Korihait matkaa sunnuntaina Järvenpäähän

26.02.2015

Korihait matkaa sunnuntaina Järvenpäähän

Korihait matkaa sunnuntaina Järvenpäähän, jossa se kohtaa sarjassa neljäntenä olevan JKS-Basketin. Ottelu on molemmille tärkeä runkosarjasijoitusten kannalta, sekä myös siksi, että tällä hetkellä JKS on vahvin ehdokas Korihaiden vastustajaksi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Marcus Van ja Korihait kohtaavat sunnuntaina JKS-Basketin (FotoMika).

Marcus Van ja Korihait kohtaavat sunnuntaina JKS-Basketin (FotoMika).

JKS on koko kauden keikkunut kärkikolmikon takana ja on tällä hetkellä vahvimmin kiinni sarjan nelossijassa ja samalla viimeisessä pudotuspelipaikassa. Järvenpääläisillä on runkosarjassa jäljellä vielä seitsemän ottelua ja he omaavat vielä mahdollisuudet jopa kolmanteen sijaan ja kolmen voiton päässä olevan Oulun tavoittamiseen. JKS:n takana viidennelle sijalla hengittää HoNsU, joka on yhden voiton järvenpääläisiä jäljessä ja yhden ottelun enemmän pelanneena.

JKS koki ennen joulua pahan takaiskun, kun sarjan tehokkain pelaaja, Pierre Jallow (25/15) joutui sivuun loukkaantumisen vuoksi. Jallowin kuntoutumisen odottelu osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä vajaa viikko sitten mies hyppäsi Korisliigaan ja Loimaan Bisonsin kelkkaan. Tammikuussa JKS hankki Jallowin jättämää aukkoa paikkaamaan B-divarin Pussihukista Baboucarr Bojangin (206 cm) ja helmikuussa B-divarin Karkkilasta HL Colemanin (202 cm). Molemmat pelaajat ovat tuttuja Suomesta ja Korisliigasta aikaisemmilta kausilta, jonka lisäksi Coleman oli viime kaudella nostamassa Helsingin Seagullsit divarista liigaan. Bojangin tehot kuuden ottelun jälkeen ovat 8,7 pinnaa ja 7,3 levyriä ja vastaavasti Coleman on kahdessa pelissä tehtaillut 17,5 pistettä ja 9,5 levypalloa. Kokeneen Colemanin liityttyä joukkueseen JKS on voittanut molemmat ottelunsa, kun vieraskentällä ovat kaatuneet Namika Lappeenranta ja Oulun NMKY. Uusien vahvistusten lisäksi JKS:n riveistä on noussut esille uusia vastuunkantajia.  Laituri Teemu Sulonen on noussut joukkueensa ykköstykiksi 15,6 pisteen keskiarvollaan, ollen sarjan toiseksi paras kotimainen pistemies Mikko Jalosen jälkeen. Lisäksi joukkueesta löytyy mm. Korisliigakokemusta seitsemältä kaudelta omaava laituri Sami Syrjälä (8/5), kolmas ulkomaalainen, Arsene Towa (11/10) sekä 21 vuotiaat takamiehet Jesse Viita (8,8 p) ja Oskari Virolainen (7,2 p).

Korihait ja JKS ovat kohdanneet tähän mennessä kolme kertaa, Korihaiden ollessa parempi kaikissa otteluissa. Lokakuun puolivälissä Korihait vei voiton hienon kolmannen erän siivittämänä Pohitullissa lukemin 95-74. Marraskuun lopussa puolestaan Järvenpäässä Korihait voitti lukemin 68-75, ollen pahimmillaan vajaat kymmenen pistettä tappiolla ja JKS:n keikkuessa vielä viimeisellä minuutilla viiden pisteen päässä. Edellinen kohtaaminen tammikuussa Pohitullissa päättyi Korihaiden voittoon lukemin 99-79. Ensimmäisen kotipelin paras Korihai oli Niko Malinen (24 p), toisessa Mikko Jalonen (29 p) ja vieraspelissä ahkerimmin korisukkaa heilutti Nigel Moore (18 p). Järvenpään paras pistemies Korihaita vastaan on puolestaan ollut Teemu Sulonen, joka on heittänyt 18, 19 ja 23 pistettä.

Runkosarjan kärkipaikkaa hallussa pitävä Korihait tarvitsee vielä kaksi voittoa runkosarjan voiton ja koko pudotuspelien kestävän kotiedun varmistamiseen. Ensimmäinen mahdollisuus tähän tulee siis Järvenpäässä sunnuntaina kello 17. Ottelun kulkua voi seurata Korihaiden nettisivuilta aukeavasta Live-pelit ikkunasta tai Korihaiden Twitteristä.