Korihait torstaina Tarmon vieraaksi

24.02.2016

Korihait torstaina Tarmon vieraaksi

Miesten 1A-divarissa käydään runkosarjan viimeisiä kamppailuita ja samalla haetaan asetelmia kevään pudotuspeleihin. Korihait kohtaa torstaina Porvoossa kotijoukkue Tarmon, ottelussa jossa molemmilla joukkueilla on isoja panoksia. Korihait varmistelee paikkaansa sarjan ykkösenä ja Tarmo puolestaan käy omaa taisteluaan sarjan nelossijasta ja samalla viimeisestä pudotuspelipaikasta. Mikäli sarjan päättyessä oltaisiin nykyisillä sijoilla kohtaisivat Korihait ja Tarmo maaliskuun lopulla alkavissa välierissä toisensa.

Marcus Van kuritti Tarmoa viimeksi 28 pisteellä (kuva: Aki Laulajainen)

Marcus Van kuritti Tarmoa viimeksi 28 pisteellä (kuva: Aki Laulajainen)

Pahoista loukkaantumisista koko kauden kärsinyt Tarmo oli alkukauden sarjan häntäpäässä, mutta on pikkuhiljaa noussut taistelemaan pudotuspelipaikasta ja pitääkin nyt neljättä sijaa hallussaan yhden voiton erolla HBA-Märskyyn. Tarmo voitti ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan vain kolme, mutta sen jälkeen 13 ottelusta on tullut 8 voittoa. Yksi merkittävä tekijä Tarmon piristymiseen on ollut entisen Korihain, Sami Ikävalkon siirtyminen Korisliigan Salon Vilppaasta Tarmon paitaan. Ikävalko on noussut 18 pisteen keskiarvollaan Tarmon toiseksi parhaaksi pistemieheksi, jonka ohella hän on jakanut neljä korisyöttöä ottelua kohden. Tarmon paras pistemies on puolestaan jenkkilaituri Julian Boyd 21,5 pisteen ottelukohtaisella keskiarvollaan. Kolme kautta Korihaita edustanut Nigel Moore on ollut tutun monipuolinen ja hänen saaliinsa ovat 13,8 pistettä, 6,7 levypalloa, 4,2 syöttöä ja 3,5 riistoa ottelua kohden. Sarjan syöttötilastossa Moore on Mikko Jalosen jälkeen toisena ja riistoissa hän on ylivoimainen ykkönen, ennen toisena olevaa Reggie Brattonia.

Korihait ja Tarmo ovat kohdanneet kolmasti aikaisemmin tällä kaudella ja Korihait on ottanut joka kerta selvän voiton. Lokakuun puolivälissä Pohitullissa Korihait karkasi alussa omille teilleen ja piti loppujen lopuksi vierailijat helpohkosti takanaan ja kotivoitto kirjattiin lukemin 97 – 80. Marraskuussa Porvoossa kotijoukkue johti ottelua muutamaan otteeseen, mutta Korihaiden jenkkien virhevaikeuksien siivittämänä ukilaisten riveistä nousi yllätysratkaisija Valtteri Hyytisen muodossa, joka kymmenellä perättäisellä pisteellään juuri ennen puoliaikaa avitti Korihaiden karkumatkaa. Toisella puoliajalla sitten Mikko Jalonen (28 p) piti huolen, että tästäkin ottelusta kirjattiin Korihaille 17 pisteen voitto, lukemin 89 – 106. Kolmas keskinäinen kohtaaminen käytiin tammikuussa Pohitullissa ja tuolloin Korihait johti ottelua alusta loppuun ja korjasi sarjapisteet ylivoimaisella 112-73 voitolla.

Porvoon Tarmon ja Korihaiden välinen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä käydään torstaina kello 18.30 alkaen ja ottelun kulkua voi seurata Korihaiden Facebookista ja Twitteristä tai suorana lähetyksenä ravintola Kirstan valkokankaalta. Korihaiden seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 28.2. kello 17, jolloin Pohitulliin saapuu Tampereen Pyrintö.