Korihait sunnuntaina Forssaan

12.02.2015

Korihait sunnuntaina Forssaan

Korihait kohtaa kolmannen sarjakierroksen päättävässä ottelussa sunnuntaina FoKoPo:n Forssassa. FoKoPo-pelin jälkeen on jäljellä yksi ottelu jokaista joukkuetta vastaan, poislukien HoNsU, joka on kohdattu ottelusiirtojen vuoksi jo neljä kertaa.

Korihait pitää edelleen tukevasti sarjan piikkipaikkaa hallussaan 23 voitolla ja yhdellä tappiolla. FoKoPo sen sijaan löytyy sarjan toisesta päästä yhdessä Tampereen Pyrinnön kanssa. FoKoPo on pelannut varsin ailahtelevan kauden ja voittanut kuusi ottelua. Edellisestä ottelusta joukkueella on takanaan kotivoitto Järvenpäästä ja myös Korihaita vastaan forssalaiset ovat onnistuneet hyvin. Ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen marraskuussa Forssassa päättyi Korihaiden kuuden pisteen voittoon (79-85). Kyseinen ottelu oli tasatilanteessa reilu minuutti ennen loppua, mutta Nigel Mooren ja Mikko Jalosen koreilla Korihait selviytyi voittajana. Tammikuun alussa Pohitullissa vietettiin puolestaan varsinaista korijuhlaa, kun Korihait kuittasi sarjapisteet Mikko Jalosen (36 p) johtaman kolmosrallin avulla lukemin 113-100. Ottelussa heitettiin yhteensä 28 onnistunutta kolmosta, heittoprosentin ollessa 47,5 %.

FoKoPon tehokkaimmat pelaajat ovat olleet jenkkivahvistukset, eli takamies Jamie Stewart (17/5/4), laituri Anthony Jones (19/8) ja sentteri Brett Roseboro (21/14). Kaikki kolme löytyvät sarjan pistetilaston 15 parhaan joukosta, parhaana viidentenä oleva, peräti 208 senttinen Roseboro, joka on myös levyritilaston kolmonen. Kotimaiselta osastolta forssalaisten parhaat pistemiehet ovat olleet takamies Janne Kinnunen (8,2) ja laiturit Kevin Ots (5,4) ja Jerome Djeen (5,7). Joukkue värväsi reilu viikko sitten loppukauden koitoksiin 12 vuotisen Korisliigauran omaavan Jarno Nissisen, joka aloitti kauden JKS-pelissä tekemällä seitsemän pistettä.

”Olemme treenanneet viime ajat kovaa, tähtäimessä kevään pudotuspelit. Tulemme kuitenkin keskittymään jokaiseen otteluun ja kaikkia pelejä lähdetään luonnollisesti voittamaan”, valottaa Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Edellisessä pelissä huilivuorossa ollut Mikael Herbert palaa kokoonpanoon ja muutenkin meillä pitäisi olla täysi miehitys kasassa sunnuntaina”, päättää Nikula.

Mikko Jalonen on ollut kovassa vedossa kasvattajaseuraansa vastaan (FotoMika).

Mikko Jalonen on ollut kovassa vedossa kasvattajaseuraansa vastaan (FotoMika).

Korihaiden seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 22.2. jolloin Pohitulliin saapuu Namika Lappeenranta. Sitä ennen Korihait vierailee vielä BC Nokian vieraana perjantaina 20.2.