Korihait selätti HBA-Märskyn

8.01.2016

Korihait selätti HBA-Märskyn

Korihait avasi kevätkautensa torstaina HBA-Märskyn vieraana Helsingissä. Pahasti vajaamiehinen kotijoukkue piinasi Korihaita kolmannen neljänneksen puoliväliin asti, mutta sen jälkeen vierasjoukkue meni menojaan ja näin ollen Korihaiden tappioputki katkesi komealla 61 – 85 (30-33) voitolla.

Marcus Van murjoi 27 pistettä ja napsi 18 levypalloa (FotoMika).

Marcus Van murjoi 27 pistettä ja napsi 18 levypalloa (FotoMika).

HBA joutui antamaan Korihaille tasoitusta, sillä joukkueen kokoonpanosta oli sivussa ykköstakamies Edon Maxhuni ja kolme muuta seitsemästä parhaasta pistemiehestä. Nuori helsinkiläisjengi ei antanut tämän haitata tahtia, vaan vei ensimmäisen neljänneksen viisi jälkimmäistä minuuttia lukemin 11-0 ja siirtyi ensimmäiselle tauolle 17-11 johdossa. Korihait sai toisen neljänneksen alkupuolella uudelleen pelijuonesta kiinni ja tuli Mikael Herbertin ja Mikko Jalosen kolmosilla ja Marcus Vanin donkeilla tilanteeseen 25-23. HBA kuitenkin vastasi Remu Raitasen kolmosella ja Matias Suvanto kasvatti vapariviivalta illan suurimmaksi kotijohdoksi 30-23, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä noin neljä minuuttia. Korihait vastasi tähän kuten kotijoukkue ensimmäisen erän lopussa ja vei puoliaikaa edeltävät minuutit 10-0 ja siirtyi kolmen pisteen puoliaikajohtoon.

HBA ei Korihaiden rykäisystä hätkähtänyt vaan Elias Valtosen korilla kotijoukkue siirtyi kolmannen erän puolivälissä uudelleen johtoon tilanteessa 41-39. Tämän jälkeen kentän ottivat haltuunsa Korihaiden Vesa-Pekka Laine ja Marcus Van, jotka johtivat vierasjoukkueen ratkaisevalle karkumatkalle kolmannen erän puolivälin jälkeen. Laine pussitti viiden minuutin aikana 10 pistettä, Van seitsemän ja kun Mikko Jalonen ja Eero Lehtonen upottivat aivan erän loppuun kolmoset koriin, oli Korihait siirtynyt 25-5 jaksolla 18 pisteen johtoon (46-64). Tästä nykäisystä kotijoukkue ei enää toipunut ja Korihait kasvatti eron nopeasti yli kahdenkymmenen pisteen ja kuittasi näin kevätkauden ensimmäisen voiton lopulta 24 pisteen erolla.

Korihaiden ja koko ottelun paras pistemies oli 27 pistettä ja 18 levypalloa napsinut Marcus Van. Myös Mikko Jalonen oli hyvässä vireessä ja kolmen alle kymmenen pisteen pelin jälkeen kapteeni naulasi viisi kolmosta ja yhteensä 21 pistettä. Eero Lehtosen saaliiksi muodostui 11 pistettä, Vesa-Pekka Laineen saalis oli 10 pinnaa ja Mikael Herbertin kuusi. Korihaiden koko kauden pistetilaston kärkimieheksi noussut Reggie Bratton (8/6) pelasi kauden vaisuimman ottelunsa, kuten teki myös ensimmäistä kertaa aloitusviisikon ulkopuolelle tiputettu James Crowder (2/6). HBA:n ykkönen oli 25 pistettä ja 13 levypalloa tehtaillut Lauri Markkanen.

Seuraavaksi Korihait esiintyy kotiparketilla Pohitullissa sunnuntaina 17.1. kello 17 alkaen. Tuolloin vastaan saapuu Nigel Mooren Porvoon Tarmo. Lisämaustetta otteluun tuo Tarmon joulutauon hankinta, sillä kaudella 2013-2014 Korihaita edustanut Sami Ikävalko siirtyi tammikuun alussa Salon Vilppaasta Tarmon paitaan ja ilmoitti samalla tavoitteekseen divarin voittamisen.