Koutsi ja kippari palaavat tuttuihin maisemiin

6.11.2018

Koutsi ja kippari palaavat tuttuihin maisemiin

Haikapteeni Marius Van Andringa palaa tutulle kentälle keskiviikkona, kun petokala matkustaa haastamaan vakuuttavasti kauden aloittaneen Lapuan Kobrat.

Damion Dantzler ja Marius Van Andringa saivat nauttia voittopainotteisesta koriksesta Lapualla pari vuotta sitten. Nyt kaksikko palaa tuttuihin maisemiin edustaen Korihaita ja yrittäen kaataa entisen seuransa.

Kobrat ei olekaan kovin helpolla ollut kaadettavissa, sillä voittoja on jo neljä ja matkalla on kaatunut jo Kauhajoki sekä Seagulls jopa vieraskentällä. Lars Ekströmin valmennusmetodit ovat alkukauden aikana toimineet. Van Andringa analysoi, että Ekström ohjaa joukkueensa peliä etenkin puolustuksessa.

-He vaihtelevat paljon puolustusmuotoa ja valmentaja näyttää, mitä milloinkin tehdään. Välillä on nyrkki pystyssä, välillä jotain muuta, Van Andringa selvitti.

Hyökkäyspelissä henkilökohtainen taito on tuottanut paljon pinnoja. Tässä saattaakin olla keskiviikon pelin ratkaisu.

-Tosi paljon he pelaavat yhdellä yhtä vastaan. Niiden tilanteiden voittaminen onkin meille elintärkeää, Van Andringa korosti.

Jopa neljäntenä olevan Kobrien jenkkihankinnat ovat jälleen kerran onnistuneet. Peräti kolme amerikkalaista on pistetilastossa kaikkien Korihaiden pelaajien edellä. Vastuuta otetaan ja huutoon myös vastataan. Näkyvä pelaaja on ollut myös Lauri Toivonen, joka siirtyi Espoo Unitedin raunioilta Pohjanmaalle.

Korihait otti perjantain tappion jälkeen hengähdystauon. Tämä tuli kipparin mukaan tarpeeseen.

-Monella oli pikkuvammoja ja pientä väsymystä oli muutenkin havaittavissa. Tauko tuli tarpeeseen ja nyt oli treeneissä taas enemmän virtaa, Van Andringa kertoi.

Kysymys miehen omasta kaudesta on varovainen, mutta vastaus ei. Sulla on mennyt vähän vaihtelevasti, eikö?

-Ei tässä mitään vaihtelua ole ollut. Penkin allehan on mennyt koko ajan. Näitä tulee kaikille ja eiköhän se ennen pitkää taas homma aukea, Van Andringa uskoi tuttuun valoisaan tyyliinsä.

Keskiviikon Lapua-pelin jälkeen Korihaiden vieraskiertue jatkuu perjantaina Kouvolassa. Otteluita voi seurata suorana Elisa Viihde Sportin kautta.