Korihait matkaa perjantaina Forssaan

9.12.2015

Korihait matkaa perjantaina Forssaan

Korihait kohtaa perjantaina vieraskentällä Forssan Koripojat. Kyseessä on sarjan kärkiottelu, sillä Korihait johtaa sarjaa kymmenellä voitolla ja kahdella tappiolla ja toisena olevalla FoKoPolla puolestaan on kahdeksan voittoa ja kolme tappiota. Ottelussa on myös sikäli panosta, että voittanut joukkue ottaa etulyöntiaseman runkosarjan ykköstilaan, sillä joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa aikaisemmin ja molemmilla on yksi voitto keskinäisistä otteluista. Tämän ottelun voitolla toinen joukkueista ottaa siis keskinäisissä peleissä 2-1 johtoaseman ja lopullisessa sarjataulukossa tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkaistaan juuri keskinäisillä otteluilla. Runkosarjaa on toki jäljellä vielä reilusti yli puolet, mutta sarjan tämänhetkinen kärkikaksikko kohtaa toisensa seuraavaksi vasta maaliskuussa, joten vaikka mitä tahansa voi siihen mennessä tapahtua voidaan silti puhua kauden tähän asti tärkeimmästä ottelusta.

Kuukauden testijakson läpäissyt Reginald Bratton kuritti FoKoPoa viimeksi 27 pisteellä (FotoMika).

Kuukauden testijakson läpäissyt Reginald Bratton kuritti FoKoPoa viimeksi 27 pisteellä (FotoMika).

Korihait on isännöinnyt forssalaisia kahdesti, joten nyt on vuorossa ensimmäinen peli Forssassa. Korihait vei ensimmäisen kohtaamisen lokakuun lopulla lukemin 89-71. Tuolloin FoKoPo johti tasaisena käytyä ottelua aina toisen puoliajan alkupuolelle saakka. Tämän jälkeen Korihait siirtyi Marcus Vanin, Vesa-Pekka Laineen ja Mikko Jalosen johdolla rinnalle ja ampaisi samalla kaksinumeroiseen johtoon. Viimeisellä neljänneksellä Korihait meni menojaan ja aiheutti forssalaisille kauden ensimmäisen tappion. Korihaista Mikko Jalonen (25p) ja Marcus Van (23p), sekä FoKoPosta Aapeli Alanen (24p) heittivät yli kaksikymmentä pistettä. Toinen kamppailu käytiin puolestaan marraskuun lopulla ja tällä kertaa vierasjoukkue oli parempi lukemin 84-88. Kyseessä oli Korihaiden ensimmäinen ottelu ilman Marcus Vania ja FoKoPo käytti kotijoukkueen vajaamiehisyyden tylysti hyväkseen. Ottelu kääntyi Remon Nelsonin johdolla viimeisellä neljänneksellä forssalaisille ja loppuhetkillä FoKoPo oli onneekkaampi ja vei voiton. Korihaiden parhaat pistemiehet olivat Mikko Jalonen (23p) ja Reggie Bratton (27p), mutta kentän ykkönen oli FoKoPon taskuraketti Remon Nelson, joka pussitti 30 pistettä.

Vajaa 180 senttinen Nelson on sarjan paras pistemies 24 pisteen keskiarvollaan, jonka lisäksi hän on syöttöpörssissä kolmantena. Toinen jenkki Shane Heyward pussittaa puolestaan 17 pinnaa ja napsii reilut 10 levyriä per peli. Joukkueen tasaisen kotimaisen iskuryhmän muodostavat Loimaan Bisonsin farmipelaajinakin pelaavat nuoret laiturit Aapeli Alanen (14 p), Henri Niemistö (11,1 p), Eero Aaltonen (6,7 p) ja Juho-Matti Henttonen (7,5 p).

Forssan reissun jälkeen Korihait kohtaa sunnuntaina kotikentällään sarjanelosen HoNsU-Basketin Jyväskylästä. FoKoPo-peliä voi seurata Korihaiden viestintäkanavilta, Twitteristä ja Facebookista perjantaina kello 18.30 alkaen.

Viikonlopun otteluiden lisäksi Korihaiden leiristä on kantautunut alkuviikon aikana myös muita positiivisia uutisia. Kuukauden try outille marraskuun alussa Korihaihin Lappeenrannasta saapunut Reginald Bratton vakuutti valmennus- ja seurajohdon otteillaan ja hänen sopimusta jatkettiin niin, että Brattonin sopimus kattaa myös pelikauden 2016-2017.

Viimeisin positiivinen uutinen tuli puolestaan keskiviikkona, kun erittäin hienon alkukauden pelannut Korihaiden kasvatti Eero Lehtonen valittiin Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Ryhmään kuuluu tässä vaiheessa 22 pelaajaa ja joukkue leireilee vuoden lopulla Kisakalliossa ja tästä porukasta valitaan maajoukkue tammikuun alussa Tallinnassa käytävään Baltic Sea Cupiin. Vuonna 1998 syntynyt Eero Lehtonen pääsee maajoukkueessa kovaan seuraan, sillä ryhmään kuuluu neljä Korisliigapelaajaa sekä 12 miesten divaripelaajaa. Tutuimpina niminä joukkueessa ovat HBA-Märskyn Edon Maxhuni sekä entinen Korihai Elias Valtonen.

Eero Lehtosen hyvät otteet poikivat kutsun maajoukkueleirille (FotoMika).

Eero Lehtosen hyvät otteet poikivat kutsun maajoukkueleirille (FotoMika).