Korihait värväsi riveihinsä Justus Kilpisen ja Teemu Sulosen

29.06.2017

Korihait värväsi riveihinsä Justus Kilpisen ja Teemu Sulosen

Korisliigakauteen täysillä valmistautuva Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Haiparven uusimmat jäsenet ovat Pyrinnöstä siirtyvä Justus Kilpinen sekä FoKoPosta länsirannikolle harppaava Teemu Sulonen. Molempien sopimukset ovat mallia 1+1.

Loppukesästä 24 vuotta täyttävä Kilpinen on 193-senttinen laituri, jolla on yli 120 ottelun kokemus toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Paras sesonki osui kauteen 2015-2016, jolloin Pyrinnön kakkosjoukkueen paidassa syntyi 20,4 pistettä per peli. Tällä Kilpinen oli sarjan pistetilaston kuutonen pisteen jäljessä sellaisesta nuoresta kaverista kuin Lauri Markkanen.

Koko uransa Pyrinnön peliasua kantanut Kilpinen teki viime kaudella 17,1 pinnaa ottelua kohti divarissa ja pienillä minuuteilla liigajoukkueen kanssa 1,8 paunaa per matsi.

-Sain opiskelut juuri valmiiksi ja nyt kun on koko ikänsä ollut samalla paikkakunnalla, on hyvä ajankohta vaihtaa maisemaa. Kiitän Korihaita tästä mahdollisuudesta, jonka nyt saan, Kilpinen jutteli sopimuksen varmistuttua.

Justus Kilpinen (vas.) ja Teemu Sulonen nähdään haipaidassa tulevalla kaudella.

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti Sulonen on maistellut koriselämää jo monen joukkueen paidassa. Hailuotsi Jarno Nikula vaikuttui Sulosen taidoista jo pari vuotta sitten, kun Korihait kohtasi Sulosen silloisen joukkueen JKS:n (Järvenpää).

Kakkospaikkaa mieluiten pelaava 188-senttinen Sulonen kokeili edelliskaudella siipiään Korisliigassa Seagullsin riveissä, mutta anti jäi silloin vielä laihaksi. Viime kausi divisioona A:ssa FoKoPossa Forssassa oli tilastojen valossa menestys ja tarkkakätinen heittäjä nakutti 17,9 pinnaa per peli ollen sarjan toiseksi paras kotimainen pistemies. Kolmostarkkuus (40,5 %) oli koko sarjan neljänneksi paras.

-Vaihtoehtoja oli muutamia, mutta tämä vaikutti parhaalta. Tavoite on vakiinnuttaa paikka pääsarjatasolla ja toivottavasti joukkue etenee play-offeihin. Pohitullin korit ovat aina sopineet mulle, yritetään jatkaa samaa, Sulonen hymyili.

Korihailla on nyt kasassa seitsemän sopimuspelaajaa. Pääkoutsi Nikula oli tyytyväinen nuorukaisten hankkimisesta.

-Molemmilla on paljon kokemusta divaritasolta. Odotan, että heillä on kova näyttämisen halu kykyjensä osoittamiseen myös Korisliigassa, Nikula sanaili.

Kilpinen ja Sulonen harjoittelevat kesällä ajoittain joukkueen mukana ja muuttavat pysyvästi Uuteenkaupunkiin elokuussa.