Korihait torstaina HBA-Märskyn vieraaksi

6.10.2015

Korihait torstaina HBA-Märskyn vieraaksi

Viikonloppuna divaripelit kahdella murskavoitolla aloittanut Korihait pelaa torstaina ensimmäisen vierasottelunsa, kun se matkustaa Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi.

Mikko Jalonen ja Marcus Van johdattavat Korihait Helsinkiin (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Marcus Van johdattavat Korihait Helsinkiin (FotoMika).

Helsinki Basketball Academy (HBA) on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten kanssa yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa pääkaupunkiseudun potentiaalisille tulevaisuuden pelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen, maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä. Täksi kaudeksi pääkaupunkiseutu-käsitettä laajennettiin Uuteenkaupunkiin saakka, sillä viimeiset kaksi kautta Korihaissa pelannut Elias Valtonen (196 cm, 16 v) siirtyi kesällä HBA:n riveihin. Valtosen ohella HBA:n kenties suurin tulevaisuuden nimi on jyväskyläläisen Honsun kasvatti ja kesän alle 18-vuotiaiden EM-kisojen korikuningas Lauri Markkanen (211 cm, 18 v). Muita mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä ovat takamiehet Fiifi Aidoo (187 cm, 19 v), Edon Maxhuni (186 cm, 17 v), Lassi Nikkarinen (185 cm, 18 v), laiturit Joonas Tahvanainen (200 cm, 19 v), Samuli Nieminen (201 cm, 19 v), sekä Korihaiden 90-luvun kultaranteen, Jari ”Jallu” Raitasen poika, Remu Raitanen (204 cm, 18 v). Joukkuetta valmentavat U16-maajoukkueen historiallisesti MM-kisoihin johtanut Antti Koskelainen ja Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.

HBA nousi täksi kaudeksi 1A-divariin suvereenin viime kauden jälkeen. Joukkue hävisi 1B-divarin runkosarjassa ainoastaan kolme ottelua ja vei pudotuspelit voittamalla sekä välierät että finaalin luvuin 3-0. Tämän kauden sarjan avauskierroksella helsinkiläiset hakivat kovan vierasvoiton Jyväskylästä, jossa kotijoukkue HoNsU kaatui luvuin 78-91. Siinä ottelussa HBA:n paras pistemies oli 20 minuutissa 17 pistettä heittänyt Markkanen.

”Vastassa on todella mielenkiintoinen ja laadukas joukkue”, taustoittaa Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Vaikka kyseessä on nuori joukkue, niin pelaajat ovat todella fyysisiä ja isokokoisia. Lisäksi he pitävät yllä kokokentän prässiä ja hyökkäävät todella nopeasti”, jatkaa Nikula. ”Viikonlopun helppojen pelien jälkeen joudumme todelliseen testiin, mutta olemme valmistautuneet otteluun huolella”, päättää Nikula.

HBA-Märskyn ja Korihaiden välinen kamppailu käydään torstaina kello 18.30 alkaen ja ottelun kulkua voi seurata Korihaiden Facebookista ja Twitteristä, sekä basket.fi-sivulta.