Korihait selkeään voittoon HoNsU:sta

8.02.2015

Korihait selkeään voittoon HoNsU:sta

Korihait kohtasi sunnuntai-iltapäivällä Pohitullissa viimeistä pudotuspelipaikkaa kärkkyvän HoNsU-Basketin Jyväskylästä. Korihait johti ottelua alusta loppuun saakka ja kuittasi lopulta sarjapisteet helpohkosti lukemin 101-73 (44-28).

Ottelun alku oli vähäkorinen ja viiden minuutin kohdalla oltiin tilanteessa 7-5, Adrien Colemanin vastatessa kaikista Korihaiden pisteistä. Ottelu jatkui Korihaiden hallinnalla ja vieraat olivat hätää kärsimässä tiukasti puolustaneen kotijoukkueen kanssa. Ensimmäistä taukoa vietettiin Korihaiden johtaessa 23-15, eikä myöskään toinen neljännes tarjonnut vierailijoille onnistumisia hyökkäyspäässä, vaan Korihait siirtyi puoliajalle 44-28 johtoasemassa.

Toisen puoliajan aluksi HoNsU kavensi eron kymmeneen pisteeseen (49-39), mutta Korihait vastasi nopeasti ja vei vajaan neljän minuutin jakson lukemin 23-3 ja siirtyi kahdenkymmenen pisteen johtoon. Viimeistä erätaukoa vietettiin kotijoukkueen johtaessa lukemin 66-49, mutta HoNsU ei ollut vielä antaunut, vaan tuli kolmen minuutin pelin jälkeen kymmenen pisteen päähän (74-64). Seuraavat pari minuuttia oli kuitenkin Korihaiden näytöstä ja Hunter Gibson kahden kakkosen ja Nigel Mooren ja Elias Valtosen kolmosten avulla kotijoukkue veti tuon jakson lukemin 15-0 ja ottelu oli taputeltu. Vajaa minuutti ennen loppua Korihaiden johto kasvoi jo 33 pisteeseen Niko Malisen ja Petteri Ruutiaisen koreilla. Parilla viime hetken korilla vierailijat saivat kavennettua eron alle kolmenkymmenen ja lopputulokseksi jäi Korihaiden 28 pisteen voitto.

”Olemme viime aikoina keskittyneet puolustuspelin harjoitteluun ja se näkyi tänään. Hyökkäyspäässä kierrätimme palloa, josta tuloksena 23 koriinjohtanutta syöttöä”, kertasi ottelun ratkaisutekijöitä Korihaiden parhaana palkittu Mikko Jalonen.

Ottelun Korihai oli 20 pistettä upottanut Adrien Coleman, joka jatkoi myös hyvää työtä puolustuspäässä. Tasaisesti pisteitä tehtailleen kotijoukkueen muut kaksinumeroisille pisteille päässeet olivat Mikko Jalonen (17/5/5), Marcus Van (15/20), Hunter Gibson (12/4), Elias Valtonen (10/4) ja Niko Malinen (10/3). Nigel Moore (7/11/5) pelasi myös hyvän ottelun, vaikka heitto ei tänään pudonnutkaan. Huilivuorossa olleen Mikael Herbertin paikan aloitusviisikossa ottaneen Eero Lehtosen saaliiksi muodostui viisi pinnaa ja kaksi levyriä ja Petteri Ruutiainen nosteli myös viisi pistettä. HoNsU:n parhaana palkittiin 15 pistettä pussittanut Robert Juvonen, jonka lisäksi Rickey Young (17/13), Topias Kuukkanen (13 p) ja Juuso Kauppinen (10 p) pääsivät yli kymmenen pisteen.

”Olen pääosin tyytyväinen otteluun, vaikka eroa jäikin runsaasti. Meidän tärkeimmät pelit ovat tulossa seuraavaksi ja tästä on hyvä ottaa oppia niihin koitoksiin”, myönsi HoNsU:n valmentaja Jari Laine.

”Koko joukkue onnistui tänään sekä puolustustuksessa että hyökkäyksessä, mutta varsinkin ensimmäisen jakson puolustuspeli oli tänään ratkaisevaa. Yksi pelin teemoista oli myös levypallopelaaminen, jonka hävisimme viimeksi HoNsU:lle. Nyt veimme levyrit kuitenkin selvästi (57-37)”, tiivisti ottelun Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Eero Lehtonen nousi ensimmäistä kertaa avausviisikkoon ja heitti viisi pistettä (Kuva: Jonne Uotila).

Eero Lehtonen nousi ensimmäistä kertaa avausviisikkoon ja heitti viisi pistettä (Kuva: Jonne Uotila).

Korihait pelaa seuraavat kaksi peliä vieraissa, kun vuorossa on paikallispelit FoKoPoa ja BC Nokiaa vastaan. Seuraava kotiottelu on kahden viikon päästä sunnuntaina 22.2., kun Pohitulliin saapuu Namika Lappeenranta.