Korihait sunnuntaina Porvooseen

27.11.2015

Korihait sunnuntaina Porvooseen

Ykkösdivarin kärjessä keskiviikkoisesta kotitappiosta huolimatta keikkuva Korihait kohtaa sunnuntaina Porvoossa Nigel Mooren edustaman Tarmon. Porvoon Tarmo puolestaan sijoittuu tällä hetkellä sarjassa kuudenneksi, saldonaan kolme voittoa ja kuusi tappiota. Kotiotteluissa Tarmon saalis on kolme voittoa viidestä pelistä ja Korihaiden vierassaldo on puolestaan kaksi voittoa ja yksi tappio.

Mikko Jalonen rankaisi Tarmoa viimeksi 26 pisteellä ja seitsemällä syötöllä (FotoMika).

Mikko Jalonen rankaisi Tarmoa viimeksi 26 pisteellä ja seitsemällä syötöllä (FotoMika).

Korihait ja Tarmo ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella, lokakuun puolivälissä Pohitullissa. Tuolloin Korihait karkasi alussa omille teilleen ja piti loppujen lopuksi vierailijat helpohkosti takanaan ja kotivoitto kirjattiin lukemin 97 – 80 (54-34). Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin tuolloin 12 pistettä heittänyt Vesa-Pekka Laine. Korihaiden paras pistemies oli puolestaan Mikko Jalonen, joka pussitti 26 pistettä ja jakoi seitsemän koriinjohtanutta syöttöä. Jenkkikaksikko Van (19/16) ja Crowder (17/11) merkkauttivat tupla-tuplat, jonka lisäksi pirteästi pelannut Mikael Herbert heitti 15 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tämän lisäksi korinteossa onnistui avausviisikkoon nostettu Eero Lehtonen, joka heitti kahdeksan pinnaa ja pelasi hyvää puolustuspeliä yli kolmenkymmmenen minuutin peliajalla.

Korihait lähtee Tarmoa vastaan jälleen ilman Marcus Vanin palveluita, joten Tarmo on tällä hetkellä sarjan ainoa joukkue, jolla on käytössään herrasmiessopimuksen sallimat kolme ulkomaalaisvahvistusta. Kolme kautta Korihaita edustaneen Nigel Mooren ohella joukkueessa pelaavat jenkkilaiturit Connor Donaldsson (201 cm) ja Julian Boyd (201 cm). Heistä Boyd on joukkueensa tehokkain pelaaja 21 pisteen ja 11 levypallon keskiarvoin. Donaldssonin keskiarvot ovat 13 pinnaa ja 4 levypalloa. Ykköstakamies Teemu Hartikaisen loukkaannuttua kauden toisessa ottelussa on Moore joutunut pelaamaan paljon itselleen hieman vieraalla pelinrakentaja paikalla. Monipuolisesti totutusti esiintyneen Mooren tehot ovat 12 pistettä, 7 levypalloa, 4 syöttöä ja 4 riistoa ottelua kohden. Suomalaisista Tarmon paras pistemies on nuori sentteri Mikael Kauhanen, joka on tehtaillut 8,6 pistettä ottelua kohden. Tarmon joukkuetta valmentaa entinen maajoukkuepelaaja Esa Mäki-Tulokas.

Porvoon Tarmo isännöi Korihait Kokonhallilla sunnuntaina kello 17 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata Basket.fi-sivustolta tai Korihaiden Facebookista ja Twitteristä.