Korihait voittoon Pyrinnöstä

23.10.2014

Korihait voittoon Pyrinnöstä

Sarjakärki Korihait kohtasi sarjakolmosen Tampereen Pyrinnön torstaina Pohitullissa. Nihkeä ja vähäkorisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Korihait teki tarvittavan eron kolmannella jaksolla ja voitti ottelun lopulta lukemin 80 – 66 (28-27).

Korihaiden kaikki aikaisemmat ottelut ovat alkaneet todellisella korijuhlalla, mutta tällä kertaa kaikki oli toisin. Kumpikaan joukkue ei tahtonut saada koreja aikaiseksi hyvistäkään paikoista ja ensimmäinen viisi minuuttia tahkottiin lukemiin 6-8. Seuraavat viisi minuuttia olivat hieman koririkkaammat ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Pyrinnön johtaessa 15-17. Pyrinnön tehomiehenä hääri tässä vaiheessa jo peräti neljä kolmosta ja 14 pistettä upottanut David Jackson. Myös toinen neljännes oli vähäkorista tahkoamista, jota mentiin koko ajan vierasjoukkueen pienoisessa johdossa. Jalmari Salaterän summerin soidessa upottama kakkonen siirsi Korihait kuitenkin pisteen taukojohtoon, mutta lukemiin 14-11 päättynyt erä kuvaa hyvin ottelun kulkua.

Jalmari Salaterä nosti Korihait pisteen puoliaika johtoon (FotoMika).

Jalmari Salaterä nosti Korihait pisteen puoliaikajohtoon (FotoMika).

Toisen puoliajan alussa Korihait pääsi hieman niskan päälle, mutta Jacksonin johtama Pyrintö ei kuitenkaan antanut periksi. Korihaiden sytyttäjäksi nousi kokeneiden pelimiesten varjosta vasta 15-vuotias Elias Valtonen, joka nakutti kolmannen erän aikana kahdeksan pistettä ja avitti Korihait 13 pisteen johtoon viimeiselle tauolle lähdettäessä. Kun joukkueen nuorin viitoitti Korihait johtoon, niin joukon vanhin puolestaan ratkaisi ottelun. Keskiviikkon harjoituksissa sattuneen tapaturman vuoksi maski naamalla pelannut Nigel Moore upotti neljännen erän alkuun neljä kolmosta peräkkäisissä hyökkäyksissä ja ero kasvoi nopeasti yli kahdenkymmenen pisteen. Pyrintö sinnitteli vielä lopussa, mutta ei päässyt enää iskuetäisyydelle ja näin Korihaille merkattiin helpottava voitto lopulta 14 pisteen erolla.

Elias Valtonen palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (FotoMika).

Elias Valtonen palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (FotoMika).

”Voitto on tärkein asia, mutta peli-ilme ei ollut lähelläkään sitä mitä se oli viime lauantaina Oulussa tai mitä se kotipeleissä pitäisi olla”, myönsi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Mitään Pyrinnöltä pois ottamatta, niin kyllä meidän pitäisi esimerkiksi levypalloissa olla huomattavasti parempia lyhyempää vastustajaa vastaan. Ehkä siinä tällä kertaa näkyi eroa joukkueiden asenteessa”, päätti Nikula.

”Korihait on kova joukkue ja varsinkin kotikentällään vaikea voitettava. Pelasimme 35 minuuttia hyvin, mutta tämän tason vastustajaa vastaan se ei ikävä kyllä riitä”, kertaili Pyrinnön käskijä Miikka Sopanen. ”Pelasimme kuitenkin hyvän pelin ja oma osamme kotijoukkueen heikkoon heittopeliin oli myös meidän puolustuksellamme”, päätti Sopanen.

Korihaiden parhaana palkittiin ansaitusti Elias Valtonen, joka heitti ottelussa 10 pistettä. Korihaiden paras pistemies oli puolestaan Nigel Moore, joka heitti 20 pinnaa ja napsi 10 levypalloa. Mikko Jalonen (12p) teki toiseksi suurimman pistemäärän, mutta normaalisti sarjan tarkimpiin heittäjiin kuuluva Hai-kapteeni ei saanut tällä kertaa sihtiään kohdalleen. Korisyöttöjä Jaloselle kertyi tälläkin kertaa hienosti kuusi kappaletta. Marcus Van (10/13) ja Mikael Herbert (10/4) olivat muut kaksinumeroisille pisteillä päässet pelaajat. Jalmari Salaterän pistesaaliiksi muodostui viisi, Adrien Colemanin ja Aleksi Peltosen saldo oli neljä ja Eero Lehtosen kaksi pinnaa. Kirstan nälkäisimmän pelaajan palkinnon pokkasi kolme pistettä ja kaksi levypalloa hankkinut Petteri Ruutiainen. Niko Malinen oli ottelusta sivussa Oulu-pelissä sattuneen vamman vuoksi.

Kirsta valitsi Petteri Ruutiaisen kotijoukkueen nälkäisimmäksi pelaajaksi (FotoMika).

Kirsta valitsi Petteri Ruutiaisen kotijoukkueen nälkäisimmäksi pelaajaksi (FotoMika).

Pyrinnön kaikki kaikessa oli peräti 40 pinnaa pyssyttänyt David Jackson, joka upotti ottelussa seitsemän kolmen pisteen koria. Tuomas Sukanen (10 p) oli Jacksonin lisäksi ainoa kaksinumeroisille pisteillä päässyt Pyrintö-pelaaja.

Korihaiden ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona vieraskentällä Porvoossa ja seuraava kotiottelu on parin viikon päästä torstaina, jolloin vastaan asettuu Honsu-Basket Jyväskylästä.

 

Ottelutilastot ottelusta:

Ottelutilastot KORIHAIT vs PYRINTÖ II 23.10.2014