Korihait perjantaina Lappeenrantaan

15.01.2015

Korihait perjantaina Lappeenrantaan

Korihaiden runsaspelinen tammikuu jatkuu tällä viikolla kahdella pelillä, kun se  kohtaa perjantaina vieraskentällä Namika Lappeenrannan ja sunnuntaina kotiottelussa JKS:n Järvenpäästä.

Namika Lappeenranta on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudella voitolla sijalla kuusi. Namika on kuitenkin haastanut sarjan kärkijoukkueet tiukkoihin taistoihin ja hävisi esimerkiksi edellisen ottelun Oulussa niukasti kahdella pisteellä. Joukkueen tiukasta venymiskyvystä kertoo myös se, että peräti viisi joukkueen kuudesta voitosta on tullut alle viiden pisteen erolla. Namikan kokoonpanosta löytyy kaksi amerikkalaispelaajaa, takamies Aubrey Conerly (13/4/4) ja laituri Antwan Carter (20/11). Carter saapui marraskuussa joukkueeseen ja korvasi Korisliigaan siirtyneen, Adrien Colemanin entisen joukkuekaverin Garrius Hollomanin. Namikan rosterista löytyy myös lahjakkaita ja nuoria suomalaispelaajia, etunenässä Visa Tarjanne (11/3), Anttoni Tapio (11/2) ja Juho Hietanen (7/5). Joukkuetta valmentaa entinen maajoukkuetakamies Juha Sten.

Korihait ja Namika Lappeenranta ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ottelut ovat kääntyneet Korihaiden voitoiksi. Korihaiden kauden ensimmäinen vierasottelu lokakuussa Lappeenrannassa oli ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen hallintaa. Korihait nousi kuitenkin toisella puoliajalla kuskin paikalle ja vei ottelun lopulta selkeästi lukemin 78-97. Tuossa ottelussa Namikan paras pistemies oli peräti 30 pinnaa heittänyt Holloman. Korihaiden parhaat olivat Marcus Van (18/17), Adrien Coleman (17/7) ja Mikael Herbert (15/7). Marraskuussa Pohitullissa puolestaan Carter piti Korihaiden puolustusta alussa pilkkanaan, mutta juuri Suomeen saapuneen Carterin väsähtäessä Korihait kuittasi myös tästä ottelusta selkeän voiton lukemin 93-60. Namikan ykkönen ottelussa oli siis Carter (27 p), kun Korihaiden tehot jakautuivat tasaisesti ja viisi pelaajaa heitti yli kolmetoista pinnaa, Herbert (18), Niko Malinen (17), Van (15), Mikko Jalonen (13) ja Eero Lehtonen (13).

Namika Lappeenranta – Korihait ottelu käydään siis Lappeenrannassa perjantaina kello 18.30 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata Korihaiden eri viestimistä, mm. Korihaiden nettisivuilta aukeavasta live-pelit ikkunasta ja Korihaiden Twitteristä.

Eero Lehtonen nakutti edellisessä kohtaamisessa piste-ennätyksensä, 13 pistettä sataprosenttisella heittopelillä. (FotoMika).

Eero Lehtonen nakutti edellisessä kohtaamisessa piste-ennätyksensä, 13 pistettä sataprosenttisella heittopelillä. (FotoMika).