Kotkassa isojen panosten peli perjantaina

20.01.2017

Kotkassa isojen panosten peli perjantaina

Vierasvoitto. Pitäisi siis tehdä yhdessä koripallopelissä enemmän pisteitä kuin kotijoukkue. Sitä edelleen yritetään. Vierasvoittoneitsyys olisi todella suositeltavaa korkata perjantai-iltana, kun petokala matkaa Kotkaan. Panokset ovat kovaa luokkaa. Tappiolla kotijoukkue KTP karkaa masentavan kauas.

Ray Ailuksen valmentama KTP on monen muun joukkueen tavoin satsannut kotipeleihin. Seitsemästä voitosta kuusi on tullut kotiareenalta. Ja se ainoa vierasvoitto sitten Pohitullista. Kaksi viimeistä kotikoitosta ovat KTP:lla olleet voitollisia.

KTP:n amerikkalaiset ovat peliminuuttien puolesta koko sarjan työllistetyimpiä ja kantavat myös suurta vastuuta menestyksestä. Moneya Pratt jakaa syöttöjä, Sherman Gay pistää palloa koriin ja William Walker raapii levyreitä sekä tekee tilaa. Tässä työnjako lyhykäisyydessään. Kotkasta tiedotettiin vastikään, että joukkue on myös pestannut riveihinsä viidennen jenkin. Antwan Scott vaikuttaa kovalta pelimieheltä. Ensimmäistä ammattilaiskautta pelaava Scott oli erinomainen Hollannin liigassa.

Mikko Jalonen yrittää syöttää kotkanpojille haineväsoppaa perjantain kunniaksi. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Haikoutsi Jarno Nikula on joutunut omiensa kanssa kaksi kertaa nöyrtymään KTP:n edessä. Mies ei ollut lainkaan tyytyväinen näihin matseihin ja Nikula mietiskelikin pyrkivänsä keksimään jotain uutta perjantain peliin.

Tärkeässä roolissa ovat kahden pisteen heitot. Korihait on selkeästi heikoin kakkosten heittotarkkuuksissa ja korin läheltä ohiheittoja tulee aivan liikaa. Kolmostarkkuuksissa Korihait ja KTP ovat kaksi huonointa ryhmää.

Nikula iloitsi Vilpas-pelin jälkeen hyvästä avauspuolikkaasta sekä koko ryhmän terveystilanteesta. Jos tällä kertaa hyvä-adjektiivi pysyy täydet 40 minuuttia, kaikki on mahdollista.