Korihait vierasvoittoon Jyväskylässä

17.10.2014

Korihait kohtasi tuplaviikonlopun ensimmäisessä ottelussa Honsun Jyväskylässä. Tarkasti heittänyt kotijoukkue piinasi Korihaita loppuun asti, mutta lopussa kokeneempi vierailija sai tarvittavan eron ja kauden neljäs voitto irtosi lukemin 80 – 91 (52-49).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli todellista korijuhlaa, eikä puolustaminen pahemmin kiinnostanut kumpaakaan joukkuetta. Korihait karkasi alussa nopeasti viiden pisteen johtoon, jonka kotijoukkue tasoitti yhtä nopeasti. Koko erä kulki kuitenkin Korihaiden hienoisessa hallinnassa ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Korihaiden johtaessa lukemin 28-35. Ensimmäisen kympin hahmoja olivat 11 pinnaa heittänyt Marcus Van sekä kaksi kolmosta säkittänyt Elias Valtonen. Kaikkiaan Korihailta oli käynyt tässä vaiheessa kentällä jo yhdeksän pelaajaa. Toinen neljännes oli puolestaan kotijoukkeen näytöstä ja vastustamattomasti kolmosia tiputellut Honsu siirtyi taukoon mentäessä kolmen pisteen johtoon.

Toisen puoliajan alussa Korihait tuli nopeasti Nigel Mooren kolmosella  tasoihin ja Mikael Herbertin kolmosella johtoon. Erän puoliväliin mentäessä Korihait kasvatti eron yhdeksään pisteeseen, mutta sitkeästi taistellut Honsu ei antanut periksi vaan roikkui kannassa mukana. Korihaille harmaita hiuksia aiheutti virhevaikeudet, kun Marcus Van ja Mikael Herbert olivat neljän virheen vuoksi pakko ottaa vaihtopenkille. Viimeiselle jaksolle lähdettäessä Korihaiden johto oli kahdeksan pistettä, mutta Sami Mäntymaa kavensi heti erän aluksi tilanteeksi 69-75. Tämän jälkeen mentiin monta minuuttia kummankin tuskaillessa heittopelissään ja korin teko oli molemmille hankalaa. Erän puolivälissä Honsu tuli neljän pisteen päähän (74-78) ja neljä minuuttia ennen loppua eroa oli vain kaksi pistettä. Niko Malisen kori nopean hyökkäyksen päätteksi ja Mikael Herbertin kolmonen heti pierään toi Korihaille hieman hengitystilaa, mutta Sami Mäntymaan säkittäessä kolmosen ero kaventui jälleen neljään kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Nigel Mooren kolmonen ja Mikko Jalosen sekä Niko Malisen vapaaheitot toivat Korihaille kuitenkin voiton lopulta yhdentoista pisteen erolla.

”Ottelusta muodostui lopulta juuri niin vaikea kuin etukäteen pelkäsinkin. Honsu pelasi vapautuneesti ja heitti hyvin ja kun meillä puolestaan ei ollut keskittyminen aivan tapissa, niin juuri näin voi käydä”, tiivisti ottelun kulun Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula. ”Voitto on kuitenkin pääasia ja tästä on hyvä jatkaa kohti Oulua”, päätti Nikula.

Korihaiden parhaana palkittiin 21 pistettä ja 11 levypalloa tilastoihin merkkauttanut Nigel Moore. Alussa loistanut, mutta virhevaikeuksista kärsinyt Marcus Van teki jälleen tupla-tuplan (15/12) ja myös Adrien Colemanin saaliiksi tuli viisitoista pistettä. Niko Malinen heitti vanhassa kotihallissaan 14 pistettä ja Mikko Jalonen puolestaan 12 pinnaa. Mikael Herbertin saldo oli 8/6 ja Elias Valtosen 6/2. Honsusta esiin nousi erityisesti kovia kolmosia upottaneet takamiehet Topias Kuukkanen (14p) ja Robert Juvonen (15p), sekä Jani Parkkinen (17p). Sami Mäntymaa upotti viime kauden joukkuettaan vastaan 12 pistettä.

Korihaiden kiertue jatkuu lauantaina Oulussa, jossa klo 12 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Lawrence Wrightin ja Cedric Latimerin ONMKY.