Korihait murskasi Tarmon

17.01.2016

Korihait murskasi Tarmon

Korihaiden ja Porvoon Tarmon kamppailusta ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, sillä Korihait oli joka osa-alueella vierailijaansa selvästi edellä ja vei kevätkauden ensimmäisen kotiottelun nimiisä selvin numeroin 112 – 73 (56-39).

James Crowder palkittiin Korihaiden parhaana (FotoMika).

James Crowder palkittiin Korihaiden parhaana (FotoMika).

Yli kuukausi sitten edellisen kotiottelunsa pelannut Korihait tuli viimeistä pudotuspelipaikkaa kärkkyvää Tarmoa vastaan heti pelin alusta lähtien täysillä. Ottelua oli pelattu vain reilut kuusi minuuttia kun Korihait siirtyi Marcus Vanin ja James Crowderin johdolla 21-7 etumatkalle. Toisen neljänneksen alussa kotijohto kasvoi pariinkymmeneen pisteeseen, kunnes Tarmo sai pelistä jonkinmoista otetta ja kavensi erän puolivälissä eron 12 pisteeseen (43-31). Tämän jälkeen Korihait repäisi parissa minuutissa 11-2 jaksollaan eron jälleen yli kahdenkymmenen ja puoliajalle lähdettiin 17 pisteen kotijohdossa.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Tarmo kavensi eron 14 pisteeseen, mutta sen jälkeen Korihait nykäisi eron nopeasti taas yli kahteenkymmeneen ja peli oli käytännössä ratkennut. Ottelun viimeinen vartti mentiin pelailun merkeissä ja onnistumisia tuli kotijoukkueelle laajalla rintamalla. Korihait vaihtoi välillä jopa koko viisikon samaan aikaan, mutta pelin taso ei siitä laskenut vaan johto kasvoi tasaiseen tahtiin. Korihait rikkoi 100 pisteen rajan reilut viisi minuuttia ennen loppua, jonka jälkeen kentälle päässyt Valtteri Hyytinen naulasi vielä kolme kolmosta peräkkäin sukkaan ja ero kasvoi lopulta 39 pisteeseen.

Otteluisäntä FotoMikan toimesta Korihaiden parhaana palkittiin 27 pistettä pussittanut James Crowder. Kirstan nälkäisimmän pelaajan palkinnon pokkasi puolestaan 28 pistettä ja 14 levypalloa tehoillut Marcus Van. Kolmas yli kymmeneen pisteeseen päässyt Korihai oli 15 pistettä säkittänyt Mikko Jalonen. Yhdeksän pistettä mieheen heittivät Mikael Herbert, Reggie Bratton ja Valtteri Hyytinen. Vesa-Pekka Laineen saalis oli seitsemän pistettä, Eero Lehtosen piste vähemmän ja Jaakko Lahti heitti kaksi pistettä.

Tarmon paras oli 25 pistettä pussittanut Julian Boyd. Nigel Mooren saalis oli 15 pistettä ja neljä levyriä ja Sami Ikävalkon pistesaldoksi jäi kaksi pistettä.

Voitolla Korihait nousi 12 voittoon ja jakaa nyt sijat 1-3 yhdessä FoKoPo:n ja JKS:n kanssa, joiden välinen kohtaaminen sunnuntaina päättyi JKS:n selkeään voittoon. Korihaiden seuraava kotiottelu on juuri Järvenpään Koripalloseuraa vastaan kolmen viikon päästä sunnuntaina 7.2. Sitä ennen Korihait vierailee Tampereella ja Jyväskylässä.