Korihait palasi voittokantaan murskaamalla Porvoon Tarmon

14.12.2014

Korihait palasi voittokantaan murskaamalla Porvoon Tarmon

Korihait sai nopeasti mahdollisuuden palata voittokantaan, kun se kohtasi sunnuntaina kotiottelussa Porvoon Tarmon. Ottelun alku oli kotijoukkueelta vielä pientä tunnustelua, mutta toisen ja kolmannen neljänneksen nykäisy pudotti vierasjoukkueen kyydistä ja joululomalle päästiin makoisalla voitolla lukemin 91 – 64 (44-32).

Marcus Van palasi silmävamman jälkeen kentällä ja antoi koriraudoille ja suojalaseilleen kyytiä (FotoMika).

Marcus Van palasi silmävamman jälkeen kentällä ja antoi koriraudoille ja suojalaseilleen kyytiä (FotoMika).

Korihait aloitti ottelun vauhdikkaasti siirtymällä 8-2 ja 11-4 johtoon, mutta Tarmo tuli nopeasti tasoihin ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin kotijohdossa Nigel Mooren donkatessa taukolukemat 18-16 summerin soidessa. Tarmo roikkui Korihaiden kyydissä vielä hieman toisen neljänneksen puolivälin ylitse, mutta tilanteesta 30-28 kotijoukkue repäisi reilun kolmen minuutin 14-4 jaksolla eron puoliajalle lähdettäessä kahteentoista pisteeseen. Pitkän tauon jälkeen Korihait siirtyi Nigel Mooren ja Mikael Herbertin kolmosilla ja Adrien Colemanin kahdella kakkosella nopeasti kahdenkymmenen pisteen johtoon ja Tarmon selkäranka alkoi taittumaan. Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilut viisi minuuttia oli kotijohto kasvanut jo 26 pisteeseen ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Loput viisitoista minuuttia Korihait peluutti tasaisesti koko kahdentoista pelaajan miehistöään ja vei ottelun lopulta selvästi vajaan kolmenkymmenen pisteen erolla.

”Jo lauantain treeneissä näki, että joka jätkä oli keskittynyt ja perjantain katastrofaalinen ottelu oli päätetty kääntää voitoksi”, myönsi Korihaiden parhaana palkittu ja neljä kolmosta upottanut Mikael Herbert.

”Lupasin syödä hatullisen sontaa, jos tämä joukkue häviää tässä vaiheessa kautta kaksi peliä putkeen”, veisteli puolestaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Minulla on käynyt hyvä tuuri, kun olen saanut joukkueen jossa on neljätoista joukkuepelaajaa, joista yksikään ei pelaa itselleen vaan taistelee joka tilanteen loppuun saakka” päätti alkukaudesta kouluarvosanaksi yhdeksän joukkueelleen myöntänyt Nikula.

Perjantaina silmävamman vuoksi sivuun joutunut Marcus Van teki lääkärin kiellosta huolimatta paluun kentällä salibandykaukaloista paremmin tutuiksi tulleissa suojalaseissa. Muutaman huonon suorituksen jälkeen lasit saivat kyytiä ja myös Van palasi omalle tasolleen ja nappasi koko ottelussa viisitoista levypalloa, yhdeksän pisteen ohella. Korihaiden paras pistemies ja Kirstan nälkäisin pelaaja oli Adrien Coleman joka saalisti 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Colemanin lisäksi kaksinumeroiseen pistesaldoon pääsivät Herbert (16), Mikko Jalonen (14/4/7), Nigel Moore (14/14) ja Niko Malinen (10/5). Muut pistemiehet olivat Elias Valtonen (5), Eero Lehtonen (2), Petteri Ruutiainen (2) ja Roope Tammi (1).

Adrien Coleman oli Korihaiden paras pistemies 18 pisteellään (FotoMika).

Adrien Coleman oli Korihaiden paras pistemies 18 pisteellään (FotoMika).

Tarmon pisteykkönen oli 25 pinnaa heittänyt Jermel Kennedy.

Korihait harjoittelee vielä muutaman päivän, jonka jälkeen joukkue viettää noin kymmenen päivän joululoman. Tositoimiin palataan vuoden vaihteen jälkeen kahdella kotiottelulla, kun 4.1. Pohitulliin saapuu Forssan Koripojat ja 8.1. BC Nokia.

Petteri Ruutiainen keräsi illan suurimmat aploodit kovalla taistelullaan (FotoMika).

Petteri Ruutiainen keräsi illan suurimmat aploodit kovalla taistelullaan (FotoMika).