Kouvot kahmi jatkoaikavoiton Pohitullista

9.12.2016

Kouvot kahmi jatkoaikavoiton Pohitullista

14939970_1164796503610806_9148715209052255953_o

– Hävittiin, sai henkilökohtaisesti loistavan pelin taistellut ja silminnähden harmistunut Vesa-Pekka Laine vaivoin analysoitua välittömästi jatkoajalla hävityn Kouvot-pelin jälkeen.

Lähes alusta asti kotijoukkueen hyppysissä ollut peli kääntyi vastustajalle varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Kolme pinnaa jäljessä ollut Kouvot otti juuri sen heiton, jota haipuolustuksen ei pitänyt antaa ja tasoitti lukemiksi 78-78 juuri ennen summerin rääkäisyä.

– Tottakai aina joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Mutta se oli juuri se heitto, jota ei pitänyt antaa, kiristeli takahampaitaan päävalmentaja Jarno Nikula.

Kouvojen peliä hallitsivat amerikkalaispelaajat, joista Raheem Appleby pussitti ensimmäisen 12 minuutin aikana joukkueen 24 pinnasta 20. Pätevästi ottelivat muutkin vahvistukset ja ensimmäiset suomalaispelaajan näpeistä irronneet pisteet nähtiin Kouvojen leirissä vasta jatkoajalla, jolloin Tuomas Hirvonen ja Arttu Saarijärvi kunnostautuivat korinteossa. Loppulukemat Kouvot vei nimiinsä 88-92.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola ei lähtenyt tarkemmin ruotimaan neljän ”jenkin” sääntöä lehdistötilaisuudessa.

– Pyrin vaikuttamaan mieluummin asioihin, joihin minulla on kontrollia ja tähän asiaan minulla ei sitä ole. Minun on pakko valmentaa neljällä amerikkalaisella, jotta me pystymme olemaan kilpailukykyisiä.

Ilman kipsikätistä Eric McAlisteria ja takareisivammasta kärsivää Emmanuel Hollowayta pelannut haiparvi oli ilmeeltään huomattavasti keskiviikon Nokia-peliä pirteämpi. Muutamaa viime hetken nukahdusta lukuunottamatta joukkue taisteli kahden avainpelaajan puuttumisesta huolimatta hyvin.

– Yksi vaihto sekoitti pakan aika pahasti. Siihen asti oltiin pidetty (Steven) Pledger niin kuin pitikin pitää, mutta tämän yhden vaihdon jälkeen kaveri veti kahdeksan – muna  -jakson yksin. Ja kun sinne ei vaan voi mennä itse kentälle ja siirtää pelaajia oikeille paikoille, Nikula puhisi turhautuneena.

Kouvojen parhaana palkittiin ansaitusti 30 pinnan ja viiden syötön Appleby ja hienon pelin pelasivat myös Pledger (21/7) ja Rakeem Buckles (20/13). Kotijoukkueen pirteimmät olivat 21 pinnaa pussittanut Vesku Laine ja ensimmäisellä puoliajalla joukkuetta vahvasti kannatellut kapteeni Mikko Jalonen. Pelin tilastot kokonaisuudessaan täällä.

Viimeinen peli ennen parin viikon joulutaukoa pelataan tulevana keskiviikkona 14.12. klo 18.30 alkaen jälleen kotikentällä, Uusikaupunki 400 -Areenalla. Vastassa on tuolloin pari voittoa Korihaita enemmän napsinut Kauhajoen Karhu.