Korihait ryhdistäytyi, mutta se ei riittänyt voittoon asti

9.11.2017

Korihait ryhdistäytyi, mutta se ei riittänyt voittoon asti

Kahteen edelliseen pohjanmaalaisia joukkueita vastaan pelattuun otteluun nähden hain evä liikkui tänään paremmin ja pirteämmin. Alun johto kuihtui kuitenkin ennen puoliaikaa ja toisen puoliajan vei vierailija Espoo United, joka kirjasi itselleen kauden toisen voiton Korihaista lukemin 88 − 98.

Korihaiden uusi hankinta, 193-senttinen pelinrakentaja Kenney Funderburk oli myös ehtinyt Suomeen ja Pohitulliin, mutta pelikentällä häntä ei vielä puuttuvan peliluvan takia nähty. Näin Chaz Williamsille siunaantui edelleen ykköspelintekijän rooli. Seuraavassa kotiottelussa keskiviikkona 15.11. kentällä nähtäneen Funderburkin lisäksi toinen uusi pelaaja eli 24-vuotias Quinton Chievous, jonka kanssa tehdystä sopimuksesta tiedotettiin kesken torstai-illan pelin.

Korihait aloitti illan tulituksen vauhdikkaasti Juan Pattillon koreilla 4 − 0. Kun Marius van Andringa naulasi illan ainoaksi onnistuneeksi kolmoseksi jääneen heittonsa ajassa 3:12 oli haikalojen johto jo 12 − 3. Reilut pari minuuttia tästä myös Williams pussitti kolmosen Pattillon syötöstä. Kun vielä Pattillo laittoi kakkosen sisään oli Korihaiden johto 21 − 9 kuuden minuutin rehkimisen jälkeen. Kotijoukkueen etumatka kasvoi 15 pisteeseen Williamsin toisen kolmosen jälkeen ajassa 7:36. Silloin lukemat taululla olivat lupaavasti 26 − 11.

Viimeistään tasan minuuttia myöhemmin (8:36) peli alkoi kääntyä, kun muuan nuorten maajoukkueissakin loistanut Okko Järvi laittoi edellisen hyökkäyksen (7:59) hyppyheittonsa perään lay-upin korisukasta läpi. Myös bonusvapari sujahti sisään. Ennen kuin erä ehti loppua Järvi rankaisi Korihaita vielä kahdella kolmosella. Siitä huolimatta ensimmäinen erä haikalalle 28 − 22.

Ennen kuin toista erää oli tullut täyteen edes kahta minuuttia, vierailijoiden Samuel Haanpää (13/3) vei espoolaiset johtoon kolmosellaan. Tylyn noin kuuden ja puolen minuutin 0 − 24 jakson jälkeen, Korihait pääsi takaisin korinteon rytmiin vasta, kun erää oli takana jo lähes viisi minuuttia.

Toinen viisi minuuttia palloiltiin suhteellisen tasaisesti. Eero Lehtosen kolmosen ja Teemu Sulosen kolmosen turvin Korihait pääsi lähtemään pitkälle tauolle tasatilanteesta 42 − 42, mikä ei ollut olosuhteisiin eli huonoon puolustukseen ja seonneeseen joukkuepeliin nähden lainkaan kehnompi tulos.

Eero Lehtonen pelasi kauden parhaan pelinsä. Hän ilahdutti yleisöä villillä donkillaan. Kuva: Mainostoimisto Grafesko.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena pitkään. Ensin Lauri Toivonen (9/6) ja Justus Kilpinen suorittivat korivaihdon. Sitten Järvi vastasi Williamsin onnistuneisiin vapaaheittoihin. Ajassa 22:08 peli oli tasan 46 − 46. 26. minuutilla Omar Calhounin lay-upilla United karkasi viiden pisteen etumatkalle, jonka Sean O’Brienin (9/5/4 syöttöä) kolmonen kavensi kahteen pisteeseen. Seuraavaksi olikin jo energisesti pelanneen Sulosen vuoro tasoittaa peli.

Koko kolmannen erän ja koko ottelun kohokohta koettiin, kun Korihaiden kasvatti ja tehopakkaus Eero Lehtonen syöksyi röyhkeään donkkiin ajassa 29:38. Pallo koriin vastuksesta huolimatta ja palkinnoksi bonusheitto. Heitto liukui ohi korin, joten vierailijat pääsivät viimeiseen erään pisteen johdosta 65 − 66. Donkista voi nautiskella Korisliigan Twitter-tilillä.

Viimeinen ja ratkaiseva erä alkoi iloisissa merkeissä, Pattillon donkilla ja Sulosen kolmosella hait olivat neljä pistettä edellä. Kun minuutteja myöhemmin kokenut Jeb Ivey (11/6/5 syöttöä) pani kolmosen koriin, olivat espoolaiset viiden pisteen johdossa. Tästä he eivät enää luopuneet, sen verran parempaa oli heidän hyökkäyksensä pelissä, missä ei suurempia puolustuksen hienouksia nähty.

