Korihait murskavoittoon kärkiottelussa

20.11.2015

Korihait murskavoittoon kärkiottelussa

Miesten 1A-divarin ykkönen Korihait ja kakkonen, helsinkiläinen HBA-Märsky kohtasivat torstaina Pohitullin kauden ennätysyleisön edessä. Lisämaustetta kamppailuun toi ensi kertaa kotiyleisölle esiintynyt uusi jenkkivahvistus Reginald Bratton, Elias Valtosen paluu Pohitulliin, sekä se että HBA päihitti Korihait sarjan avauskierroksilla. Tällä kertaa Korihait ei ollut yllätettävissä, vaan kotijoukkue esitti täysipainoisen 40-minuuttisen ja korjasi sarjapisteet murskaavalla 119 – 80 (57-37) voitollaan.

Mikko Jalonen ja Elias Valtonen olivat joukkueidensa parhaita pelaajia (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Elias Valtonen olivat joukkueidensa parhaita pelaajia (FotoMika).

Ottelu alkoi Korihaiden hallinnalla ja Mikael Herbertin ja James Crowderin koreilla tilanne oli nopeasti 7-2. Neljän minuutin pelin jälkeen HBA tuli Edon Maxhunin kahdelle peräkkäisellä korilla kahden pisteen päähän, mutta Korihait repäisi nopeasti ensimmäistä kertaa kentälle tulleen Reginald Brattonin johdolla eron 15 pisteeseen. Ensimmäisen neljänneksen lopussa vierasjoukkue kavensi eron yhdeksään pisteeseen ja kun toista erää oli pelattu kaksi minuuttia oli eroa enää viisi pistettä ja kotijoukkue joutui turvautumaan aikalisään. Aikalisän jälkeen kentälle tulleen Mikko Jalosen johdolla Korihait onnistui korinteossa seitsemässä perättäisessä hyökkäyksessä ja ero kasvoi nopeasti yli kymmenen pisteen ja puoliaikaan mennessä kotijohto oli jo 20 pinnaa. Ensimmäisen puoliajan onnistujia olivat 16 pistettä pussittanut kapteeni Jalonen, 11 pistettä pussittaneet Crowder ja Bratton, sekä yhdeksän pisteen Herbert. HBA:n parhaat tässä vaiheessa olivat Joonas Tahvanainen (14p) ja Maxhuni (10p).

Toisen puoliajan alku mentiin kovaa vauhtia päästä päähän ja ero säilyi kahdenkymmenen pisteen tuntumassa, kunnes kolmannen erän lopussa Vesa-Pekka Laineen ja Eero Lehtosen kolmoset siirsivät Korihait ensimmäistä kertaa yli 30 pisteen johtoon (86-55). Kova vauhti ja onnistuneet hyökkäykset jatkuivat neljännessäkin erässä ja Korihait rikkoi sadan pisteen rajan kun peliaikaa oli jäljellä vielä yli seitsemän minuuttia. Korihait kasvatti johtoaan pikku hiljaa ja suurimmilleen ero kasvoi James Crowderin donkatessa loppunumerot 119-80 juuri ennen loppusummeria.

Reginald Bratton oli illan korikunkku (FotoMika).

Reginald Bratton oli illan korikunkku (FotoMika).

Korihaiden parhaana pelaajana täysin ansaitusti palkittiin Mikko Jalonen, joka heitti 22 pistettä ja jakoi peräti 10 koriinjohtanutta syöttöä. Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin kovasti tsempannut ja debyytissään peräti 31 pistettä pussittanut Reggie Bratton. Mikael Herbert ja James Crowder saalistivat 17 pistettä, Eero Lehtonen ja Vesa-Pekka Laine kymmenen, Valtteri Hyytinen kolme ja Jaakko Lahti kaksi pistettä. Marcus Van (7/9) jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman tupla-tuplaa, johon osasyynä oli varmasti koko viikon jatkunut sairastelu. Van meneekin viikonlopun aikana tarkempiin tutkimuksiin ja hänen kunnostaan saadaan tarkempaa tietoa alku viikolla. Vierasjoukkue HBA:sta löytyi myös tukku hyökkäyspään onnistujia, sillä kaksinumeroisille pisteille pääsivät Joonas Tahvanainen (18), Lauri Markkanen (17), Edon Maxhuni (15) ja Jari ”Jallu” Raitasen poika Remu Raitanen (12). Viimeiset kaksi kautta Korihaiden paitaa kantanut Elias Valtonen pelasi joukkueensa suurimmat minuutit ja onnistui myös hyvin tehtaillen 12 pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

Korihaiden seuraava peli on vuorossa ensi keskiviikkona, kun Pohitulliin saapuu vasta kaksi tappiota tällä kaudella kärsinyt Forssan Koripojat.