Korihait vahvan toisen puoliajan ansiosta voittoon Tampereella

21.10.2015

Korihait vahvan toisen puoliajan ansiosta voittoon Tampereella

Marcus Van donkkaili 31 pistettä (FotoMika).

Marcus Van donkkaili 31 pistettä (FotoMika).

Korihait haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa myöhään keskiviikkoiltana Tampereelta. Vahvasti taistellut kotijoukkue johti peliä vielä puoliajalla, mutta toisella puolikkaalla Korihait meni menojaan ja lopputulokseksi kirjattiin 89 – 113 (49-45).

Tampereen Pyrintö II osoittautui jo viime kaudella Korihaille pahaksi vastustajaksi ja oli sitä myös tällä kertaa. Aivan ottelun alku kulki Korihaiden komennossa, kun Marcus Vanin ja Mikko Jalosen johdolla vierasjoukkue hankkiutui viidessä minuutissa 9-15 johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Korihaiden johto oli seitsemän pistettä (14-21) Marcus Vanin kolmen perättäisen korin ansiosta. Pyrintö vei kuitenkin erän kaksi viimeistä minuuttia lukemin 9-0 ja siirtyi ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johtoasemassa (23-21). Tarkasti heittänyt kotijoukkue jatkoi johtoasemassa myös toisen neljänneksen ja Korihait pysyi iskuetäisyydellä pitkälti Marcus Vanin onnistumisten avulla. Suurimmillaan kotijoukkueen johto kasvoi yhdeksään pisteeseen tilanteessa 39-30, kun toista neljännestä oli pelattu reilut viisi minuuttia. Tämän jälkeen Korihait onnistui kaventamaan hieman, mutta rinnalle saatika ohi ei vielä päästy. Puoliajalle lähdettiinkin kotijoukkueen johtaessa neljällä pisteellä. Korihaiden ylivoimainen ykkönen ottelun puolivälissä oli 22 pistettä pussittanut Marcus Van, jolla oli kasassa myös 11 levypalloa.

Puoliajalla pidetty varsin kovaääninen puhuttelu näytti toimivan heti toisen puoliajan alussa, sillä reilussa minuutissa Korihait siirtyi pitkästä aikaa johtoon. Pyrintö tuli vielä kerran ohi, mutta Eero Lehtosen kolmosesta alkanut 10-0 jakso siirsi Korihait uudelleen johtoon (53-55) ja parissa minuutissa ero oli kasvanut yhdeksään pisteeseen (53-62). Pyrintö tuli vielä kolmannen erän loppuminuuteilla viiden pisteen päähän, mutta hienon toisen puoliajan pelanneen Mikael Herbertin johdolla Korihait siirtyi viimeiselle tauolle 12 pisteen johdossa (66-78). Näin ollen Korihait vei kolmannen neljänneksen peräti 17-33. Neljännen erän alussa Herbertin ja Vesa-Pekka Laineen kolmoset kasvattivat eron nopeasti 18 pisteeseen ja ottelu alkoi olla ratkaistu. Pyrintö ei päässyt enää iskuetäisyydelle, vaan erän puolivälissä Eero Lehtonen ja Mikko Jalonen kasvattivat eron yli kahdenkymmenen pisteen ja viimeiset minuutit menivät pelaillessa aikaa pois kellosta. Tiukan alun jälkeen Korihait kuittasi loppujen lopuksi ottelusta selkeän voiton 24 pisteen erolla.

Korihaiden paras pistemies ottelussa oli 31 pistettä ja 14 levypalloa tilastoihin merkkauttanut Marcus Van. Vahvasti pelasivat myös kokeneemmasta osastosta Mikko Jalonen (22/2/8s), Mikael Herbert (21/6) ja Vesa-Pekka Laine (16 p). Virhevaikeuksista kärsinyt James Crowder pussitti 10 pistettä. Aloitusviisikossa jälleen esiintynyt Eero Lehtonen jatkoi hienoja otteitaan ja nyt syntyi kymmenen pistettä, kolme levypalloa ja viisi korisyöttöä. Viimeiseksi hyökkäykseksi kentälle päässyt Valtteri Hyytinen käytti peliaikansa tehokkaasti ja pussitti komean kolmosen, ollen Korihaiden seitsemäs pistemies. Pyrinnön ylivoimainen ykkönen oli sarjan korintekijätilaston ykköseksi noussut, 22-vuotias Justus Kilpinen, joka nakutti 32 pistettä, kaapi 10 levypalloa ja jakeli kuusi syöttöä.

Korihaiden pelit jatkuvat jo heti perjantaina, kun Pohitulliin saapuu sarjassa vielä tappioitta oleva Forssan Koripojat.