ja Lapuasta. Vilppaan alkukauden tasaisin pelaaja on ollut jenkkilaituri Joseph Harris, joka on tehnyt keskimäärin 15 pistettä ja 8 levypalloa ottelua kohden. Uusista vahvistuksista takamies Marcu Relphorde on tehnyt 13 pinnaa ja 6 levypalloa sekä sentteri Shawn Atupem 12 pinnaa ja 6 levypalloa. Kotimaiselta osastolta esille ovat nousseet tutut konkarit Eero Lehtinen (10 p), Jukka Kataja (7 p) ja Samu Kaaresvirta (5 p).

Korihait lähtee aina vaikeaan Salohalliin katkaisemaan tappioputkeaan ja hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Korihaiden tavoitteena on saada viime aikoina pahasti vuotanut puolustuspeliään tilkittyä. Lisämielenkiintoa tähän tuo tieto että Vilpas on tehnyt sarjassa vähiten pisteitä ja Korihait puolestaan päästänyt eniten.