Korihait tilannekovuustreeneihin Viron turnaukseen

15.09.2016

Korihait tilannekovuustreeneihin Viron turnaukseen

Korvpallia. Tämä härmäläiseen makuun hieman huvittava sana tarkoittaa suomeksi koripalloa ja tämän sanan kotimaahan eli Viroon on Korihaiden suunta viikonloppuna.

Haiparvi kohtaa TTU:n perjantai-iltana ja lauantain vastustaja on TLU Kalev. Samassa turnauksessa Tallinnassa on myös Salon Vilpas, joka kohtaa myös samat joukkueet. Molemmat virolaistiimit pelaavat maan pääsarjassa, Meistriliigassa. Kalev sijoittui viime sesongin päätteeksi hopealle.

Petokala lähtee ulkomaan visiitille samoin eväin kuin tähänkin asti. Vastustajaa ei katsella, fokus on oman toiminnan kehittämisessä.

-Sanaakaan en ole toistaiseksi vastustajan pelaajista sanonut. Tarkoitus on viedä omaa tekemistä taas yhden askeleen eteenpäin, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula mietiskeli.

Vaikka scouttaus on nollissa, yhden asian voi helposti päätellä. Kun suuntana on itä ja lajina koripallo, niin mustelmia tulee varmasti enemmän. Pelitilanteissa kovuus on toista luokkaa ja juuri sitä Korihait onkin hakemassa.

-Sen takia Viroon mennäänkin. Viime syksynäkin se oli erittäin hyvää valmistautumistreeniä joukkueelle. Toisena tärkeänä positiivisena seikkana on yhdessäolo. Jätkät oppii tuntemaan toisiaan, kun vietetään viikonloppu yhdessä, Nikula perusteli.

koris_8866-1024x682

Korihait suuntaa kapteeni Jalosen johdolla viikonlopuksi Viroon pelaamaan korvpallia. Kuva: Mainostoimisto Grafesko. 

Korihait on nyt pelannut kaksi harjoitusmatsia ja molemmat ovat päätyneet voittoon. Ensin kaatui Kauhajoki ja keskiviikkona kellistyi Joensuun Kataja. Pääpiiskuri Nikula tietää, että joukkueiden iskukyky on vielä keskeneräinen. Oman ryhmän petraaminen on tärkeintä.

-Jokainen jätkä paransi keskiviikkona suoritustaan eka pelistä. Meillä on hyviä sällejä ryhmässä. Puolustus on vielä ihan raakile verrattuna siihen mihin pyritään. Se on myös tärkeässä asemassa Virossa, Nikula suunnitteli.

Mikko Jalonen oli poissa keskiviikon ottelusta, mutta Viroon haiparvi lähtee täydellä miehistöllä.