Korihait kärsi tappion myös Lappeenrannassa

25.10.2013

Korihait ei onnistunut hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa kolmannellakaan yrittämällä, vaan Namika Lappeenranta otti ensimmäisen voittonsa lukemin 82-74 (46-31).

Korihait aloitti ottelun hyvin ja johti ottelua ensimmäiset viisi minuuttia. Vierailla oli mahdollisuutensa hankkia alussa isompikin etumatka mutta pallo ei mennyt sisään vapaistakaan paikoista ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Ja kun Namika pääsi johtoon, se kasvatti etumatkan nopeasti yhdeksään pisteeseen ja Korihait oli pakotettu aikalisälle. Aikalisän jälkeen Korihait pääsi uudelleen peliin mukaan, mutta toisen neljänneksen puolivälissä kotijoukkue aloitti uuden kirin ja siirtyi puoliajalle 15 pisteen johdossa.

Kolmas neljännes oli Korihaiden paras ja erän loppupuolella ero oli kutistunut viiteen pisteeseen, lähinnä tiivistyneen puolustuksen ja Chace Stanbackin hyökkäyspään onnistumisten myötä. Ero pysytteli myös viimeisessä erässä pitkään viiden pisteen tuntumassa, mutta Korihait ei onnistunut ratkaisevissa heitoissaan ja Namika pystyi pitämään johtonsa loppuun asti ja otti ottelusta lopulta kauden avausvoittonsa kahdeksan pisteen erolla.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti hyvän pelin pelannut Chace Stanback, joka upotti 23 pinnaa, onnistuen kaaren takaa viidesti. Stanbackilla oli saumoja vieläkin parempaan peliin, mutta ensimmäisellä jaksolla mies heitti kuusi täysin vapaata kolmosta osumatta kertaakaan. Vierasjoukkueen toinen onnistuja oli matkalta mukaan otettu James Padgett, joka pelasi vaikean alun jälkeen hyvän ottelun. Padgett aloitti ottelun vaihtopenkiltä ja olikin ymmärrettävästi pelin alkupuoliskon vähän hukassa. Hän kuitenkin paransi loppua kohden ja teki ensimmäisessä ottelussaan haipaidassa tupla-tuplan (12/10). Myös Josh Dollard teki tuttuun tyyliin tupla-tuplan (24/10). Sami Ikävalko upotti seitsemän pistettä, Mikko Jalonen ja Sami Mäntymaa neljä pistettä mieheen.

Lappeenrannan ehdottomat ykkösnimet olivat Todd Brown (33/9) ja Greg Logins (28/12). Myös Atte Perttu 13 pisteellään ja Antti Niskanen peräti kahdeksalla syötöllään pelasivat erinomaisen ottelun.

Korihait jatkaa vieraskiertuettaan keskiviikkona Kotkassa ja seuraava kotipeli on vuorossa perjantaina 1.11., jolloin Pohitulliin saapuu sarjakärki Tampereen Pyrintö.