Korihait voittoon Pohitullin huikeassa tunnelmassa

22.04.2015

Korihait voittoon Pohitullin huikeassa tunnelmassa

Korihait otti finaalisarjan kolmannesta ottelusta ensimmäisen voiton ja näin ottelusarjaa jatketaan lauataina Nokialla. Ottelu oli aikaisempien taistojen tapaan fyysistä kamppailua, mutta tällä kertaa Korihaiden pää pysyi kylmänä vieraita paremmin ja kotijoukkue korjasi voiton lukemin 75 – 59 (32-30).

Ottelu oli fyysistä kamppailua jokaisesta pallosta (FotoMika).

Ottelu oli fyysistä kamppailua jokaisesta pallosta (FotoMika).

Ottelun alku oli molemmilta takkuista hyökkäystä ja tiukkaa puolustusta. Ensimmäiset minuutit olivat vierasjoukkue BC Nokian pienoista hallintaa ja Korihaiden ensimmäinen kori nähtiin vasta kolmen minuutin kohdalla. Nokia johti ottelua koko ensimmäisen neljänneksen ja Korihait onnistui korinteossa vain vapaaheittoviivalta. Korihaiden toinen pelitilannekori tuli vasta puoli minuuttia ennen ensimmäistä taukoa, kun Mikael Herbertin hyppyheitto kavensi taukonumeroiksi 10-12. Nokian johtoasemassa mentiin vielä seuraavat kolme minuuttia, kunnes Hunter Gibsonin kolmonen siirsi Korihait ensimmäistä kertaa johtoon lukemissa 20-19. Marcus Vanin donkki erän puolivälissä kasvatti kotijohdon kuuteen pisteeseen (28-22), mutta Nokia tuli tasoihin Antti Nikkilän korilla kolme minuuttia myöhemmin. Mikael Herbertin vaparit siirsivät Korihait jälleen kahden pisteen johtoon (32-30), josta asetelmasta lähdettiin myös puoliajan viettoon.

Kolmannen neljänneksen alku mentiin Korihaiden muutaman pisteen johdossa, kunnes kahdeksan minuutin pelin jälkeen Henri Hirvikosken teknillisen virheen ansiosta Korihait siirtyi 44-37 johtoon. Pian tämän jälkeen Nokian valmentaja Oliver Vidin palkittiin myös teknillisellä virheellä ja Korihaiden johto kasvoi kahdeksaan pisteeseen. Tämän jälkeen tehtiin koreja vuorotellen ja Nikola Jeftic kavensi taukosummerin soidessa tilanteeksi 50-44. Neljännen erän aluksi Marcus Van kasvatti eroa kahdella korilla kahdeksaan pisteeseen, jota Jeftic kavensi kolmosellaan (54-49). Mikko Jalonen ja Adrien Coleman siirsivät Korihait yhdeksän pisteen johtoon ja Jefticin onnistumisen jälkeen Nigel Moore iski donkillaan tilanteeksi 60-51 kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia. Erän lopulla Marcus Van piti koreillaan Nokian kymmenen pisteen päässä ja Jefticin törkeän kyynerpää iskun jälkeen Mikko Jalonen naulasi eron 12 pisteeseen, kun peliä oli jäljellä enää vajaa minuutti. Nokia ei lopussa onnistunut enää kaventamaan eroa ja Adrien Coleman donkkasi illan viimeisen korin viisi sekuntia ennen loppua. Näin Korihaiden voittolukemat kasvoivat kuuteentoista pisteeseen ja samalla ottelusarja siirtyy lauantaiksi Nokialle.

Korihait oli tehnyt pientä hienosäätöä puolustukseensa ja samalla muuttanut hieman peluuttamistaan. Adrien Colemanin paikan avauksessa ottanut Niko Malinen ja hyvät minuutit pelannut Hunter Gibson toivat uutta sykettä Korihaiden otteisiin ja samalla penkityksestään sisuuntunut Coleman pelasi toisella puoliajalla finaalien parasta peliään ja oli irtiottovaiheessa yksi Korihaiden onnistujista. Ensimmäisessä ottelussa Korihaiden turmioksi koitunut heikko heittopeli oli kolmannessa pelissä vieläkin heikompaa, sillä joukkue heitti 18 kolmosta, joista vain yksi löysi tiensä pussin perukoille. Korihait kuitenkin korvasi heittopelin kovalla ja uhrautuvalla puolustuksellaan ja onnistui pitämään Nokian alle 60 pisteessä.

”Korihait pelasi kovaa, emmekä me pystyneet pelaamaan omaa peliämme”, tunnusti ottelun jälkeen BC Nokian Eldar Skamo.

”Juuri kovuutemme ratkaisi ottelun”, komppasi Korihaiden Hunter Gibson vieressä.

Otteluisäntä Putkiliike Juha Nurminen palkitsi Korihaiden parhaana kapteeni Mikko Jalosen, joka heitti 14 pistettä. Synttärisankari Marcus Van oli vatsataudin jälkeen jälleen oma itsensä ja upotti 27 pinnaa ja repi 17 levypalloa. Mikael Herbert ja Adrien Coleman heittivät 11 pistettä, Nigel Moore kahdeksan ja Hunter Gibson neljä pinnaa. Nokian parhaat olivat Nikola Jeftic (19/11) ja Daniel Bailey (17/10).

Adrien Coleman pelasi väkevästi toisella puoliajalla (FotoMika).

Adrien Coleman pelasi väkevästi toisella puoliajalla (FotoMika).

”Kuten pelaajat sanoivat, niin juuri fyysisyydessä oli ottelun ratkaisu”, myönsi myös Nokian valmentaja Oliver Vidin. ”Voittoputkessa tulee tilastotappioita ja myös virhejakauma oli erikoinen” pisti Vidin piikkiä ottelun tuomaristolle.

”Kovaa taistelua oli jälleen ja lauantaina jatketaan”, tiivisti Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.  ”Iso kiitos jälleen huimasti kannustaneelle yleisölle, joka avitti meidän taistelua”, kiitteli Nikula yli tuhatpäistä Pohitullin yleisöä.

Neljäs finaali pelataan lauantaina Nokialla, kello 17 alkaen. Korihait järjestää otteluun jälleen fanibussin, joka lähtee linja-autoasemalta kello 14.00. Fanibussiin voi ilmoittautua Ville Vuoriselle 040-5161561 tai ville.vuorinen@korihait.fi