Korihait torstaina Lappeenrantaan, sunnuntaina vastassa JKS-Basket

8.10.2014

Korihait torstaina Lappeenrantaan, sunnuntaina vastassa JKS-Basket

Perjantaina avausottelussaan BC Nokian päihittänyt Korihait pelaa kauden ensimmäisen vierasottelunsa torstaina, kun se matkustaa Namika Lappeenrannan vieraaksi.

Voitosta voittoon alkukauden pelannut Korihait joutuu nyt vieraspelissä ensimmäistä kertaa tiukkaan paikkaan, sillä pitkän bussimatkan jälkeen Lappeenrannassa on vastassa kovilla amerikkalaisilla vahvistettu ja Juha Stenin laadukkaasti valmentama joukkue. Namikan syömähammas on Joensuun Katajasta lainassa oleva jenkkilaituri, Garrius Holloman, joka tykitti sarja-avauksessa Oulua vastaan peräti 35 pistettä hyvillä tarkkuuksilla. Namikan toinen jenkki on seitsemättä kauttaan Suomessa pelaava takamies Aubrey Conerly. Conerlyn vyöltä löytyy viisi kautta divarissa, josta mies on nostanut joukkueensa kolmasti peräkkäin Korisliigaan. Liigassa Conerly on pelannut yhden kauden, 2010-2011 Porvoon Tarmossa. Lappeenrantalaisten kokeneimmat kotimaiset ovat peräti 211-senttinen Lasse Aavamäki, kolmostykki Anttoni Tapio, viime kauden divarin paras kotimainen korintekijä Visa Tarjanne ja neljä kautta Korisliigassa pelannut Roope Kinnunen. Namika aloitti kautensa tappiolla yhtä sarjan ennakkosuosikkia, Oulun NMKY:ta vastaa vieraskentällä, jossa Gollomanin 35 pisteen ohella yli kymmenen pisteen pääsivät Tapio (17p), Tarjanne (12p) ja Conerly (10p).

Korihait matkaa Lappeenrantaan hyvin harjoitelleena, jonka on mahdollistanut laaja pelaajarinki. ”Hyvillä mielin lähdetään aina vaikeaan vieraspeliin, kuuden tunnin bussimatkan päähän”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Meillä on hieno tilanne ja positiivinen ongelma, sillä käytössä on 13 pelaajan rosteri, johon on tulossa vielä 1-2 lisävahvistusta lähipäivinä”, jatkaa Nikula tyytyväisenä.

Ottelu Lappeenrannassa alkaa torstaina 9.10. klo 18.30. ja ottelun kulkua voi seurata basket.fi sivulta ja Korihaiden Twitteristä.

Jarno Nikulalla on käytössään kovaa harjoitteleva joukkue  (Foto-Mika).

Jarno Nikulalla ja Marko Vehniäisellä on käytössään kovaa harjoitteleva joukkue (Foto-Mika).

Sunnuntaina kotiottelu Järvenpään Koripalloseuraa vastaan

Korihaiden kotiottelut jatkuvat jo heti sunnuntaina, kun Pohitulliin saapuu JKS-Basket Järvenpäästä. JKS aloittaa kautensa perjantaina kotiottelulla Oulua vastaan, joten joukkueen tämän hetken iskukyvystä ei ole vielä täyttä selvyyttä.

JKS:n kokoonpanosta löytyy kolme ulkomaalaisvahvistusta, joista Pierre Jallow aloittaa jo seitsemännen kautensa Suomessa. Jallow on pelannut kaksi kautta Korisliigaa Lahdessa ja Kouvoissa, sekä kaksi edellistä kautta Järvenpäässä huipputehoin (22 p ja 15 lp). JKS:n muut ulkomaalaisvahvistukset ovat kamerunilaissentterit Arsene Towa ja Rudolf Mua. Towa on pelannut divarissa neljä kautta, tehden keskiarvoikseen 16 pinnaa ja 12 levypalloa. Myös Mualta löytyy kokemusta neljältä divarikaudelta ja hänen keskiarvonsa ovat 16 pinnaa ja yhdeksän levypalloa. JKS:n kotimaisesta osastosta esiin nousevat takamieslupaukset Jesse Viita ja Teemu Sulonen, sekä useita kausia Korisliigassa pelanneet laiturit Jesse Mäntylä, Ville Viita ja Sami Syrjälä.

Korihaiden ja Järvenpään Koripalloseuran välinen ottelu käydään Pohitullissa sunnuntaina 12.10. klo 17 alkaen. Liput otteluun maksavat 12 euroa, S-etukortilla 10 euroa ja opiskelijoille ja eläkeläisille 8 euroa. Lippujen ennakkomyynti tapahtuu Korihaiden toimistolla ja Sportia Cityssä. Myös pääkatsomoon oikeuttavia, omalla numeroidulla istumapaikalla varustettuja kausikortteja voi ostaa Korihaiden toimistolta tai Ville Vuoriselta numerosta 040-5161561.