Korihait perjantaina Tampereelle

11.12.2014

Korihait perjantaina Tampereelle

Tappiottomana sarjan kärjessä majaileva Korihait kohtaa syyskauden viimeisessä vierasottelussaan sarjan viimeistä sijaa miehittävän Tampereen Pyrinnön. Ottelu käydään Tampereella Pyynikin palloiluhallissa perjantaina kello 19.30 alkaen.

Tampereen Pyrintö II on viime kauden Suomen mestariseuran kakkosjoukkue, jossa pelaa Pyrinnön ykkösjoukkueen nuoria suomalaispelaajia ja joukkueen eurosarjaan keskittyvä neljäs jenkki, David Jackson. Pyrintö nousi divariin neljä vuotta sitten ja on siitä lähtien kiusannut sarjan ennakkosuosikkeja aktiivisella pelityylillään ja laajalla materiaalillaan ilman nousupaineita. Viime kaudella Pyrintö nousi sarjan kalkkiviivoilla jopa pudotuspeleihin, jossa piti sarjan voittanutta Seagullsia tiukoilla. Pyrinnön edustusjoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola nostikin Pohitullissa viime kaudella yhden pelin lehdistötilaisuudessa tasokkaan kakkosjoukkueen heidän menestyksensä kulmakiveksi, jonka vuoksi harjoituksissa on aina tarpeeksi laadukkaita pelaajia.

Pyrintö aloitti sarjan väkevästi ottamalla alkukierroksilla kaksi voittoa, mutta on sen jälkeen kasvattanut voittosarakettaan vain yhdellä lisävoitolla. Joukkue onkin kolmella voitolla sarjan viimeisellä sijalla, yhdessä Porvoon Tarmon kanssa. Yhtään vastustajaa aliarvioiden Korihait ei Tampereelle voi kuitenkaan lähteä, sillä Pyrintö on pelannut tasaisia pelejä, häviten esimerkiksi edellisenä viikonloppuna ensin Järvenpäälle loppusekunneilla sekä sitten Oulussa, oltuaan vielä neljännen jakson alussa tasoissa. Pyrinnön alkukauden ykkösmies on luonnollisesti ollut David Jackson (201 cm ja 100 kg), joka on tehtaillut keskiarvoikseen 22 pinnaa ja kahdeksan levypalloa. Toinen kaksinumeroiseen pistekeskiarvoon päässyt pelaaja on ollut laituri Justus Kilpinen (11 p). Pyrinnön materiaalin tasaisuudesta kertoo se, että seuraavat kuusi pelaajaa ovat heittäneet pisteitä 6-10 pisteen keskiarvolla. Näistä pelaajista Justus Kilpisen ohella viime kauden Suomen mestareita ovat laiturit Henri Välimaa (6/4) ja Osku Heinonen (6/2) sekä takamies Kristian Rasinaho (8/3). Pelaajista kokeneimmat ovat Välimaa (151 Korisliiga-ottelua) ja Heinonen (101). Lisäksi Pyrinnössä pelaa Kouvoista loppukauden lainalle saapunut tanskalainen Tobias Reinholt (208 cm). Pyrintöä valmentavat kokenut Miikka Sopanen sekä Damon Williams.

Korihait ja Pyrintö kohtasivat alkusyksyllä Pohitullissa, jossa Korihait voitti ottelun tiukan väännön jälkeen lukemin 80 – 66. Korihaiden paras tuossa ottelussa oli 20 pinnaa ja 10 levypalloa napsinut Nigel Moore. Pyrinnön ykkönen oli puolestaan peräti 40 pinnaa heittänyt David Jackson.

Jalmari Salaterä ja Korihait voitti Pyrinnln lokakuussa 16 pisteellä (FotoMika).

Jalmari Salaterä ja Korihait voitti Pyrinnön lokakuussa 16 pisteellä (FotoMika).