Korihait voittoon ensimmäisessä Oulun kamppailussa

12.02.2016

Korihait voittoon ensimmäisessä Oulun kamppailussa

Korihait matkusti perjantaina Ouluun, jossa se pelaa kahdesti sarjajumbo ONMKY:tä vastaan. Ensimmäinen kamppailu perjantaina ratkesi tasaisen alun jälkeen Korihaille 11 pisteen erolla lukemin 74 – 85 (31-44).

Marcus Van oli Korihaiden ykkönen Oulussa (kuva Aki Laulajainen).

Marcus Van oli Korihaiden ykkönen Oulussa (kuva Aki Laulajainen).

Korihait lähti pitkälle Pohjois-Suomen matkalleen aikaisin aamulla ja ottelun alussa pitkä bussimatka näkyi vielä otteissa. Kotijoukkue hallitsi peliä hienokseltaan ensimmäiset kuusi minuuttia, kunnes Korihait sai jalat liikkeelle ja otti ottelun haltuunsa. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Vesa-Pekka Laineen kolmosen saattelemana lukemissa 15-20. Heti toisen neljänneksen alussa Laine upotti uudelleen kolmosen takaa ja Mikko Jalonen jatkoi kahdella kolmosella ja Korihait siirtyi parissa minuutissa kuudentoista pisteen johtoon (17-33). Tämän jälkeen mentiin vuorotellen koreja tehden ja puoliajalle lähdettiin kolmentoista pisteen vierasjohdossa.

Toisen puoliajan alussa Marcus Van nosti kolme koria peräkkäin ja James Crowder puolestaan upotti kaksi kolmosta ja ero kasvoi kolmannen erän puolivälissä yli 20 pisteen. Suurimmillaan Korihaiden johto oli lukemissa 45-70, ja viimeiselle neljännekselle lähdettäessä eroa oli 21 pistettä. Korihaiden johto oli yli 20 pistettä (57-79) vielä kuutisen minuuttia ennen loppua, mutta sen jälkeen ONMKY tuli 13-0 jaksollaan yhdeksän pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia. Oulun pyristelyn kuitenkin katkaisi Reggie Bratton, joka nosti hyökkäyslevypallosta ratkaisevan korin ja Korihait otti näin ollen voiton viikonlopun ensimmäisestä pelistä.

Korihaiden pisteet jakautuivat tasaisesti viidelle miehelle, sillä paras pistemies oli 18 pinnaa ja 14 levypalloa napsinut Marcus Van. Mikko Jalonen puolestaan heitti pisteen vähemmän, Reggie Bratton ja James Crowder tekivät 16 pistettä sekä Vesa-Pekka Laine 13 pinnaa. Lopuista pisteistä vastasivat Valtteri Järvenpää (3p) ja Eero Lehtonen (2p). ONMKY:n ylivoimainen ykkönen oli Trevante Drye (25/16).

Voitollaan Korihait nousi yksin sarjan piikkipaikalle, tosin kaksi ottelua FoKoPoa enemmän pelanneena. Lauantaina kello 13 alkavassa ottelussa Korihailla on jälleen mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoaan ja ottelua voi seurata Korihaiden sosiaalisen median kanavilta ja suorana lähetyksenä ravintola Kirstan valkokankaalta.