Korihait murskavoittoon ensimmäisessä karsintaottelussa

13.04.2017

Korihait murskavoittoon ensimmäisessä karsintaottelussa

Taistelu Korisliigapaikasta käynnistyi kiirastorstaina Uusikaupunki 400 -areenalla, kun nälkäinen ja nuori Lahti Basketball askelsi haipaitoja vastaan. Ennakkoarveluissa suosikin paineita sysättiin Korihaiden niskaan, mutta hyvällä joukkuehengellä varustetut keltapaidat täyttivät odotukset ja piiskasivat lahtelaisia kovemmalla pelitemmolla. Päätössummerin soidessa juhlittiin Pohitullissa 113-65 -voittoa. (60-35)

Haikippari Mikko Jalonen johdatti Korihait tyylipuhtaaseen voittoon Korisliigakarsintojen ensimmäisessä ottelussa. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Peli alkoi kotijoukkueen osalta odotetun nihkeästi. Pitkän pelitauon jälkeen kesti hetken saada moottori käyntiin ja ensimmäinen jakso mentiin vielä suht tasaisissa tunnelmissa. Toiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 27-20, ja sen Korihait veikin kapteeni Mikko Jalosen johdolla jopa 33-15. Jo puoliajalla ero oli kasvanut lopullisen oloisesti lukemiin 60-35.

Eivätkä lahtelaiset onnistuneet saamaan rivejään sen parempaan järjestykseen puoliajallakaan. Korihait tyylitteli lopulta selkeään voittoon loppulukemin 113-65. Kentän kuningas oli 24 pistettä viimeistellyt kapteeni Jalonen ja myös Marcus Van (17/13) onnistui hyvin. Erityisesti kotiyleisö antoi tunnustusta nuoren Jaakko Lahden nostaessa pelin lopussa kaksi pistettä, sekä korinalusjyrä Vanin upottaessa tyylipuhtaan yhden käden kolmosen hetken ennen loppusummeria. Lahtelaisista onnistui erityisesti Jerald Fields 22 pisteellään ja kuudella levypallollaan. Kokonaistilasto löytyy täältä.

Haikapteeni Jalonen oli voiton jälkeen huojentuneen oloinen. Jonkinlaista tasoeroa hän osasi sarjojen välillä odottaa, mutta lähes viidenkymmenen pisteen ero tuli yllätyksenä.

– Ei se todellinen ero ihan ehkä viittäkymmentä pistettä ole, mutta kyllä meillä on varmaan alla kovempitempoisia pelejä menneeltä kaudelta kuin Lahdella.

Lahtelaisten tehotykki Jerald Fields oli valmis vähän erikoisempiinkin ratkaisuihinkin, jotta sunnuntain matsi kääntyisi heille.

– Ehkä me soitamme haamujengille, hän nauratti lehdistötilaisuudessa.

Tarkempia aseita sunnuntain matsiin ei osannut eritellä myöskään Lahti Basketballin päävalmentaja Arttu Mannelin.

– Jos keskittyminen on tuota luokkaa, pelin lopputulos näyttää tältä. Jätkät oli jo kesälomilla, Mannelin harmitteli.

Hailuotsi Jarno Nikula oli silminnähden tyytyväinen pelin lopputulokseen, eikä pelännyt, että joukkue lähtisi sunnuntain otteluun takki auki.

– Jokainen jätkä tietää, missä nyt mennään ja mitä tässä on pelissä. Me halutaan päättää kausi sunnuntaina ja se onnistuu voittamalla.

Karsintasarja on siis katkolla Korihaille tulevana sunnuntaina 16.4. klo 19 Lahdessa. Matsi tutusti suorana myös kotisohville Fanseatin kautta.