Korihait voitti Kouvolassa − koossa nyt 18 pistettä

23.03.2019

Korihait voitti Kouvolassa − koossa nyt 18 pistettä

Perjantain pelistä oli keskiviikon Joensuun pelin tapaan odotettavissa todella vaikea. Onneksi kuitenkin tällä kertaa kävi toisin kuin Katajaa vastaan. Kouvot-pelissä Korihailta lepovuorossa oli Stephon Jelks.

Brandon Conley avasi Korihaiden pistetilin ennen kuin 40 sekuntia tuli täyteen. Lahden koriskoulun käynyt Arttu Saarijärvi vetäisi avausminuuttiin vielä kolmosen.

Kolmella perättäisellä Marius van Andringan lay-upilla Korihait otti johdon itselleen, vaikka Thomas Gipson III kävi myös donkkaamassa palloa koriin Tuomas Hirvosen syötöstä.

Kun Conley onnistui hyppyheitossaan ajassa 2:18 tilanne oli vierailijoiden eduksi 5 − 10. Kun myös Miikka Marttinen ja Bryan Coleman toivat osaamisensa korinteon tueksi ero kasvoi. Kun Marius onnistui kolmosessa ajassa 4:24 olivat numerot jo 7 − 17 ja Kouvot oli pakotettu ottamaan aikalisä.

Bryan Asbury sai peliin parempaa otetta koreillaan viiden minuutin jälkeen, mutta myös Bryan Coleman kävi heittämässä kolmosen pussin perukoille tasan minuutti Mariuksen jälkeen.

Ajassa 7:23 Severi Kaukiainen toi kolmosellaan Kouvot jo neljän pisteen päähän. Ensimmäinen erä päättyikin lopulta lukemiin 18 − 24.

Brandon Conleyn urheilullisuus oli valttia Kouvolassa, josta Korihait onnistui hakemaan vierasvoiton 77 − 87. Kuva: Vilma Sappinen.

Korihait sai uutta otetta peliin Colemanin illan toisella kolmosella, joka tuli hieman ennen kuin 11 minuuttia tuli täyteen. Seuraava Colemanin kolmonen kilahti koriin ajassa 12:23. Nyt elettiin tilannetta 20 − 30.

Hyvältä haijohto alkoi näyttää, kun 39 sekuntia edellisestä myös Mario Edwards onnistui kaukoheitossa. Kokenut Ville Kaunisto kuitenkin kuittasi heti onnistumisen toisessa päässä.

Brandon Conleyn urheilullisuus vahvisti vierailijoiden johtoa. Kahden erän puolivälin kakkosen jälkeen tilanne olikin jo 25 − 39 ja Kouvot pyysi aikalisän 15:02.

Ero pysyi 14 pisteessä Mika Nuolivirran hyppyheitolla ja Mario Edwardsin kolkki venytti eron jo 15 pisteeseen. Edwards syötti myös Conleyn hienon alley-oopin ajassa 18:56. Sen jälkeen Jeremy Morgan kävi vielä pahanteossa kolmosellaan ja Bryan Coleman teki kakkosen.

Näin kouvolalaisten kannalta päästiin oikean aikaan armollisesti puoliajalle pelitilanteesta 35 − 48.

Toisella puoliajalla kelpo iltapuhteen vääntänyt Coleman jatkoi siitä, mihin jäi. Tuloksena jälleen yksi kakkonen. Nyt myös Thomas Gipson III urakoi Kouvoille kaksi lay-upia ja piti kymenlaaksolaisia pelissä.

Korihaiden etumatka kasvoi taas 14 pisteeseen, kun Marius van Andringa repäisi takataskustaan kolmoseen, joka sujahti koriin ajassa 21:49. 64 sekuntia myöhemmin olin Mika Nuolivirran vuoro tulittaa kolmonen.

Nyt kuitenkin myös Tuomas Hirvonen toi kolmosellaan lohtua Kouvojen huonoon heittoiltaan. Chris Jenkinsin 2 + 1 -suoritus taiteili eron uudestaan 17 pisteeseen. Jenkins pelasi muutoinkin pirteästi kolmannen jakson toisella puolikkaalla pitäen Korihait johtajan paikalla.

Kun Kouvojen korinteko yski, ero kasvoi vierailijoiden eduksi. Vikaan erään päästiin lupaavasta tilanteesta 49 − 72, joka enteili Korihaille kauden neljättä vierasvoittoa.

Kouvot sai neljännen erän alkuun kahden minuutin 6 − 0 -jakson, jonka Korihait pysäytti aikalisään eron kavennuttua 17 pisteeseen.

Aikalisän jälkeen Bryan Coleman toi Korihait taas korikantaan. Kuitenkin Kaunisto kiritti joukkuettaan omalla kolmosellaan.

Ero pysytteli 15 − 18 pisteessä. Kun Thomas Gipson III oli tuonut Kouvot kahdella vapaaheitollaan 14 pisteen päähän ajassa 35:53, sai Marius van Andringa uutta virta joukkueeseen isolla kolmosellaan, joka nähtiin kun pelikellossa oli 36:13.

Brian Asbury toi kymenlaaksolaiset vielä 14 pisteen päähän kakkosellaan, jonka päälle puhallettiin bonusvapari. Jeremy Morgan teki myös kolmosen ajassa 37:44 ja ero kutistui 11 pisteeseen.

Colemanin ja Conleyn kakkoset vapauttivat kuitenkin tunnelmaa, eikä David Gonzalvezin kolmonenkaan 62 sekuntia ennen loppua satuttanut ukilaisia liikaa.

