Korihait sopimukseen Emil Djeenin ja Bryan Colemanin kanssa

29.06.2018

Korihait sopimukseen Emil Djeenin ja Bryan Colemanin kanssa

Korisliigakauteen 2018-2019 valmistautuva Korihait on hankkinut riveihinsä yhden suomalaispelaajan lisää sekä ensimmäisen jenkkivahvistuksen. 23-vuotias Emil Osmanu Djeen vaihtaa Joensuun Katajan asusteen haipaitaan. Ensimmäinen jenkkikiinnitys on puolestaan heinäkuun alussa 26 vuotta täyttävä Bryan Coleman.

183-senttisen Djeenin kausi Katajassa jäi vaisuksi, kun nuorukainen joutui viettämään paljon aikaa sairastuvalla. Helsinkiläisen (Warriors) koriksen kasvatti haluaa nyt kääntää uuden lehden urallaan.

Viime kausi jätti huonon maun loukkaantumisten takia, mutta nyt oon saanut treenata kesän terveenä ja haluan saada kunnon roolin Korihaiden riveistä. Valmentaja (Damion Dantzler) on mulle entuudestaan tuttu, meillä on hyvät välit ja hänen pelisysteeminsä on mulle tuttu, Djeen jutteli.

Djeen oli mukana 16 ottelussa Katajan paidassa saaden keskiarvoiksi 2,6 pistettä ja 1,4 levypalloa. Edelliskaudella jälki oli erilaista divarikaudella ToPossa. Djeen pussitti 15,5 pinnaa ja repi viisi levyriä peliä kohti. ToPon tie tyssäsi välierissä Espoo Unitedia vastaan, joka eteni lopulta liigatasolle asti. Viimeisessä välierässä Djeen tykitti peräti 34 pinnaa.

 

Korihaiden ensimmäinen amerikkalaishankinta on myös valmentaja Dantzlerin vanhoja tuttavuuksia. Bryan Coleman hääri Ura Basketin paidassa kaudella 2014-2015 16,6 pisteen ja 8,8 levyrin tehoilla ja tällöin joukkuetta valmensi juuri Dantzler.

Detroitissa syntynyt Coleman valmistui ennen Uran visiittiä Wayne Staten yliopistosta ja on Uran jälkeen jatkanut ammattilaisuraansa Argentiinassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Norjassa ja Luxemburgissa.

Isokokoinen, 198-senttinen laituri saapuu mielellään takaisin Suomeen.

Hienoa päästä taas tekemään Damionin kanssa yhteistyötä. Hän on intohimoinen koripallomies ja tekee valtavasti työtä joukkueen ja pelaajien kehittämisessä. Tämä on viides ammattilaisvuoteni ja hyvillä fiiliksillä palaan takaisin Suomeen, Coleman tunnelmoi.

Korihailla on lisäksi sopimukset Vesa-Pekka Laineen, Roope Viinikkalan ja Miikka Marttisen kanssa.