Korihait palaa parketille sunnuntaina

2.01.2015

Korihait palaa parketille sunnuntaina

Korihaiden kolmen viikon mittainen joulutauko päättyy sunnuntaina 4.1. kun Forssan Koripojat saapuvat Pohitulliin kello 17 alkavaan otteluun. Korihait on sarjataulukon piikkipaikalla ja yhdessä Nokian ja Oulun kanssa hieman karannut muulta ryhmältä. Sarjan loput kuusi joukkuetta tulevat kärkikolmikon takana tasaisena ryhmänä ja sunnuntainen vierailija FoKoPo löytyy tällä hetkellä sijalta kuusi.

Korihaiden syyskausi oli menestyksekäs, sillä harjoitusottelut mukaan laskettuna joukkueella on takana 20 ottelua, joista saldona peräti 19 voittoa ja vain yksi tappio. Pieni tahra voitokkaaseen syksyyn tuli toiseksi viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa, kun Korihait hävisi hieman katkerien vaiheiden jälkeen jatkoaikapelin Tampereella. Joka tapauksessa joukkue vietti hyvin ansaitun joululoman ja palasi takaisin harjoituskentällä koko joukkueen voimin viime sunnuntaina. Alkanut viikko on menty kovaa ja keskittyminen tärkeään kevät kauteen on aloitettu huolella. Joulun ajan huili ja harjoitusjakso tuli Korihaille tarpeeseen, sillä joukkue pelaa tammikuussa eniten otteluita koko sarjassa ja edessä on mm. kärkiottelu BC Nokiaa vastaan ja pitkät vieraspelimatkat Lappeenrantaan, Jyväskylään ja Ouluun.

Pitkän tauon jälkeen ensimmäinen peli on yleensä osoittautunut vaikeaksi, eikä sitä helpota sekään että vastaan asettuu FoKoPo, joka piinasi Korihaita marraskuussa viimeisille sekunneille asti. Korihait haki tuolloin Forssasta kuuden pisteen vierasvoiton, voitettuaan viimeisen minuutin 6-0 Nigel Mooren ja Mikko Jalosen koreilla.

FoKoPon alkukauden tehot ovat levänneet pitkälti kolmen jenkkivahvituksen harteilla. Joukkueessa on kaksi peräti 208 senttistä korinalustornia, jotka ovat tehtailleet yli 20 pinnaa per peli. Heistä toinen, Brett Roseboro on napsinut myös yli 14 levypalloa ottelua kohden, kun kaksoistornin toisen osapuolen, Anthony Jonesin levyrikeskiarvo on 8,3. Kolmas jenkki on takamies Jamie Stewart (193 cm), jonka pistekeskiarvo 16,9 ja syöttöjä hän on jakanut vajaat neljä per peli. Kotimaisten pelaajien tehot ovat jakautuneet tasaisesti, parhaana Korisliigakokemustakin omaava takamies Janne Kinnunen 8,4 pisteen keskiarvollaan. Edellä mainittu nelikko oli pääosassa myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, sillä kaikki heistä pääsivät kaksinumeroisille pisteille, Roseboron (21/17) olessa tehokkain.

Korihaiden kevät kauden avauspeli käydään siis Pohitullissa sunnuntaina 4.1. kello 17 alkaen. Liput otteluun maksavat 12/10/8 euroa ja lippujen ennakkomyynti tapahtuu Sportia Cityssä.

Nigel Moore johdatti Korihait kuuden pisteen voittoon edellisessä FoKoPo-kohtaamisessa (FotoMika).

Nigel Moore johdatti Korihait kuuden pisteen voittoon edellisessä FoKoPo-kohtaamisessa (FotoMika).