Korisliigan videotarkistus kehittyy – tässä tulevan kauden tärkeimmät muutokset

2.10.2023

Korisliigan videotarkistus kehittyy – tässä tulevan kauden tärkeimmät muutokset

Tulevalla Korisliiga-kaudella 2023–24 nähdään muutamia muutoksia. Alapuolelle on koottu merkittävimmät.

Videotarkistus

Videotarkistukseen automaattikameroiden kuvan lisäksi tarjolla myös Ruudun manuaalituotannon kuvan. Korisliigaan hankitun käyttöliittymän kautta myötä pystytään lähetyksen kuvaa kelaamaan kuva kuvalta eli erotuomareille on tarjolla tarkka kuva tapahtuneesta.

Ottelusiirrot

Sarjaohjelmaan merkitty ottelu pelata, mikäli joukkueella on käytettävissä vähintään kuusi (6) edustuskelpoista pelaajaa. Joukkueen päävalmentajan tai muun nimetyn valmentajan estyminen toimimasta ottelussa valmentajana ei ole peruste ottelun siirtämiselle.

Joukkuetta ei voi pakottaa pelaamaan otteluita peräkkäisinä päivinä eikä joukkueella voi olla enempää kuin neljä (4) ottelua kahdeksaan (8) päivään. Mikäli ottelua ei pystytä pelaamaan perustellusti sarjavaiheen aikana, määrätään joukkueelle, joka ei ottelua ole kyennyt pelaamaan, kilpailusääntöjen mukainen tekninen tappio.

Vaatimus vähintään edustuskelpoisten pelaajien vähimmäismäärästä ottelussa on poistunut.

Pelaajien viimeinen rekisteröintipäivä

Pelaajien rekisteröinti joukkueen kokoonpanoon tulee tehdä vahvistetun sarjaohjelman mukaisen runkosarjan viimeistä ottelua edeltävänä arkipäivänä. Kilpailusääntöjen 27§ mukaiseen runkosarjaan kuuluvat runkosarja sekä ylempi ja alempi jatkosarja.

Pelaaja, joka ei ole kuluvana kilpailuvuotena ollut rekisteröityneenä aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoissa pelanneessa joukkueessa, voi siirtyä uutena pelaajana Korisliigassa pelaavaan joukkueeseen viimeisestä rekisteröintipäivästä annettuun takarajaan mennessä. Tällaiselle pelaajalle voidaan myöntää edustuskelpoisuus, ja hänet rekisteröidä joukkueeseen, mikäli kaikki edustuskelpoisuudesta määritellyt dokumentit ovat kaikkien osapuolien toimesta toimitettu Liittoon ja pelaajan edustuskelpoisuus Seurassa vahvistettu takarajaan mennessä. Muiden pelaajasiirtojen osalta takaraja on helmikuun viimeinen päivä.

Korisliigassa pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä perjantaihin 29.3.2024 kello 16:00 mennessä.

Kokoonpanot Korisliiga.fissä

Tällä kaudella kokoonpanot ilmoitetaan pelipäivänä kello 10:00 mennessä Korisliiga.fi-sivulla rippumatta mihin aikaan päivästä peli pelataan.

Yleisömäärien ilmoittaminen

Alkavalla kaudella kaikkien tulee ilmoittaa samalla tavalla eli yleisömäärään lasketaan:

1.       Otteluun myydyt liput
2.       Myydyt kausikortit täysimääräisenä
3.       Käytetyt vapaaliput/-kortit

-Korisliigan tiedote-