Gipson III teki loppunumerot, jotka mairittelivat tällä kertaa kovin taistelleita vieraita. Komea ja harvinainen vierasvoitto Kouvolasta kirjattiin Korihaille 77 − 87. Nyt ukilaiset nousivat 18 pisteeseen. Kaarinan Ura Basketilla on koossa 16 pistettä.

Voitto Kouvolassa oli ensimmäinen reiluun kuuteen vuoteen. Viimeksi Korihait saalisti vierasvoiton Kouvolan Mansikka-aholla nykyisellä Jatke-areenalla 6.2.2013, jolloin Kouvot kaatui numeroin 64 − 92. Silloin voiton takuumiehinä häärivät Mikko Jalonen, Villematti Kopio, Mikael Herbert ja Antone Robinson sekä Demond Watt.

Tilastollisesti Korihait oli jäljessä kolmen sekunnin alueella, josta Kouvot teki 42 ja Korihait 24 pistettä. Tekipä kouvolalaisten penkkikin 37 pistettä ukilaisten 17 pistettä vastaan. Nopeista hyökkäyksistä Kouvot teki 20 ja Korihait vain seitsemän pistettä. Hyökkäyslevypallot vierailijat sen sijaan hyödynsivät paremmin 6 − 13. Menetyksetkin Korihait hyödynsi hyvin, Kouvot sai niistä 14 pistettä ja vieraat 27 pistettä.

Levypallot Kouvot vei 37 − 33. Kouvot jakoi 25 ja Korihait 13 syöttöä. Pallon vierailijat menettivät 11 kertaa ja isännät peräti 16 kertaa. Riistot menivät myös haikalle 9 − 5. Tälläkin kertaa Korihait metsästi enemmän virheitä eli 22 kappaletta, kun kotijoukkue sai 14 puhallusta.

Kouvot oli tarkka kakkosissaan, jotka sujuivat 68 prosentin tarkkuudella (21/31) eli paremmin kuin niissä 50 prosentin tarkkuudella (23/46) onnistuneilla vierailijoilla. Kolmosissa kouvolalaiset eivät onnistuneet ja heittoprosentti oli vain 26 (8/31). Korihait oli kolmosissaan suhteellisen hyvä, ne osuivat 45 prosentin tarkkuudella (10/22). Kumpikin joukkue heitti saman määrän vapaaheittoja 79 prosentin tarkkuudella (11/14).

Korihaiden kovin viisikko oli mallia Bryan Coleman (21/1/2 syöttöä, 2 riistoa), Marius van Andringa (20/1/2 syöttöä), Brandon Conley (17/6/3 syöttöä, 2 riistoa), Chris Jenkins (10/7/2 syöttöä) ja Mario Edwards (9/7/3 syöttöä/3 riistoa).

Kouvojen parhaat pistemiehet olivat Brian Asbury (21/6), Thomas Gipson III (13/8), Ville Kaunisto (11/7/4 syöttöä/3 torjuntaa) ja David Gonzalvez (9/6/7 syöttöä). Kaikki tilastot voi katsoa täältä.

Brandon Conley sai luvan aloittaa lehdistötilaisuuden:

− Tulimme kentälle keskittyneinä. Koimme kovan tappion viime keskiviikkona. Nyt halusimme tulla takaisin ja antaa kaikkemme. Valmentajamme vaatii meiltä työtä joka päivä. Jos jatkamme näin ja pysymme yhdessä, meillä on mahdollisuus säilyä tässä liigassa.

Jeremy Morgan luonnehti pelin antia tähän tapaan:

− Meidän on kontrolloitava paremmin niitä asioita, joita voi kontrolloida. Heitot eivät onnistu joka ilta, mutta kavereiden on pidettävä huolta pallosta ja taisteltava levypalloista. Meidän on pidettävä yrittämisen taso korkeammalla silloinkin, kun heittomme eivät uppoa.

Korihaiden valmentaja Pedro Monteiro piti voittoa tärkeänä:

− En ole nähnyt joukkuetta pitkään aikaan näin taistelevana. Ei ole helppoa muuttaa asennetta ja häviämisen tapaa. Tämä on meille erittäin iso voitto hyvää joukkuetta vastaan. Uskoakseen peliinsä, pelaajien pitää menestyä. Meidän pitää pelata parempaa puolustusta ja pelata paremmin yhteen. Meidän pitää liikkua paremmin ja liikuttaa palloa paremmin. Mikään peli ei tule olemaan meille helppo.

Kouvojen valmentajavelho Jyri Lehtonen ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin:

− Se eka viisi minuuttia lähti heti lapasesta. Se 7 − 17 oli ihan oikeutettu lukema. Meillä on ollut pelejä, joissa on ollut paljon menetyksiä ensimmäisellä puoliajalla ja on jouduttu taka-ajajiksi. Nyt kolmas jakso, joka on ollut meidän kauden vahvin jakso, ei lähtenyt käyntiin heti siitä alusta. Saimme muutaman kerran pieniä runeja, mutta sen jälkeen Coleman tai van Andringa lopettivat runit step back -kolmosilla. Kolmannen kerran heidän sentteri heitti kääntöhyppyheiton. Neljännellä jaksolla yritettiin päästä 6−8 pisteen päähän, mutta hyvät henkilökohtaiset suoritukset satuttivat meitä. Tuolta se peli näyttää, jos ei pysty heittämään kolmeen pisteen heittoja kuin 26 prosentilla. Ei voi kuin onnitella vastustajaa, he pelasivat hienosti.

Voitokkaan vierasottelun parhaat haihetket voi katsoa tältä videolta:

Korihaiden seuraava peli on merkitty kalenteriin keskiviikoksi 27.3. Kotipelissä vastaan asettuu Korisliigaa 29 voiton turvin johtava Vilpas Vikings Salosta. Peli Pohitullin parketilla käynnistyy 18:30.