Korihait voittoon Lappeenrannassa

9.10.2014

Korihait kohtasi kauden ensimmäisessä vierasottelussaan Namika Lappeenrannan. Tiukan ensimmäisen puoliajan jälkeen Korihait otti pelin hallintaansa kolmannen neljänneksen alkupuolella ja kirjasi lopulta selvän voiton lukemin 78 – 97 (36-41).

Ottelun alku oli tasainen, joskin Korihaiden pienoista hallintaa oli ilmassa jo ensimmäisessä erässä. Viiden minuutin pelin jälkeen Korihait johti ottelua lukemin 9-16, mutta Namika nousi peliin mukaan Garrius Hollomanin johtamana ja Visa Tarjanteen upottaessa kolmosen puolesta kentästä ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla oli kotijoukkue siirtynyt 26-23 johtoon. Toisen neljänneksen alussa Korihait nousi uudelleen johtoon, mutta kotijoukkue roikkui sitkeästi mukana. Puoliajalle lähdettiin viiden pisteen vierasjohdossa, Namikan onnistuttua jälleen aivan erän viime sekunneilla kavennuksessa.

Kolmannen neljänneksen alussa Korihait nykäisi eron nopeasti kymmeneen pisteeseen ja Juha Sten komensi joukkonsa aikalisälle. Tämän jälkeen Korihait jatkoi kiriään ja parissa minuutissa ero oli kasvanut kahdeksaantoista pisteeseen ja Namika oli pakotettu toiselle pikaiselle aikalisälle. Juuri ennen aikalisää Korihaiden ylle laskeutui synkkiä pilviä, kun Marcus Van väänsi pahannäköisesti nilkkansa. Tässä vaiheessa Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen otti kuitenkin ratkaisijan viitan harteilleen heittämällä kolmessa perättäisessä hyökkäyksessä kolmosen sisään ja ero venähti 25 pisteeseen. Neljännellä jaksolla kotijoukkue yritti vielä kiriä eroa pienemmäksi, mutta kentälle palannut Van iski kolme donkkia peräjälkeen ja lopetti Namikan pyristelyn. Ottelun viimeiset minuutit pelailtiin kellosta pois ja Korihait kuittasi kaksi sarjapistettä yhdeksäntoista pisteen erolla.

”Ottelun alku oli pitkän bussimatkankin vuoksi hieman nihkeä, mutta myös kotijoukkue pelasi erittäin pirteästi tässä vaiheessa”, kertaili Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Toisella puoliajalla saimme puolustusta paremmin pitämään ja sitä kautta pääsimme juoksemaan kenttää ja ratkaisemaan ottelun”, päätti Nikula.

Korihait iski ottelussa jälleen laajalla rintamalla, sillä koko avausviisikko pääsi kaksinumeroisille pisteluvuille. Parhaimmat tehot iski Marcus van (18/17), jota seurasi pisteen välein Adrien Coleman (17/7), Mikko Jalonen (16/2/5s) ja Mikael Herbert (15/7). Nigel Moore puolestaan lähenteli tripla-tuplaa tehoilemalla lukemat 11 pinnaa, 9 levypalloa ja 9 syöttöä, jonka lisäksi hän riisti pallon viisi kertaa. Niko Malisen ruuti oli vielä märkää kaaren takaa, mutta pistesaldoksi tuli kuitenkin yhdeksän pinnaa. Elias Valtonen nosti ensimmäisessä erässä viisi tärkeää pistettä, Aleksi Peltosen saldoksi tuli neljä pinnaa ja Jaakko Lahden kaksi. Eero Lehtonen ja Roope Tammi pelasivat myös mukavat minuutit, ainoastaan loukkaantumisen vuoksi pari viikkoa sivussa ollut Jalmari Salaterä jäi ilman peliminuutteja. Namika Lappeenrannan ykkönen oli peräti 30 pinnaa upottanut Garrius Holloman.

Korihaiden ottelut jatkuvat sunnuntaina kotikentällä kun vastaan asettuu klo 17 alkavassa ottelussa JKS-Basket.