Korihait voittoon kärkiottelussa

23.10.2015

Korihait voittoon kärkiottelussa

Korihait kohtasi perjantaina Pohitullissa tappioitta sarjan aloittaneen FoKoPon, Forssasta. Ottelu eteni tasaisesti molempien johtaessa vuorollaan aina kolmannen neljänneksen loppuun asti. Kokeneempi Korihait käänsi ottelun neljännellä jaksolla lopulta itselleen ja aiheutti forssalaisille kauden ensimmäisen tappion lukemin 89 – 71 (43-38).

Mikko Jalonen oli jälleen Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

Mikko Jalonen oli jälleen Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

Korihait nousi ottelun alussa 5-2 johtoon, jonka jälkeen vierailijat ottivat ottelun hallintaansa. FoKoPo kuittasi ensin Korihaiden johdon ja siirtyi myös pienoiseen johtoon. Vierasjoukkue johti ottelua ensimmäisen neljänneksen loppuun asti, mutta johto ei kasvanut missään vaiheessa neljää pistettä suuremmaksi. Toiselle neljännekselle lähdettiin tilanteesta 16-18 ja FoKoPo johti myös toista neljännestä aina erän puoleen väliin saakka kunnes Mikko Jalosen kolmosella tilanne tasoittui lukemiin 30-30. FoKoPo siirtyi vielä uudelleen johtoon, mutta Jalonen pussitti heti perään kaksi kolmosta lisää ja Korihait otti siihen saakka suurimman johtonsa (38-34) ja vierasjoukkue oli pakotettu aikalisälle. Minuutin tauko ei saanut Jalosta jäähdytettyä vaan Hai-kapteeni pussitti pari hyppyheittoa lisää ja puoliajalle lähdettiin Korihaiden johtaessa viidellä pisteellä.

Toisen puoliajan alussa FoKoPo tuli pikku hiljaa tasoihin ja siirtyi parhaan pistemiehensä Aapeli Alasen koreilla uudelleen johtoon tilanteessa 47-49. Korihait tuli kuitenkin Marcus Vanin neljällä vaparilla rinnalle ja ohi, jonka jälkeen Jalonen ja Vesa-Pekka Laine siirsivät Korihait seitsemän pisteen johtoon (60-53). Marcus Van kasvatti eroa vielä vapariviivalta, mutta FoKoPo tuli takamies Ramon Nelsonin kahdella viime hetken korilla viiden pisteen päähän viimeiselle neljännekselle lähdettäessä. Viimeisen jakson alussa Korihait siirtyi ensimmäisen kerran kaksinumeroisille johtonumeroille Eero Lehtosen ja Mikael Herbertin kolmosilla. Vierailija ei tästä vielä häkeltynyt vaan kavensi Nelsonin ja Alasen koreilla tilanteeksi 74-67 kun peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia. Korihait vei hyvän ottelun pelanneen Vesa-Pekka Laineen johdolla seuraavat pari minuuttia lukemin 9-2 ja siirtyi ratkaisevaan johtoon. Viimeisen parin minuutin aikana ero kasvoi vielä Mikael Herbertin kahdella ja Jaakko Lahden yhdellä korilla lopulta 18 pisteeseen. Näin ollen Korihait nousi kahden päivän sisällä toistamiseen sarjan kärkeen ja FoKoPo puolestaan kärsi kauden ensimmäisen tappionsa neljännessä pelissään.

Korihaiden paras pistemies oli kasvattajaseuraansa 25 pisteellä rankaissut Mikko Jalonen, joka jakoi myös viisi koriinjohtanutta syöttöä. Myös Marcus Van oli jälleen pelipäällä ja haki 23 pisteen lisäksi peräti 17 levypalloa. Vesa-Pekka Laine (14 p) ja Mikael Herbert olivat muut kaksinumeroisille pisteillä päässeet uusikaupunkilaiset. Eero Lehtonen kellotti jälleen yli 30 minuutin peliajan ja viimeisteli kahdeksan pistettä ja neljä levyriä. James Crowderin saalis oli kuusi pistettä ja Jaakko Lahden kaksi. FoKoPon ykkönen oli 19-vuotias laituri Aapeli Alanen 24 pisteellä, jonka lisäksi jenkkikaksikko Remon Nelson (19 p) ja Shane Heyward (13/10) pääsivät yli kymmenen pisteen.

Korihaiden ottelut jatkuvat sarjajumbo HoNsU:n vieraana keskiviikkona ja seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 8.11. kun ensimmäisen sarjakierrokseen päättää ottelu Järvenpään Koripalloseuraa vastaan.