Korihait palasi voittojen tielle

22.02.2015

Korihait palasi voittojen tielle

Korihait palasi nopeasti voittojen tielle perjantaisen tappio jälkeen. Sijaiskärsijäksi joutui sarjassa kuudentena oleva Namika Lappeenranta, joka pisti vajaamiehisenä paikoitellen hyvin hanttiin, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 90 – 70 (51-35).

Namika Lappeenranta johti ottelua vielä kolmen minuutin kohdalla (6-8), mutta sitten Korihait siirtyi kolmessa minuutissa 19-11 johtoon, eikä johtoasemaa enää luovuttanut. Lappeenrantalaiset kavensivat kahdella pisteellä, mutta Korihait vastasi Mikael Herbertin ja Hunter Gibsonin kolmosilla ja ero kasvoi ensimmäisen kerran toiselle kymmenelle ja taukoon mennessä eroa oli tullut 13 pinnaa (29-16). Toisen neljänneksen alkuun Namika onnistui jäädyttämään Korihaiden hyökkäyksen ja kotijoukkue onnistui tekemään ensimmäisen viiden minuutin aikana vain kaksi pistettä ja tilanne kaventui lukemiin 31-26. Tässä vaiheessa Korihaiden valmentaja Jarno Nikula tilasi aikalisän ja tämän jälkeen Korihait vei seuraavan viisiminuuttisen lukemin 20-6 ja ratkaisun merkkejä alkoi olla ilmassa. Puoliajalle lähdettiin Korihaiden 16 pisteen johtoasemassa, vieraiden Anttoni Tapion naulatessa taukoluvut puolenkentän takaa summerin soidessa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu pari minuuttia oli Korihait siirtynyt Marcus Vanin ja Mikko Jalosen koreilla 21 pisteen johtoon ja pian tämän jälkeen kotijohto kasvoi lähelle kolmeakymmentä pistettä. Viimeisen neljänneksen aluksi Korihait siirtyi 81-50 johtoon ja ottelu oli ratkennut lopullisesti. Viimeisten minuuttien aikana vieraat onnistuivat kaventamaan eroa ja viimeisen kahden minuutin jakson mennessä Namikalla 10-0 jäi lopulliseksi eroksi 20 pinnaa.

”Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin”, tiivisti ottelun Huoltorengas Laihon vauhdikkaimpana pelaajana palkittu, reilut 15 minuuttia kentällä viilettänyt Jaakko Lahti. ”Kiva näitä pelejä on pelata ja suurin ero junnupeleihin on ehdottomasti tilannekovuudessa”, päätti Lahti.

”Pelasimme ihan mukiinmenevän ottelun, mutta varsinkin Marcus Van oli meille tänään liian iso korin alla”, myönsi vieraiden valmentaja Juha Sten. ”Tästä pelistä on hyvä ottaa oppia tuleviin, meidän tärkeimmät pelit ovat tulossa seuraavaksi ja neljättä sijaa vielä tavoitellaan”, päätti Sten, kuten moni muukin vierasjoukkueen valmentaja Korihaiden viime kotipelien jälkeen.

”Kuten Jaakko sanoi, niin voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin, joten se oli tärkein anti tästä ottelusta”, kertaili Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Maaliskuussa tullaan koventamaan harjoittelua, mutta se on vielä pelaajillekin salaisuus miten se tapahtuu, veisteli Nikula. ”Seuraavat kaksi peliä ovat kuitenkin meille tärkeät, kun vastassa on mahdolliset pudotuspelivastustajat, ja vaikka kovaa harjoitellaan, niin jokaiseen peliin keskitytään silti tosissaan”, päätti Nikula.

Korihaiden parhaana palkittiin 22 pinnaa donkkaillut ja 20 levypalloa 23 minuutissa noukkinut Marcus Van. Hänen lisäkseen kaksinumeroisille pisteille pääsivät Nigel Moore (13), Mikael Herbert (11) ja Adrien Coleman (10). Mikko Jalonen  säästeli heittokättään ja jakeli seitsemän pisteen ohella seitsemän korisyöttöä. Kaikki Korihaiden 11 pelaajaa pelasivat yli 10 minuuttia ja suurimman peliajan kellotti aloitusviisikkoon noussut Eero Lehtonen (2/6), joka vietti kentällä lähes 28 minuuttia. Hunter Gibson heitti yhdeksän pistettä, Aleksi Peltonen viisi, Jalmari Salaterä ja Niko Malinen neljä ja Jaakko Lahti kolme pistettä. Namika Lappeenrannan parhaat pistemiehet olivat 18 pistettä heittänyt Aubrey Conerly ja neljä kolmosta upottanut Anttoni Tapio (13 p).

Drivenin kummipelaaja Jaakko Lahti pelasi vauhdikkaasti (FotoMika).

Drivenin kummipelaaja Jaakko Lahti pelasi vauhdikkaasti (FotoMika).

Korihait pelaa tästä eteenpäin peli per viikko tahtia ja seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Järvenpäässä ja seuraava kotiottelu vuorostaan sunnuntaina 8.3., jolloin Pohitulliin saapuu Cedric Latimerin ONMKY.