Korihait voittoon Jyväskylässä

23.01.2015

Korihait voittoon Jyväskylässä

Korihait haki Keski- ja Pohjois-Suomen vieraskiertueen ensimmäisestä osaottelusta voiton HoNsUn vieraana Jyväskylästä. Ottelua alusta loppuun hallinnut Korihait johti käytännössä koko ajan, mutta loppuun asti taistellut kotijoukkue ei päästänyt Korihaita helpolla, vaan roikkui iskuetäisyydellä ja pisti vieraat taistelemaan loppuun asti. Korihaiden avainpelaajat hoitivat homman lopulta kunnialla ja voittolukemat kirjattiin 74 – 88 (41-53).

Korihait meni alussa 0-5 johtoon, mutta HoNsU iski nopeasti takaisin ja siirtyi viiden minuutin kohdalla 15-13 johtoon. Tämän jälkeen Korihait vei seuraavat kolme minuuttia 13-0 ja otti ottelun hallinnan itselleen. Ensimmäinen neljännes päättyi Korihaiden kahdeksan pisteen johdossa. Toisen neljänneksen alussa kotijoukkue kavensi eron kuuteen pisteeseen, mutta heti tämän jälkeen Korihait kasvatti eron toiselle kymmenelle, jollaisena se pysyi puoliaikaan asti.

Myös koko kolmannen jakson Korihaiden johto oli kymmenen pisteen tuntumassa ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin Korihaiden johtaessa 58-72. Viimeisen jakson alussa Korihait siirtyi nopeasti 18 pisteen johtoon (60-78), mutta HoNsU veti 10-0 jaksolla eroa pienemmäksi ja Korihait joutui taistelemaan loppuun saakka. Kolme minuuttia ennen loppua eroa oli yhdeksän pistettä, mutta Korihait puolusti kotijoukkueen asettomaksi, eikä HoNsU onnistunut enää korinteossa ja näin Korihait kuittasi voiton lopulta 14 pisteen erolla.

Korihaiden parhaana palkittiin vanhassa kotisalissaan pelannut Niko Malinen, joka heitti 15 pistettä. Malisen lisäksi koko Korihaiden aloitusviisikko teki tasaisesti pisteitä, jokaisen päästessä kaksinumeroisille pisteille. Adrien Coleman heitti 14 pistettä, Mikko Jalonen 13, Nigel Moore ja Mikael Herbert 12 sekä Marcus Van 11/14. Hunter Gibson (5 p) aloitti hyvin, mutta joutui pian virhevaikeuksiin ja lopulta viiden virheen vuoksi vaihtopenkille. Myös Elias Valtonen pelasi hyvän ottelun ja heitti kaksi onnistunutta kolmosta.

Niko Malinen palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (FotoMika).

Niko Malinen palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (FotoMika).


Korihait lähti heti pelin jälkeen kohti Oulua, jossa lauantaina kello 12 vastaan asettuu ONMKY.