Kuka kesyttäisi apinan selässä? – Lauantai-illan pistesaalis Nokialle

28.01.2017

Kuka kesyttäisi apinan selässä? – Lauantai-illan pistesaalis Nokialle

Urheilu on arvaamatonta. Juuri, kun kaikki tuntuisi olevan reilassa, sattuukin jotain yllättävää. Kuten vaikka pari loukkaantumista viimeisissä treeneissä ennen peliä.

Viimeisissä peleissä tasolleen noussut ja hyvää taistelutahtoa osoittanut Mikael Herbert pyöräytti nilkkansa perjantain harjoituksissa. Samoin kävi myös juuri pelikuntoon takaisin päässeelle Eric McAlisterille. Kummankaan kohdalla jatkosta ei vielä tiedetä, mutta ihan alkuun uusiksi meni lauantain pelisuunnitelma.

Yritystä ei lauantain pelistä BC Nokiaa vastaan kuitenkaan puuttunut. Molemmat joukkueet rämpivät pitkässä tappioputkessa ja halusivat päästä takaisin voittojen tielle. Kovempaa lauantai-illan mittelöön lähti kuitenkin Nokian näätäryhmä joka nappasi jo ensimmäisellä jaksolla kaulaa kotijoukkueeseen kymmenisen pistettä ja onnistui pitämään johtonsa koko ottelun ajan. Toisella jaksolla Korihait pääsi jo iskuetäisyydelle viiden pisteen päähän, mutta puoliajalle mennessä nokialaiset onnistuivat venyttämään eron taas suuremmaksi. Puoliajalla käytiin lukemissa 25-36.

Peli jatkui tasaisena yhä kolmannella jaksolla, mutta viimeisellä jaksolla haipaitojen ote herpaantui hetkeksi ja BC Nokia pääsi lopullisesti karkuun Isaiah Wilkersonin nakuttamalla 7 pinnaa minuutin sisällä, vieden näädät jo 18 pisteen johtoon viitisen minuuttia ennen pelin loppua. Tuosta kylvetyksestä ei kotijoukkue enää jaksanut nousta ja vieraat juhlivat voittoa lopulta luvuin 54-78.

Kotijoukkueen heittoprosentit olivat luokattoman huonot, kahden pisteen heitot upotettiin ainoastaan 29 prosentin tarkkuudella nokialaisten 52 % vastaan. Pallo ei löytänyt oikeaan paikkaan, ja vaikka löysikin, jopa lähinostot pomppivat ohi. Parhaiten osui 12 pistettä pussittanut Dominique Lee. Hai-debyyttinsä tehnyt Gary Johnson sai kasaan 5 pistettä ja saman verran levypalloja. Koko ottelun tilastot löytyvät täältä.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula hämmästeli joukkueensa huonoa osumatarkkuutta.

– Palloa pelattiin korin alle tänäänkin monta kertaa, mutta ei sieltä montaa sisäänheittoa saatu. Ja kun me ei saatu sisään, Nokia oli jo toisessa päässä ja PUM, paukautti sisään, Nikula puhisi.

– Jos jotain positiivista tästä pelistä pitää etsiä, niin nuoret sällit Alasen Aapeli ja Lehtosen Eero tekivät aivan loistavaa työtä Eldar Skamon puolustamisessa. Hän oli meillä merkattu mies, mutta jätkät onnistuivat todella hyvin hänen pitämisessään.

BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kiitteli suojattejaan hyvästä puolustuspelistä.

– Puolustusta ollaan harjoiteltu ja siinä onnistuttiin. Korihaiden peli pyörii hyvin paljon Jalosen Mikon älykkyyden ja osaamisen kautta ja Niko Mattila teki erittäin hyvää työtä hänen pysäyttämisekseen, Tuominen kertasi tyytyväisenä.

– Mutta pakko sanoa myös, että ei kyllä yhtään käy Jarnoa kateeksi. Kun pari kaveria tippuu juuri ennen peliä pois rotaatiosta, siinä menee koko suunnitelma uusiksi.

Voitolla BC Nokia nousi sarjataulukon sijalle 7, tasapisteisiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Korihait jatkaa taulukon viimeisenä.

Seuraavaan otteluun haiparvi suunnistaa Kauhajoelle Karhun vieraaksi keskiviikkona 1.2. Matsin näyttää suorana Fanseat.