Darious Motenin (8/8/5 syöttöä) kolmonen sekä Iveyn toinen kolmoskaari alkoivat sinetöidä matsin paikalla olleen yleisön kannalta väärään suuntaan. Seuraavaksi myös Calhoun onnistui kolmosessa. Pattillo ja Kilpinen leipoivat vielä palloa koriin, mutta se ei auttanut ja tuloksena oli tappio sinnikkäämmälle espoolaisryhmälle 88 − 98. Ryhtiliike ei auttanut saamaan joukkuetta vielä voittojen tielle, koska loppukiri jäi vajaaksi.

Vaikka kentän kovimman tehoindeksin 38 askarrellut Juan Pattillo (23/16/8 syöttöä) pelasi kokonaisuutena parhaan pelinsä haipadassa, antoi hän puolustuksessa turhan usein tasoitusta. Sen sijaan plusmiinustilaston valossa (+4) parasta puolustustahtoa osoitti kotiyleisön pariin kertaan villinnyt Eero Lehtonen (9/3), jolle tämä peli oli kauden toistaiseksi paras.

Kohtalaisesti urakastaan selviytyi myös Williams (15/3/3 syöttöä), vaikka häntä rasittivat virheongelmat. Illan pirteimpiä onnistujia Lehtosen ohella olivat kapteeni Kilpinen (12/3) ja pitkästä aikaa enemmän pisteitä viimeistellyt Sulonen (15/2).

Espoo Unitedin tehokaksikko tänään oli terävästi heittänyt Okko Järvi (25/4) ja jo sarjan avausottelussa pääkaupunkiseudulla Korihaita kurittanut Omar Calhoun (20/1/2 syöttöä). Ottelun tilastoihin pääsee käsiksi täältä.

Okko Järvi:

− Aloitimme tosi huonosti. Sitten pääsimme takaisin peliin ja otimme hyvän runin. Jätkät hoitivat hyvin lopussa. Tämä taisi olla meidän kauden ensimmäinen tiukka voitto.

Miltä tuntui räjäyttää Pohitulli donkilla, kysyttiin lehdistöstä. Eero Lehtosen vastauksessa oli kuultavissa vaatimattomuutta:

− Kyllä se hyvältä tuntui. Se ei vain tänään riittänyt. Siitä sai vain kaksi pistettä ja heitin sen vaparinkin ohi.

− Tiukka peli oli. Se ei ratkennut kuin vasta neljännen erän lopussa, kun Espoo laittoi vapaat paikat sisään. Ne olivat kovia kolmosia. Emme pystyneet enää vastaamaan siihen viimeisillä minuuteilla. Vielä pitäisi saada sellainen rentous siihen tekemiseen. Selkeästi ryhdistyimme kahdesta edellisestä pelistä.

Ville Neva, espoolaisten käskyttäjä kiteytti pelin annin tähän tyyliin:

− Jos noita lukemia katsoo, niin voitto ei tullut ainakaan puolustamalla. Se on aina positiivista, kun vieraskentällä ihmiset tulevat kertomaan, että olipa viihdyttävää koripalloa. Ehdottomasti se olikin sitä yleisön näkökulmasta.

− Hatunnosto Korihaille siitä alusta, minkä he tekivät. Jäimme tosi passiiviksi meidän puolustuspäässä. Sitten hatunnosto omalle joukkueelle siitä, että sieltä löytyi henkistä kanttia mennä yksi tilanne kerrallaan. Sitä kautta saimme oman runin aika aikaisin. Mitä pidemmälle peli meni, me uskalsimme levypalloista jo vähän juosta ja syöttää. Sieltä ne helpot korit syntyivät, jotka käänsivät tämän muutamalla korilla meille.

Jarno Nikula piti peliä parannuksena edellisiin otteluihin:

− Kaaduimme saappaat jalassa. Siihen, meidän peli-ilmeeseen ja puolustukseen paikoitellen, voi olla tyytyväinen. Ensimmäiset 10 minuuttia olivat todella hyvää suorittamista. Tämä oli parempi suunta kuin mitä kaksi viime peliä ovat olleet.

− Muutamat hyvät heitot menivät ohi. Sitten Ivey heitti muutaman kolmosen. Okko Järvi oli ensimmäisen puoliajan liian kova meille.  Unohdettiin muutaman kerran kaveri yksin.

− Kaksi peliä olemme olleet todella syvällä. Tämä on selkeä parannus niihin.

Millaiset ovat odotukset uudelle pelaajalle Chievousille?

− Odotamme hänestä aktiivista, hyvää levypalloapelaajaa molemmissa päissä kenttää.

Sekä uudet tuttavuudet Chievous että Funderburk sekä koko muu tuttu ryhmittymä astelee kentälle kotiyleisön eteen taas ensi keskiviikkona. Silloin vastustajana on Tampereen Pyrintö, jonka Korihait on jo ehtinyt voittaa kerran aikaisemmin tällä kaudella. Koripalloa tarjolla 15. päivänä marraskuuta klo 18:30. Tervetuloa viihtymään!