Korihait vei ensimmäisen finaalin

11.04.2016

Korihait vei ensimmäisen finaalin

Korihait ja Forssan Koripojat kohtasivat lauantaina lähes täpötäydessä Pohitullissa pelatussa divarin ensimmäisessä finaaliottelussa. Ottelu kulki kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa kolmannen neljänneksen pientä hetkeä lukuunottamatta ja näin finaalisarjan tärkeä avausvoitto kirjattiin Korihaille lukemin 91 – 83 (44-38).

Mikko Jalonen oli kentän kunkku 32 pisteellään (FotoMika).

Mikko Jalonen oli kentän kunkku 32 pisteellään (FotoMika).

Korihait aloitti ottelun väkevästi, piti alussa hieman passiivisesti pelanneen, pelätyn Remon Nelsonin kurissa ja karkasi viidessä minuutissa 13-5 johtoon. Tämän jälkeen myös FoKoPo sai pelijuonesta kiinni ja tuli Nelsonin illan ensimmäisillä pisteillä tilanteeseen 15-12. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Korihaiden johtaessa 21-16, mutta heti toisen kymmenminuuttisen alkuun Mikael Herbertin kolmonen siirsi kotijoukkueen kahdeksan pisteen johtoon. Suurimmilleen Korihaiden johto kasvoi pari minuuttia myöhemmin kun Mikko Jalosen kolmonen kasvatti eron 12 pisteeseen (31-19). Tämän jälkeen alkoi Remon Nelsonin ensimmäinen show ja tilanne oli nopeasti 33-30. Toisen neljänneksen puolivälin jälkeen Korihait karkasi uudelleen, tällä kertaa yhdeksän pisteen päähän, mutta FoKoPo tuli puoliajalla lähdettäessä kuuden pisteen päähän. Ensimmäisen puoliajan parhaat pistemiehet olivat FoKoPo:sta Nelson 13 pisteellä ja Korihaista Jalonen ja Reggie Bratton 11 pisteellä.

Heti toisen puoliajan alussa nähtiin, miksi Remon Nelson voitti sarjan korikuninkuuden ja mitä varten hänen pysäyttämisensä on tärkeää. Nelson johdatti FoKoPo:n viiden minuutin 9-18 nykäisyllä 53-56 johtoon ollen joko korintekijä tai syöttäjä kaikissa vierasjoukkueen koreissa. Mutta kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, Korihaista löytyi pelaaja, joka pystyi vastaamaan Nelson panokseen. Tämä pelaaja oli vähemmän yllättämättä, kolme kertaa divarin parhaaksi pelaajaksi valittu Mikko Jalonen, joka otti kotijoukkueen reppuselkäänsä ja johti kapteenin esimerkillä joukkueensa uudelleen johtoon. Ottelun lopusta muodostuikin tämän jälkeen sarja kahden parhaan pelaajan taisto, jossa voiton vei lopulta Mikko Jalonen ja Korihait. Kotijoukkue väänsi ottelun hallinnan väkisin itselleen ja viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa 67-60. Viimeisen neljänneksen puolivälissä FoKoPo onnistui raivoisassa takaa-ajossaan ja tuli Aapeli Alasen korilla kahden pisteen päähän (80-78). Tämän jälkeen Marcus Van ja James Crowder onnistuivat kakkosissa ja Mikko Jalosen kolmosella ero kasvoi yhdeksään pisteeseen ja Korihait piti lopussa vapaaheittojen hassaamisesta huolimatta FoKoPo:n takanaan.

Takamiesten taistossa 32 pisteellään voiton vienyt Mikko Jalonen valittiin Korihaiden parhaaksi pelaajaksi, kun puolestaan kaksi pistettä vähemmän pussittanut Nelson oli vierasjoukkueen paras pelaaja.

”Vesku (Laine) onnistui alussa ennen virhevaikeuksiaan puolustamaan Nelsonia hyvin, mutta sen jälkeen hän pääsi hieman irti”, kehaisi Mikko Jalonen sekä Vesa-Pekka Lainetta että Remon Nelsonia. ”Noin kovaa kaveria ei kukaan saa yksin pysäytettyä, mutta onnistuimme kuitenkin joukkueena puolustamaan muut pelaajat pois korinteosta ja se oli voiton avain”, päätti Jalonen.

”Homma oli ihan kohtalaisesta koko ajan hanskassa, mutta Nelson toi kuitenkin Forssan takaisin peliin”, kertoi puolestaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

”Ottelun yksi ratkaiseva tekijä oli levypallopeli, jonka hävisimme 55-37”, analysoi tappion syitä vierasjoukkueen valmentaja Joonas Iisalo.

Vesa-Pekka Laine onnistui puolustuspäässä vaikka Remon Nelson pussittikin 30 pinnaa (FotoMika).

Vesa-Pekka Laine onnistui puolustuspäässä vaikka Remon Nelson pussittikin 30 pinnaa (FotoMika).

Jalosen ohella Korihaista kaksinumeroisille pisteille pääsivät Reggie Bratton (20 p), edelleen vatsavaivoista kärsinyt Marcus Van (10/18) ja James Crowder (11 p). Jälleen hyviä otteita esittäneet ja tiukasti taistelleet Vesa-Pekka Laine ja Mikael Herbert heittivät seitsemän pistettä ja Eero Lehtonen ja Nicolai Andersen kaksi pistettä. FoKoPo:sta kaksinumeroisille pisteillä korikuningas Nelsonin rinnalla pääsivät Shane Heyward (15 p) ja Juho-Matti Henttonen (11 p).

Korihait otti näin ollen ensimmäisen otteluvoiton, kun finaalisarjan voittoon ja Korisliigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Seuraavaa voittoa Korihait lähtee jahtaamaan keskiviikkona Forssaan ja seuraava kotipeli on vuorossa perjantaina 15.4. kello 18.30.